Váha při březosti morčat

13
3.12.21 10:39

Váha při březosti morčat

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ze zverimexu jsme si přivezli dvě samičky morčat, po čase jsme zjistili, ze jedna z nich se zakulacuje a tak jsme přišli na to ze je těhotná. Od te doby jsem ji začala vážit jednou týdne, 3× za sebou byly příbytky váhy velké např. 50g, dnes jsem vážila po 3 dnech a přibyly ji jen 2g.
Co to muže znamenat? Ze už je třeba na konci těhotenství nebo nějaký problém?
Předem dekuji za odpovědi :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9148
3.12.21 10:54

Jako u lidi, brzo porodi. Od prvniho vetsiho prirustku vahy, tzn cca 100 g za tyden, je porod zhruba za mesic. Ale nemusi byt az tolik, ti vorisci jsou drobnejsi. Takze tech 50 g asi odpovida.
Jo lidi, to jsou ty zverace. Proc tam ta zvirata kupujete?

Příspěvek upraven 03.12.21 v 10:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.12.21 10:55

Btw je to druhy zvire urcite samice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.12.21 11:07

Nejspíš brzy porodí. Nech od veterináře hlavně zkontrolovat to druhé morče, zda se určitě nejedná o kluka (zvládneš to i sama, ale pro jistotu) a poradit se ohledně morčecích miminek. Vůbec neberu v potaz, že byste se jich po porodu zbavovali, tak ať máš co nejvíc informací. Hlavně včas oddělit samečky.

Příspěvek upraven 03.12.21 v 12:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.12.21 11:28

@Tarjei
Byla to blbost no, ale příště budeme chytřejší a kouknem na nějakého chovatele, jojo samička to je určitě. moc dekuji za odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.12.21 11:30

@unuděná všechno už mám zjištěné, samička to je na 100% a o miminkach mám taky plno nacteno, jsme na ne připraveny, teď už jenom čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
3.12.21 11:31

@martaaa63 Držím palce, ať to dopadne v pohodě a můžete se brzy těšit z miminek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9148
3.12.21 12:13

@martaaa63 kdyžtak jsem k dispozici, chovám a znám fůru chovatelů. Kdyby se něco pokonilo s porodem nebo miminama, piš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.12.21 12:25

@Tarjei super, moc dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
3.12.21 12:26
@Anonymní píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, ze zverimexu jsme si přivezli dvě samičky morčat, po čase jsme zjistili, ze jedna z nich se zakulacuje a tak jsme přišli na to ze je těhotná. Od te doby jsem ji začala vážit jednou týdne, 3× za sebou byly příbytky váhy velké např. 50g, dnes jsem vážila po 3 dnech a přibyly ji jen 2g.
Co to muže znamenat? Ze už je třeba na konci těhotenství nebo nějaký problém?
Předem dekuji za odpovědi :palec:

Proč anonym? 8o
To se tu bude dávat anonym s prominutím na každý prd? 8o
 @admin

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21076
3.12.21 12:34

Dobrý deň,

@topazio zakladateľka sa tu predsa sama v diskusii odtajnila ;)
Pravdlá pre anonym platia stále rovnako - odtajnila som aj zakladajúci príspevok.

Kristína :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
3.12.21 12:37

@admin pardon, asi jsem někde blbě klikla, omlouvám se :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
14.12.21 20:17

Tak v neděli se nám narodila dvě krásná morcatka, moc všem dekuji za rady :palec: jsou úžasni :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný