Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Jednou jsem takhle měla v autě vajíčka asi týden..na zadní sedačce a auto stálo na parkovišti celý tyden na přímém slunci v létě v tech nejvetsich pařacich… počítala jsem s tím že budou v háji ale zkusila sem a byly vpohode…
Dekuju holky, nerada bych dostala třeba salmonelu kvůli moji blbosti 😁
Nám se jednou stalo, že se uvařil bílek než jsme dorazili z nákupu domu. Škodovka 120 tenkrát, vejce na zadním okně.
Salmonella není ve vejci uvnitř ale na povrchu. Budou z nich maximálně pukavci. Já vejce vůbec nedávám do lednice.
Když rozklepnu vajíčko. Tak k němu vždy první čichnu. Pokud nesmrdí, tak použiji. Zkažený záprtek vždycky smrdí a má nevábnou barvu. Udělala bych to stejně u těch tvých autovajcoškvarků. Buď budou použitelné nebo nebudou.
@Petula306 píše: Více
Ne, salmonella je uvnitř vejce i na jeho povrchu. Jedna ze základních otázek při zkoušení ze salmonell.
Příspěvek upraven 23.05.24 v 19:50
Vajicka pozoruhodne dlouho vydrzi, vlastne jsou ziva a asi maji i nejakou imunitu. A jsou i dost tesna. Vzdyt by se jinak zkazila ptakum na hnizde. Kolikrat nesedí hned, ale az jich teprve snesou dost. Nikdy se mi vejce nezkazilo. Jednou se to stane
Mam je treba mesic ve sklepe, kde je kolem 10°.
Ahoj, dneska jsem si od tety přivezla vajicka, bohužel jsem je zapomněla v autě, mohly tam být tak od 11ti doteď, dala jsem je už samozřejmě do lednice, myslíte že budou v pohodě?😀