Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Zkusila bych změnit plinky.Mladej ty kalhotkovy pliny vždy v noci procural.Na noc sem mu musela dávat ty klasický.
Bereš jí z postýlky hned, jak se probudí?
Já bych zkusila větší plenky a hned, jak se dítě vzbudí, bych ho zkusila šoupnout na nočník.
A mléko v noci bych asi taky odbourala - kvůli zubům a protože bych se chtěla vyspat.
No já bych začala tím, že bych dala jinou plinku. Kalhotky jsou dost volné. Taky je mám a na noc má syn klasické. Alespoň u nás drží kolem nožiček lépe. A pije taky mléko a dost. Píšeš, že je to týden takže čisté na mléko bych to nesvadela, pokud tedy nepije nějaké nové ![]()
A nenapadlo Tě, že má blbý pleny? ![]()
První reakce, když protéká, přece je zkusit jiné. Možná jsou jí malé, možná špatně sedí, a hlavně teda rozhodně nechápu, proč dáváš kalhotkové (pokud tím teda myslíš to, co já: nerozepínací, „polstrované spoďáry“) - v 16 měsících?! To jako ona si v noci říká na záchod?
Kalhotkové jsou dobré na trénink, když už si dítě má sklon říkat, čili obvykle až pro větší děti a hlavně NA DEN - dokud nezačne v noci samo chodit, tak je lepší koupit pleny, co se zapnou a budou pevně sedět.
@Slečna Ferka Kalhotkové pleny jsou i normální papírové (jednorázové) např. Pampers Pants. Jediný rozdíl oproti klasickým je, že se natahují a nemají zapínání. Také je na noc používáme.
Jinak zakladatelce - tak pro začátek určitě vyzkoušet větší velikost, pokud to nepomůže, tak jiné pleny. Až pak bych řešila cokoliv dalšího.
Občas se mi stane, ze dítě plenku prokaka, ale to proto, ze je špatne zapnuta (volna), špatná velikost nebo střih. U každého ditete jsem několik tydnu hledala ty správne plenky, protože strihem se dost liší a každému proste seděly jiné. Kdyz je plenka ok, muze tam mit everest a nic nevytece.
@Slečna Ferka tímhle pérováním mi moc nepomůže a za další to jde říct mile a ne mě tu sjet jako nemožnou matku.
.. nesuď me, neznáš mě. Děkuju. Dcera přes den sedá na nočník a ano trénujeme, sedí ji krásně, a jsme s nimi jinak spokojení a myslím že i kdyby jsem ji dávala cokoli tobě do toho může být fuk ne
. Opravdu nejsem úplně negramotná ale děkuji za naprosto bezcennou, přehnanou a nepotřebnou radu nebo spíš kázání ![]()
@Ladušenkaaa píše:
@Marie432875 zkusím hold na noc koupit klasické a uvidímedekuji
No tak to si mela udelat hned
a ne se tu ptat co mas delat kdyz ti decko prosere plinku.
@Ladušenkaaa a nebude problém spíš v „průjmu“ než v plenkách? Když je to teď týden, možná jí něco nesedlo a má trošku průjem? Zkusila bych dávat Hylac forte, nic se tím nezkazí, naše doktorka ho vždycky radí - jsou to probiotika.
Jinak má dcera spí též v kalhotkových plenkách od 16 měsíců a na noc mléko taky pije, takže v tom problém nebude.
@Slečna Ferka proč by kalhotkové pleny byly špatné, přece nebudu už dávno chodící dítě dávat ležet na záda a lepit lepítka, oblékám plenkové kalhoty a dítě normálně stojí, vždyť už je velké
@stinga tohle není průjem. Má spíš měkčí stolici. Právě si myslím že to má z těch veder s kombinací s tím mlickem.. vyměním plenky, odstavíme na noc mlíčko a když se to nezlepší zkusím dát ten hylac .
@Ladušenkaaa Taky myslím, že je to plenkama. Nám ty kalhotky mnohdy v noci protekly, i když malá jenom čůrala.
Zdravím všechny. Jsem už zoufalá. Už týden chodím ráno pro malou 16m do postýlky a celá postýlka je komplet i s polštářem a peřinkou pokakana.. takže denní rutina je vzít mimco, osprchovat, svlect celou postel a jít prát
.. v noci plenku kontroluji průběžně a musí se vykadit tedy hned během rána a probuzení ale asi jakmile se v postýlce po vzbuzení posadí, už to vytéká ven.. používáme kalhotkove plenky Pampers a je pravda že na noc spořádá 210ml mléka. Myslíte že to může být tím?.je fakt že díky tomu mléku má měkčí stolici. Bojím se ale usínání. Zkoušeli jsme vodu, čaj a byl kravál.. mám zkusit ze dne na den odstavit a zkusit to dceru odnaučit?. Už vážně nevím kudy kam a je to hrozně psychicky vyčerpávající mít každé ráno s prominutím o hovnech..