Valgózní kotníky a jaké boty/bačkory

459
16.3.22 13:30

Valgózní kotníky a jaké boty/bačkory

Ahoj, potřebovala bych poradit, syn má valgózní kotníky, potřebuje obuv s vyšší pevnou patou. Momentálně vyrůstá z bačkor Fare, má velikost 30, ale nikde jsem ty vyšší bačkory ve větší velikosti nenašla. V 31 a výš jsou to samé nízké bačkory :roll: Můžete poradit nějakou značku, co se hodí pro tenhle problém s nohama? Případně může někdo doporučit nějakou specializovanou prodejnu s dětskou zdravotní obuvi, Praha nebo Středočeský kraj? Všem moc děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
53190
16.3.22 13:36

@Kerstinn85 Jestli myslíš, že Fare bačkorky jsou pevná obuv s vyšší patou, pak může mít cokoli ;) Já chodím nakupovat zdravotnickou obuv do Žirafíku na Praze 4 (Soukalova 2212) je tam super paní prodavačka, co se fakt vyzná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4058
16.3.22 13:41
@Kerstinn85 píše:
Ahoj, potřebovala bych poradit, syn má valgózní kotníky, potřebuje obuv s vyšší pevnou patou. Momentálně vyrůstá z bačkor Fare, má velikost 30, ale nikde jsem ty vyšší bačkory ve větší velikosti nenašla. V 31 a výš jsou to samé nízké bačkory :roll: Můžete poradit nějakou značku, co se hodí pro tenhle problém s nohama? Případně může někdo doporučit nějakou specializovanou prodejnu s dětskou zdravotní obuvi, Praha nebo Středočeský kraj? Všem moc děkuji :kytka:

Ahoj, Fare jak pises, jsou do 30,pak uz delaj jen nizke, doporucuji teda prejit na klasicke kozene sandale, bud Boots 4 you, nebo Sazavan..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
16.3.22 14:22

Trošku vyšší bačkory s utažení kolem kotníku ve větších velikostech vyrábí Ciciban.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
17.3.22 20:36

@unuděná před chvilkou jsem četla, že tě tu někdo delší dobu pozoruje a že velmi ráda rýpes, takže co na to říct, děkuji za radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
17.3.22 20:37

@marcellia děkuji, mrknu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
17.3.22 20:37

@Finkaa mrknu, děkuji za tip :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.22 06:42
@Kerstinn85 píše:
@unuděná před chvilkou jsem četla, že tě tu někdo delší dobu pozoruje a že velmi ráda rýpes, takže co na to říct, děkuji za radu ;)

To není žádné rýpání, to je konstatování :nevim: Já jedu s dětmi od malička zásadně Fare bačkůrky, jsou suprový, ale rozhodně je nepovažuji za pevnou botu. A podrážku/patu taky zvýšenou nemají :nevim: Navíc jsem ti dala velmi osobní a konkrétní tip na zdravotnickou prodejnu, tak nechápu, co se ti na tom nelíbí. Pro dobrotu na žebrotu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
18.3.22 07:30
@unuděná píše:
To není žádné rýpání, to je konstatování :nevim: Já jedu s dětmi od malička zásadně Fare bačkůrky, jsou suprový, ale rozhodně je nepovažuji za pevnou botu. A podrážku/patu taky zvýšenou nemají :nevim: Navíc jsem ti dala velmi osobní a konkrétní tip na zdravotnickou prodejnu, tak nechápu, co se ti na tom nelíbí. Pro dobrotu na žebrotu :roll:

Ale já myslím, že je. Syn měl od malá Fare kotníkový, ta noha v tom seděla pevne. Proto jsem tu psala, že teď už dělají jen nízký a ty nechci. Vždyť jsem ti psala, že na rypání nemám co říct, ale za radu jsem poděkovala, nevím, co se ti na tom nelíbí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.22 07:36
@Kerstinn85 píše:
Ale já myslím, že je. Syn měl od malá Fare kotníkový, ta noha v tom seděla pevne. Proto jsem tu psala, že teď už dělají jen nízký a ty nechci. Vždyť jsem ti psala, že na rypání nemám co říct, ale za radu jsem poděkovala, nevím, co se ti na tom nelíbí :nevim:

Vždyť ten materiál je měkoučkej, látkovej :think: Já musela u dcery shánět skutečně pevnou obuv, protože začala chodit v 10m a byla poměrně velká, tak aby jí právě nějaký problém s kotníky nevznikl (ortopedie)- vybírala jsem po poradě v tomto skvělém obchůdku celoroční kožené Protetiky a Santé. Prostě opravdu pevnou obuv. Ale když nad tím tak přemýšlím, tak ty bačkůrky v takovém stylu jsem asi neviděla, to jen v těch pidi velikostech cca do 25..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
18.3.22 08:42

@unuděná u na to ma syn chudák asi dědičně, plochý nohy má můj děda, táta, brácha, i manželův otec a manžel :roll: takže nevím, jestli se s tím dá vůbec neco víc dělat. Dělaný vložky na míru asi nechci, prý to docela bolí v tom chodit, koupila jsem aspoň ortopedický ve zdravotnických potřebách. Tak ještě chci zkusit fyzioterapii, jestli by pomohlo nějaký cvičení. A do Zirafiku mrknem, až budu zdravá, bohužel jsem nevím kde chytila covid, tak jsme teď zavřený doma :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
18.3.22 08:44

@Kerstinn85 Ploché chodidlo má syn, ne vyloženě valgózní kotníky, s tím zkušenost nemám. Ale na příčnou i podélnou klenbu nejlépe funguje chůze naboso. Vždycky po létě to má viditelně lepší, jak lítá po zahradě bos, na koupališti, u vody, kolikrát i na výletech. A přes zimu v sebelepší obuvi zase zhoršení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí