Valgozita kotníku a botičky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1398
27.4.15 21:26

Valgozita kotniku a boticky

Zdravim, nase mala je hypotonicka, hypermobilni a navic mi prijde, ze ma valgozitu kotniku. Muj dotaz zni: jeste nechodi, ale cca pul dne je na nohach, vzdy sice tak pul minuty, pak si sedne, pak zase stoji…chodime k neurolozce a na rhb a tam mi rikali, at ji pri stoji chodidla vyrovnavam, ze tohle hypermobilni deti mivaji, ale ze botky, az kdyz bude vetsinu dne na nohou. Moc s tim nesouhlasim, protoze si myslim, ze kdyz ted vstava, ma uz zazity ten spatny postoj a bude se potom tezce odnaucovat, prece jenom, kdyz ji ted dan kotnickove boty, tak by si mela zafixovat, jak stat, ne? jsme objednani k ortopedovi, at na ni mrne. Co myslite Vy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15074
27.4.15 21:29

Když to je těžký, je dost názorů, ortopedi svazujou nohy do bot, fyzioterapeuti jsou pro volnost, tak si vyber.. já bych nechala být

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
27.4.15 21:39

No pokud zatím leze a pouze se občas postaví, pevný kotník ji bude omezovat. Nasad si pevné ponorky, lez v nich půl dne po 4, zkus si sednout na paty a stavět si kostky. Noha potřebuje při lezení byt volná. Děti pak vytáčí nohy, sedají mezi paty. Já bych počkala a na rhb chtěla i nějaké cviky, nejen pasivní rovnaní patičky při stojí.

Příspěvek upraven 27.04.15 v 21:41

• Citovat
  • Upravit
898
27.4.15 21:40

Nam rhb u nejstarsiho poradila genialni vec - nazory se ruzni, tak to delejte napul. Maly taky jen obchazel nabytek a ona nam poradila, at mu davame pevne kotnikove boty tak na hodinu denne - nemusi byt hodina v kuse. Vycihla jsem si, kdy maly nejvic stal a na tu dobu jsem mu davala boty a snazila se ho bavit treba hrackami nahore na stolku, aby v botach vydrzel obchazet, ale nesnazil se lezt. Kdyz naopak boty nemel tak jsem mu treba po podlaze posilala auticka anebo kutalela mic, aby za nima lezl a nesnazil se stoupat. Boty s pevnym kotnikem mu pomahaly, tak jsem postupne pridavala cas, kdy byl v nich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1398
27.4.15 21:46

@monika215 to si myslim, ze je takova zlata stredni cesta ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
898
27.4.15 21:52

@Pandorka Vid :-) Me ta rada tenkrat uplne dostala :jazyk: Ty boty bych zkusila - malemu fakt pomahaly, videla jsem to za chvili sama

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
12.5.15 10:25

Mame ten samy problem, mal0mu je 2.5 roku a m8me valgozitu, na rehabilitaci nam doporucili cvicit a boty takove, ktere maji ohebnou podrazku a zaroven mu drzi nohu, ale zatim jsem zadne takove nenasla:-(Nosime zdravotni botky, ale neni to zadna slava, uvitala bych, kdyby nekdo napsal znacku se kterou je spokojeny. Jinak k ortopedum nechodime, maji v oblibe davit ortezky, coz muj syn odmita a uprimne ani ja bych v tom nevydrzela :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
12.5.15 12:30

@kacernice A ty jsi u nějakého ortopeda byla, že VÍŠ, že hned dávají ortézky? :roll: My třeba máme na ten stejný problém vložky do bot. Nebo ty by ti taky vadily? Promiň ale tohle fakt nechápu :nevim: A značku bot neporadím, hlavně musí sedět a mít pevnou patu. Kupuju co synovi sedne na jeho úzkou nohu, což nesplňují žádné české zdravotní. S výjimkou sandálků Santé. Je potřeba zkoušet, ani nemusí být drahé a značkové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
12.5.15 15:24

Ahojky, prosím o radu. Synovi jsou tři a půl, má ploché nožky a kotníčky dovnitř. Máme předepsané vložky a rozumného ortopeda, který říká - všeho s mírou, takže na ven boty s vložkami a jinak chodit co nejvíce bos a doma kotníčkové sandálky bez vložek (změnila jsem ortopeda, ten před tím byl pro vložky neustále).
No jo, ale jaké boty koupit??? V zimě je to snadné - jedny kvalitní na zimu s vložkou (měli jsme Superfit). Ale na léto? Aby toho nebylo málo, dost se mu potí nožka a má jí hodně baculatou, takže ne každá bota mu sedí. Navíc už dost sportuje - běhá, jezdí na kole, kope si s míčem - a to jako v kožené kotníčkové botě prostě není vhodné. Jde mi o to, jakou kombinaci mám tedy zvolit:
1. sandálky kožené s pevným opatkem na doma (dají se vzít i ven při velkých vedrech a pak umýt) - BEZ vložky
2. celokožené kotníčkové (když nebude hezky, bude po dešti) S vložkou
3. pláťenky/botasky např. Fare nebo Befado vs. Nike či Adidas (podotýkám ty opravdu sportovní, ne ty vycházkové s rovnou podrážkou!) - BEZ nebo S vložkou? a vejde se vůbec do nich? Podle mě tyto boty nemají pevný opatek, ale na léto a na sport mě nenapadá jiný varianta..
4. KEEN - ze všech stran slyším chválu - ptám se, oprávněně? Zatím se jim bráním, nemají pevný opatek… S vložkou by asi těžko fungovali, že?

Co myslíte? Jsem úplně mimo? Navrhujete jinou kombinaci? Nebo nějakou variantu vynechat?
Nezanedbatelná součást všeho jsou samozřejmě peníze - kdybych nad nimi nemusela přemýšlet, tak koupím 5 druhů bot a střídám, ale to bohužel není v mých finančních možnostech, co 3 měsíce máme jinou velikost…

Už jsem opravdu bezradná, moc děkuji za jakoukoliv radu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3380
12.5.15 19:21

@Loretana Nechce se mi rozebírat tvůj seznam, jen napíšu jak to máme my :lol: Doma chodí bos, ve školce má obyčejné bačkory-chodí na čtyři hoďky denně a stejně si tam buď hraje na zemi nebo jsou venku. Vložky má jen v botách, které nosí zrovna nejvíc-v zimě kotníkové trekovky, jaro+podzim nějaké ty adidasky-normálně nízké a v létě se nám osvědčily sandály od Santé s plnou špičkou a textilním vnitřkem. Jsou krásně měkké a vložka do nich taky jde dát, nemají moc tvarovanou stélku. Plátěnky nevedeme, když je teplo má sandály, ale klidně bych ty befada dala, na nás jsou moc široké…K tomu máme teda ještě gumáky do deště a ranní rosy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
13.5.15 08:05

Díky za radu. Takže na léto máte jen dvoje botky - sandálky (s vložkou) a botasky (s vložkou)? Rozumím tomu správně? Nechci otravovat, ale můžu poprosit o odkaz na ty Fare a na ty Adidasky? Je toho fůra a netuším přesně, jaký typ máš na mysli… Díky moc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
missah
13.5.15 19:15

@Loretana
Nemám osobní zkušenost, ale synovec nosí vložky tak od 2,5 let. Teď je mu 6. Ve školce santé sandálky (cca 600kč), pak má celoročky Fare nebo Pegres. Na zimu měl nejraději Keen, ted sestra při dvou dětech kupuje kvůli financí zimní Fare s membránou na sucháče (1200). Befado tenisky o číslo větší na jaro a léto. Vše s vložkou. Teď už nosí i Keen sandále bez vložky. Doma bos.
Takže kupované na léto měl a má 2 boty (santé sandálky, když byl menší, keen sandálky teď a Befado tenisky). Celoročky kupovali do tech 4 let 2× ročně, teď už mu stačí jedny na rok. Takže měl vlastně vždy jedny co mu byly i v létě.

Příspěvek upraven 13.05.15 v 19:26

• Citovat
  • Upravit
missah
13.5.15 19:25

Befado i fare tenisky kotnékové mají opatek pevný. Befado jsou lehčí a ohebnější.

• Citovat
  • Upravit
3380
13.5.15 19:27

@Loretana Vložky míváme někdy jedny někdy dvoje :lol: Vyzvedáváme jednou za půl roku a pokud mu moc nevyrostla noha tak má nové + ty předešlé. Když má jen jedny tak je má třeba v těch sandálech, když je teplo nic jiného stejně
nenosí. Max. na kolo ty adidasky. Když je hnusnějc tak je hodím to těch uzavřených..Odkaz na Fare nedám, ty nenosíme jsou moc široké. Ale jestli jsi měla na mysli ty Santé sandály tak tyto http://www.obuv-sante.cz/…15-tyrkysova. Dělají i s koženým vnitřkem ale my máme rádi tyto, dají se nosit i bez ponožek. Ty celokožené dřely patu naboso. A adidasky míváme různé. Vím, že nejsou zdravotní a žirafkové, ale moje děti mají úzké nohy a sedí jim jak pr.el na hrnec, což je důležitější, dle mě. Ale vám asi sedět nebudou, spíš jiné značky. Hlavně jsem ti chtěla napsat, že já to zas tak nehrotím, mé starší dítě to mělo taky, vložky jsme dávali takhle stejně jako mladšímu a v sedmi letech měla nohy rovné :palec: Myslím, že z toho tak nějak i vyrostla, po tom šestém roce to tak prý bývá…A kdybys chtěla něco jiného než nike, adidas a pod. tak tady má paní pěkný výběr sportovních zn. Lico a Bugga je taky OK :palec: http://botickarna.mimishop.cz/katalog.php?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
54
14.5.15 07:35

Moc děkuji holky za tipy… počkám, až budou vložky, cca za 14 dní a s nimi pak oběhnu obuv a zkusím je vložit do těch Fareček tenisek, popřípadě jiných… Děkuji za odkaz, pani má opravdu super výběr i ceny jsou příznivé, akorát já jsem z Prahy:( zkusím juknout, jestli tyhle značky se prodávají i v Praze… Ještě jednou díky!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna zdravého obouvání

Ikona - Eva Žáková

Ing. Eva Žáková