Úzkost a pocit osameni

Anonymní
31.12.21 17:51

Úzkost a pocit osameni

Ahoj. Vím že je Silvestr a moc se omlouvám ale musím se vypsat-vybrecet.
Předem píšu že mám poslední rok v diagnóze úzkostnou poruchu. Uvedomuji si že mi spoustu věcí způsobuje právě ona a mě trápení je prostě -uzkost. Beru AD a k psycholožce jsem chodila že začátku. teď nechodím ale mám v plánu zase začít.
Teď k věci. Poslední dny mám strašný úzkosti a strachy ohledně kamarádu. Mám super partu, dle ostatních asi vypadám ze mám kamarádů víc než kdo jiný…mezi nimi i nejlepší kamarádku a kamaráda…taky mám skvělého přítele. Každý mi ho závidí…má fakt parádní povahu… No chystáme se slavit silvestra a já už tři dny předem řeším kraviny kdo se s kým víc bude bavit. Zda nebudu někde odstrčena…neustále věci v hlavě analyzuju. Vím to ale nedokážu s těmi pocity bojovat. Neustále zkoumám zda se ta nejlepší kámoška víc nebaví s jednou další holcinou a proč se mě můj nejlepší kámoš nezeptal jak jsem se měla. Zdá mě mají rádi jako dřív…dřív jsem si ze sebe běžné dělala srandu a byla s tím v pohodě… Teď mě každá poznámka na mě visí dlouho v hlavě. Už předem mám strach že třeba zejtra někdo někam půjde a mě neřeknou…že budu někde chybět…jsem žárlivá, vztahovacna a přecitlivělá. Dřív jsem byla totálně do nepohody…
Myslíte že je to tak na furt? Je mi strašně ouzko. Dnes jsem to celé hrozně obrecela. Že mi ta úzkost bere radost ze života… Místo abych se těšila na Silvestr tu doma bulim a nikam se mi nechce…
Děkuji že jsem se mohla vypovídat a hezky svátky vsem

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12229
31.12.21 18:42

Mas spise hodne nizke sebevedomi.. zkus na tom zapracovat :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2359
31.12.21 19:05

Zkus skupinovou terapii se zaměřením na úzkostne stavy, kbt, gestalt, dynamická…na výběr je více možností. Je intenzivnější než individuál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Floralys
31.12.21 20:27

Bože můj, já chci mít taky takovýhle starosti! :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
2235
31.12.21 20:51

No, zakladatelko, já mám tedy hodně podobné uvažování. Že ten něco řekl anebo neřekl a dumat nad tím, co to znamená. Je pravda, že je to k zlosti. A víš co? Ono to neznamená vůbec nic. Vůbec nic, nemůžeš po nikom chtít, aby neustále přemýšlel, co má říct nebo ne, ostatně sama nejspíš na ledacos zapomeneš, aniž by sis to uvědomila. Oni tím nemíní nic zlého. Měj k nim prostě důvěru, která k přátelství neodmyslitelně patří.

Tak, a teď se seber nebo zavolej nějaké kamarádce a někam vyražte, dokud je čas! Hezký Silvestr přeji! :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Floralys
31.12.21 21:02
@D. C. píše:
No, zakladatelko, já mám tedy hodně podobné uvažování. Že ten něco řekl anebo neřekl a dumat nad tím, co to znamená. Je pravda, že je to k zlosti. A víš co? Ono to neznamená vůbec nic. Vůbec nic, nemůžeš po nikom chtít, aby neustále přemýšlel, co má říct nebo ne, ostatně sama nejspíš na ledacos zapomeneš, aniž by sis to uvědomila. Oni tím nemíní nic zlého. Měj k nim prostě důvěru, která k přátelství neodmyslitelně patří.Tak, a teď se seber nebo zavolej nějaké kamarádce a někam vyražte, dokud je čas! Hezký Silvestr přeji! :-)

No mohla by taky zavolat na linku důvěry. Nebo rovnou 155. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Marina28
31.1.22 15:59
@Floralys píše:
Bože můj, já chci mít taky takovýhle starosti! :mrgreen:

Boze muj, lidska hloupost a ignorance je nekonecna 🙄 🤦‍♀️

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Revoluce v medicíně? Japonským vědcům se podařilo odstranit chromozom, který způsobuje Downův syndrom. Zjistěte jak!