Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobry den, jakou měli vaše miminka v 10 měsících a následně v roce váhu a výšku?
Malá mela 9780g a 70cm, teď je ji 11 měsíců a dle domácího vážení má lehce pres 10kg. Porodní váha byla 3030g a 47cm. Jako má faldíkatý nožičky a co se naučila sedět tak vyniklo bříško jinak mi nepřijde nějaká buclata. Jinak je hrozne akční a cely den se nezastaví. Od pul roka pribira pravidelne 500g za mesic ale nevim rikam si jestli to enni moc a uz by to nemelo rust pomaleji?
Dekuji
To je hrozně individuální, odpoví vám na to spíše pediatr. Moje dcera má 10kg až kolem 16. měsíce, kdy má kolem 80cm…
V roce měla 73cm a 8,8kg.
@teriiiy píše:
Dobry den, jakou měli vaše miminka v 10 měsících a následně v roce váhu a výšku?Malá mela 9780g a 70cm, teď je ji 11 měsíců a dle domácího vážení má lehce pres 10kg. Porodní váha byla 3030g a 47cm. Jako má faldíkatý nožičky a co se naučila sedět tak vyniklo bříško jinak mi nepřijde nějaká buclata. Jinak je hrozne akční a cely den se nezastaví. Od pul roka pribira pravidelne 500g za mesic ale nevim rikam si jestli to enni moc a uz by to nemelo rust pomaleji?
Dekuji
A co uděláš? Nasadis ji dietu? Čokoládou ji asi necpes ne. Buď ráda, že ti pěkně ji a přibírá.
Každý dítě je jiný.
Pokud je zdravá a pohyblivá je to ok. Průměrné roční dítě má cca 10kg. Moje děti měli také průměrně. Syn 11kg a 83cm. Dcera 81cm a 10,3kg.
@teriiiy kluk měl 8,7 kg a 77cm v roce 9,7 a 80 Cm. kosti všude, ji dost. Tak do 3 let mi ani nejedl zeleninu, takže hodně sacharidů, maso atp
Syn měl v roce 78 cm a 10,75 kg a byl správně baculatý, ale ne tlustý. Dcera 72 cm a 8,2 kg a vypadala normálně, ale faldíků teda moc neměla. K čemu ti to je? Každé dítě je jiné
Pokud je jinak zdravá, tak buď ráda.
8.26 kg a 71.5 cm holčička
V tetodobe děti bývají nejbuclatejsi jak pak začnou chodit, běhat začnou stihlet.
I moje zizalka byla v té době "puclik'
Moje druhorozená váží 10.200 g a měří 76 cm. Ovšem startovací hmotnost byla 4550 g. Je taková větší, ale ne tlustá. Prvorozená měla touhle dobou asi 8,5 kg.
V deseti měsících měl syn 10900g, teď ve dvaceti měsících má 14kilo. Není vůbec oplácaný, jen vysoký (nosí velikost 92/98). Mezi tříletými na dětské skupince se úplně ztrácí. Každé dítko je jiné. Pokud ji nevykrmuješ sladkostma, holčička bude asi hold vysoká no.
@teriiiy V tomhle věku bych vůbec neřešila nějaká deka navíc, až začne chodit, vyběha to.. Moje dcery měly taky takové míry, jedna vážila v roce dokonce 12kg.
Dítě má do roka života ztrojnásobit svou porodní váhu. Takže si myslím že je to v pořádku.
Moje má 9 mesicu a má už přes 9 kilo a je dost dlouhá. Neresim, na to kolik vazi je hubena. Tím, ze je tak dlouhá. Neřešila bych a byla rada, ze tak prospiva ![]()