V jakém bytě zůstat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
15782
16.7.23 13:45
@M344 píše:
Ahoj, momentálně bydlím sám v komplet zrekonstruovaném bytě 4kk (95 m) s balkonem v jedné z lepších lokalit v krajském městě, v tom bytě mě nebaví uklízet a obývám defakto jenom 2 místnosti, náklady na bydlení cca 7 tisíc.

Pronajímám ještě byt 1+1 (40 m) s balkonem v nejlepší lokalitě města, náklady na bydlení 4 tisíce, přemýšlím jestli jít zpátky do toho menšího bytu, když jsem sám a děti neplánuju.

Zůstali byste radši v tom velkém i za cenu úklidu, horší lokality a o něco vyšších nákladů na život, nebo byste šli do menšího?

4+kk bych také pronajal a koupil bych si 2+1.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11127
16.7.23 13:47
@EvaEpic píše:
Já bych oba prodala a koupila nový byt. Protože 4+1 je moc ale 1+1 je za mě zase málo pokud člověk není finančně v háji že si jiný dovolit nemůže. Pro jednoho je 2+1 ideální (ložnice, obývák a kuchyň) Nechtěla bych mít obývák a ložnici dohromady pokud by to nebylo naprosto nutné z finančních důvodů :nevim:

Proč prodala oba? 1+1 nechat a 4+1 může prodat a koupit 2+1. Ale mě teda 4+1 zase tak velký nepřijde - obývák, ložnice, pracovna a jeden volný pokoj pro hosty např. Zůstala bych ve 4+1, pokud by mě netlačily finance, což vypadá že netlačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5118
16.7.23 14:01

Rozhodla bych se podle lokality a nakladu, ale urcite ne podle uklidu. V mensim byte bude uklizeni asi jeste vic, protoze vsechny veci musis vtestnat do mensiho prostoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
16.7.23 14:13

Představa pokoje pro hosty se m. i zamlouvá. To by ale splnila i 3+1. Záleží ale taky na tom, jak je konkrétní byt situovaný a jestli se dá nějak poštelovat. Kolikrát vidím inzeraty na 1+1 kde by se dal udělá další pokoj úplně s přehledem. Nebo třeba z garsonky 1+1.
Každý má jiné priority.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
16.7.23 14:13
@M344 píše:
Ahoj, momentálně bydlím sám v komplet zrekonstruovaném bytě 4kk (95 m) s balkonem v jedné z lepších lokalit v krajském městě, v tom bytě mě nebaví uklízet a obývám defakto jenom 2 místnosti, náklady na bydlení cca 7 tisíc.

Pronajímám ještě byt 1+1 (40 m) s balkonem v nejlepší lokalitě města, náklady na bydlení 4 tisíce, přemýšlím jestli jít zpátky do toho menšího bytu, když jsem sám a děti neplánuju.

Zůstali byste radši v tom velkém i za cenu úklidu, horší lokality a o něco vyšších nákladů na život, nebo byste šli do menšího?

4+kk se blbě pronajímá. Pokud bych měla známé, co by měli zájem, tak ok, ale hledat někoho na blind… Pokud už někdo potřebuje takhle velký byt, tak se většinou umí postarat o to, aby ho měl a nemusel lítat po nájmech. Pokud máte ve městě univerzitu, tak možná studentům, ale teda počítej s tím, že ten byt bude po roce užívání vypadat jak po 5+ letech běžného provozu. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
16.7.23 14:43

Přesunula by jsem se do centra do menšího a větší byt pronajala někomu, kdo se zabývá Airbnb. Jsou takové agentury. Pohlídaji aby byl byt v dobrém stavu. Pronájem někomu určitě ne, zničí ti to. A prodat velký byt je škoda. Jednou ti může postavit jako zástava na dům. Prodavala bych jediné kdybych nasla jinou nemovitost kterou bych chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
16.7.23 16:06
@M344 píše:
@Da12 Spíš přemýšlím nad prodejem toho bytu, přece jen ta rekonstrukce vyšla skoro na mega a půl a bojím se, v jakém stavu by pak ten byt skončil.

Tady s tebou souhlasim, dost pravdepodobne by ti najemci byt zplundrovali, lidi si neumi vubec vazit ciziho majetku a ocenit pekne bydleni. Nemluve o tom, ze dnes i jen spor.ucty ti vydelaji pekne penizky bez rozcilovani se s najemniky.

Anebo moznost pronajimat kazdou mistnost zvlast - pri tomhle zpusobu se lepe zbavis jednoho problem. najemnika nez kdyz ti cely byt okupuje jedna rodina.

Anebo si zaplatit kazdy tyden uklid bytu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
16.7.23 16:15
@Karamba2020 píše:
no ale co plánuješ s těmi penězi za byt?

Co asi :roll:, vhodne investovane penizky vydelavaji dalsi penizky a clovek pak nemusi otrocit v praci do konce svych dnu, ale zabalit to trebas v 50 a delat uz jen to, co chce jen on sam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kocourGarfield
16.7.23 16:19

Já bych taky koupila další. 4+1 je moc ale.1+1 je pro mě zase málo. Ideal 2+1, nebo 3+kk ( jeden pokoj na věci, atd…).
Nechtěla bych mít obývák a ložnici dohromady.

• Citovat
  • Upravit
5683
16.7.23 16:20
@Tomie píše:
4+kk se blbě pronajímá. Pokud bych měla známé, co by měli zájem, tak ok, ale hledat někoho na blind… Pokud už někdo potřebuje takhle velký byt, tak se většinou umí postarat o to, aby ho měl a nemusel lítat po nájmech. Pokud máte ve městě univerzitu, tak možná studentům, ale teda počítej s tím, že ten byt bude po roce užívání vypadat jak po 5+ letech běžného provozu. :D

Pronajimat znamym, rodine, zkratka lidem, na kterych ti zalezi, to je spolehliva cesta do pekel a taky jak o ty zname a rodinu prijit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3527
17.7.23 13:27

Jestli je to v Ostravě tak mám zájem o 4kk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2380
18.7.23 15:27
@Ahep píše:
Pronajimat znamym, rodine, zkratka lidem, na kterych ti zalezi, to je spolehliva cesta do pekel a taky jak o ty zname a rodinu prijit.

Tak rodině snad nikdo nepronajme, to se snad rozumí samo s sebou, že ti bydlí zadarmo, to by byl morální hnus jim „pronajímat“. To samé přátele, která sketa by chtěla vydělávat na kamarádech? 8o Ale známí, třeba z práce, klidně. U nás to celkem funguje, běžně takhle lidi hledají byty pro své děti, co jdou na výšku a klape to. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
576
18.7.23 17:02

Jestli chces babu, tak ji snadneji nalakas do 4 plus kk nez do garsonky. :lol: :lol: :lol: 7 tisic je nic, zustala bych jestli se ti tam libi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí