Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, momentálně bydlím sám v komplet zrekonstruovaném bytě 4kk (95 m) s balkonem v jedné z lepších lokalit v krajském městě, v tom bytě mě nebaví uklízet a obývám defakto jenom 2 místnosti, náklady na bydlení cca 7 tisíc.
Pronajímám ještě byt 1+1 (40 m) s balkonem v nejlepší lokalitě města, náklady na bydlení 4 tisíce, přemýšlím jestli jít zpátky do toho menšího bytu, když jsem sám a děti neplánuju.
Zůstali byste radši v tom velkém i za cenu úklidu, horší lokality a o něco vyšších nákladů na život, nebo byste šli do menšího?
@M344 píše:Šla bych do menšího.
Ahoj, momentálně bydlím sám v komplet zrekonstruovaném bytě 4kk (95 m) s balkonem v jedné z lepších lokalit v krajském městě, v tom bytě mě nebaví uklízet a obývám defakto jenom 2 místnosti, náklady na bydlení cca 7 tisíc.Pronajímám ještě byt 1+1 (40 m) s balkonem v nejlepší lokalitě města, náklady na bydlení 4 tisíce, přemýšlím jestli jít zpátky do toho menšího bytu, když jsem sám a děti neplánuju.
Zůstali byste radši v tom velkém i za cenu úklidu, horší lokality a o něco vyšších nákladů na život, nebo byste šli do menšího?
Šla bych do menšího. Stejně prakticky menší užíváš a čtyřpokoják pronajmeš rodině s dětmi za víc než ten malý.
@Da12 Spíš přemýšlím nad prodejem toho bytu, přece jen ta rekonstrukce vyšla skoro na mega a půl a bojím se, v jakém stavu by pak ten byt skončil.
Asi by rozhodovalo, jak to mám daleko do práce, jak často tam chodím, jaká je v místě občanská vybavenost, jestli
mám kam chodit běhat a tak, ale spíš bych se klonila k tomu menšímu, on i ten větší se dá možná pronajmout za víc, ne?
na úklid ale budeš mít 2 místnosti tak jako tak ![]()
@Atisia Babu bych bral, ale dítě určitě nechci, to si vyjasním rovnou nebo holt půjdeme od sebe.
@M344 píše:
@Da12 Spíš přemýšlím nad prodejem toho bytu, přece jen ta rekonstrukce vyšla skoro na mega a půl a bojím se, v jakém stavu by pak ten byt skončil.
no ale co plánuješ s těmi penězi za byt?
@M344 píše:
@Atisia Babu bych bral, ale dítě určitě nechci, to si vyjasním rovnou nebo holt půjdeme od sebe.
Tak v tom případě asi není co řešit. Dva lidi se do 1 plus 1 vejdou. Tenhle velký byt by určitě pomohl rodině s dětmi. Třeba se zrovna někde v okolí Macka nějaká rodina v malém bytě. Ty jsi tam sám. Udělej někomu radost
!
@Karamba2020 Buď investovat do akcií/kryptoměn nebo nějaký apartmán v zahraničí u moře.
@M344 píše:
@Karamba2020 Buď investovat do akcií/kryptoměn nebo nějaký apartmán v zahraničí u moře.
jejda. No to mi ten byt přijde jako lepší investice, i s rizikem opotřebení, ale já jsem v tomhle konzerva.
@Karamba2020 píše:
no ale co plánuješ s těmi penězi za byt?
Tak třeba do rekonstrukce menšího bytu.
nová linka, koupelna, podlahy. Nové auto. Nechat si něco na důchod by taky šlo ![]()
@M344 píše:
Ahoj, momentálně bydlím sám v komplet zrekonstruovaném bytě 4kk (95 m) s balkonem v jedné z lepších lokalit v krajském městě, v tom bytě mě nebaví uklízet a obývám defakto jenom 2 místnosti, náklady na bydlení cca 7 tisíc.Pronajímám ještě byt 1+1 (40 m) s balkonem v nejlepší lokalitě města, náklady na bydlení 4 tisíce, přemýšlím jestli jít zpátky do toho menšího bytu, když jsem sám a děti neplánuju.
To jsi ty, který psal, že jeho spolužáci se stydí za bydlení v bytě. Co zas zamýšlíš touhle diskusí?
Já bych oba prodala a koupila nový byt. Protože 4+1 je moc ale 1+1 je za mě zase málo pokud člověk není finančně v háji že si jiný dovolit nemůže. Pro jednoho je 2+1 ideální (ložnice, obývák a kuchyň) Nechtěla bych mít obývák a ložnici dohromady pokud by to nebylo naprosto nutné z finančních důvodů ![]()