V jakém bytě je větší hluk?

200
11.7.24 21:51

V jakem byte je vetsi hluk?

V jakém bytě jde víc slyšet hluk? Panelák, zdena bytovka cca 50. leta nebo 100 let starý dum, nebo novostavba?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15810
11.7.24 21:59
@Annike píše: Více

Jaký hluk? Odkud? A ty stavby mají x proměnných, to je tak obecný dotaz, že na něj nejde seriozně odpovědět.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21543
11.7.24 22:00

Touze být kterákoliv varianta. Vždy záleží na kvalitě provedení konkrétního domu. A také na míře hlučnosti sousedů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
11.7.24 22:20

Proč to potřebuješ vědět? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24635
11.7.24 22:21

To hodně záleží na sousedech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9019
11.7.24 22:26

Každý panelák je jiný. V některém slyšíš i běžný hovor od sousedů, jinde ani nevíš že sousedy máš. Pokud natrefis na druhou možnost, tak paráda. V bytovce byla slyšet jen občas televize od sousedů nad námi, když jim to hodně řvalo. Za mě celkem fajn, bydlela jsem ve dvou. Ve sto let starém domě jsem nikdy nebydlela, nemůžu posoudit. Novostavba je fajn, když si ji postavíš sama. Developeri staví z levných materiálů a to za moc nestojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1794
11.7.24 22:41

U těch novostaveb jsem slyšela, že je někteří developéři tak šidí, že je to jako kdyby stěny byly z papíru. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
12.7.24 05:45

Bydlím v novostavbě staré 2 roky a zvukově naprosto super. Za svůj život jsme žila v několika panelácích a cihlových bytovkách a jednoznačně nejlepší bydlení.

Se 100 starým domem zkušenost nemám. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
287
12.7.24 06:03

Obecně je nejvíce slyšet hluk v paneláku kvůli tenkým stěnám. Zděné bytovky a starší domy mají obvykle tlustší stěny, takže jsou tišší. Novostavby mohou mít různé akustické vlastnosti, záleží na kvalitě provedení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2284
12.7.24 06:33

To je těžké. Jaká jsou okna, jak je stavba situovaná ke zdroji případného hluku, zda jsou nebo nejsou v blízkosti nějaké překážky, zabraňující šíření hluku…
Všeobecně. Paneláky ze 70. let + slyšíte, i když o dvě patra výš někdo spláchne. Staré zděné bytovky, leckdy stavěné svépomocí a odfláknuté. Staré domy mají zase většinou nekvalitní okna. Tedy důležitá je vzdálenost od zdroje, u bytovek a paneláků provedení, protože hluk způsobují i sousedé. Ve společných domech mohou být i konflikty se sousedy. Další faktor jsou zábrany šíření hluku.
Tedy je to individuální a jednaznačně na takto položenou otázku bez dalších detailů nelze odpovědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
602
12.7.24 08:07

Bydlela jsem ve stoletem baráku, panelu a teď novostavbě. Nejhorší byla ta stará bytovka, slyšela jsem každý pohyb z vedlejšího bytu. Jednu dobu tam bydlela strašně ukricena rodina a ty dokonce slyšeli i na druhé straně telefonu, když jsem volala :zed:.
Panelák byl takový průměr, ale od toho nikdo nic nečeká. Momentálně žiju v novostavbě a neslyším téměř nic. Když si sousedka pozve kámoše a mají otevřený balkón do půlnoci, tak je to jiný příběh.

Ale, určitě to nebude všude stejné (možná ty paneláky jsou +- na stejno všude). Taky záleží na okolnostech, zda jsou v baráku stálí obyvatelé nebo nájemníci, studenti, lidí kteří se pořád točí. Jedna hysterická máma dokáže udělat sousedům každé ráno peklo. Zda bydlíte ve vnitrobloku nebo do ulice, jak je konkrétní dům řešeny. Vždycky je to strašná loterie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
12.7.24 11:02

Liší se to kus od kusu. Jsou staré baráky se 100 cm zdmi a vysokými stropy, kde není slyšet ani kdyby někdo ve vedlejším bytě křičel. Ale to jsou výjimky. Novostavby se staví podle určitých norem a standardů, které jsou přísnější než u paneláků. Pak záleží na různých stavebních vadách, kterých je všude mraky - špatně udělané sádrokartony, dilatace podlah apod. V panelákách zase byly často špatně udělané stoupačky, přes které bývá hodně slyšet. Obrovský vliv také mají dveře a okna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.7.24 16:10
@Annike píše: Více

Ahojky… z mé zkušenosti se v paneláku nese hluk od sousedů nejvíce. Ve většině pokojů jsou totiž ty stupačky od radiátorů, které procházejí celým domem odshora až nahoru a napomáhají přenosu hluku. Druhý důvod je také to, že oproti novějším zděným bytovkám se v panelácích dříve používala kročejová izolace na podlahy, která tlumila hluk. Takže člověk pak slyší doslova každý krok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí