Úžeh? Nečo jiného?

97
15.7.24 18:19

Úžeh? Nečo jiného?

Prosím zkušenější o radu a předem se omlouvám za blbý dotaz, ale první dítě a poprvé nějaký problém :(.
Syn 15m, včera o půl 6. večer v bazénu s námi, 10-15 minut bez čepičky (svítilo slunce, ale už mi přišlo slabé), jinak měl cely den pokrývku hlavy nebo byl ve stínu.

Dnes protivnější, ale usuzovala jsem to 3 trojkám, které už jsou trošičku venku a 1 trojce, jejíž špička se teprve klube. Odpoledne však už plačtivý, což je u nej neobvyklé. Už byl horký, po změření 39. Hysterický pláč až do dávivého kašle.

Pití jsem samozřejmě po celý den nabízela, někdy se napil, někdy nechtěl. Je kojený přes den i noc, kojení chtěl.

Myslite, že to je úžeh? Nebo kombinace zubů a úžehu? Žádný štípanec ani nic jiného, co by ho mohlo trápit jsem nenašla, do uší “klepala” jestli nebolí, krk taky klidný (kde jsem teda viděla). Dala jsem sirup Paralen a sel spát, u kojení hned usnul, pal zase plakal asi 5 min. a zase spí.

Mám strach z toho, jak hoří, ale nezvracim ani nic podobného.

Budu ráda za váš názor. Děkuji :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11812
15.7.24 18:48

Od sluníčka bych neřekla…moje děti jsou na sluníčku imrvere i třeba před polednem/krátce po poledni a nic na hlavě nemají (ne že bych se nesnažila ale pořád zahazují) a úžeh/úpal nikdy neměli…spíš bych to viděla na ty zuby…syn měl nedávnov 24h až 39,5 a byly to zuby..když horečky přešly tak měl venku špičky horních špičáku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
15.7.24 19:07

@VeraPec1 muže ti být kombinace obojího jak píšete. Telička je téma zoubkama oslabené. A třeba mě holce stačí hodina na slunku a už má upal a to je ji 7 let.
Je dobre ze malinký pil a ze jste dala paralen. Hlavně ať hodně pije a můžete třeba zkusit chladit nozicky. Pomalu a postupně. Držím palce ať jste brzy v pohodě :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5960
15.7.24 19:19

Může, ale myslím si, že spíše ne.
Sluníčko už bylo slabé, byl na něm chvíli…

Nicméně děti horečkují často.
Je to obranná reakce.
Uvidíš, jak bude další dny. Po 3 dnech horečky k pediatrovi.

Držím palce :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kralovnal
15.7.24 19:22

Může jít o kombinaci úžehu a růstu zubů, oba faktory mohou způsobit vysokou teplotu a plačtivost. Sledujte jeho stav, nabízejte dostatek tekutin a pokračujte v podávání antipyretik podle potřeby. Pokud se teplota nezlepší nebo se objeví další příznaky, navštivte lékaře.

• Citovat
  • Upravit
97
15.7.24 21:09

Děkuji za názory. Ten úžeh mě napadl skrz horka a sluníčko, co teď je, navíc je syn úplný blonďák s chmýřím😁.

Růst trojek ho trápil hodně, ale nikdy ne takhle s horeckami. Má teď dost neklidné spaní, za ty 4 hodky spánku se už probudil snad 6×, mrčí, ale u kojení usne. Je teplý, ale ne horký, takže paralen naštěstí zabral.

Moc všem děkuji za zkušenosti a rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+