Vánoce se širší rodinou

Anonymní
14.12.22 11:36

Vánoce se širší rodinou

Jak zvládáte takové ty oslavy Vánoc během svátků se širší rodinou? Já absolutně ne. Manžel má spoustu tetiček, strejdů, bratranců, neteří… a hrozně se chtějí všichni 25. scházet a objímat se a pusinkovat a být hluční a tlachat o nesmyslech celý den. Máme mimino a ty tetičky jsou hrozně hrr, hned se na něj vrhaj a přehazujou si ho jako horkou bramboru. Nedělá mi to dobře, proto letos zůstanu doma, manžel ať jede sám. A samozřejmě jsem u všech za asociální krávu. Jak to máte vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7296
14.12.22 11:44

My jsme kontaktní, máme rádi návštěvy, jsme rodině založení, neumím si představit trávit tento čas bez rodiny. Máme před sebou první Vánoce, kdy jsme rodina, máme brzy osmiměsíčního prcka a taky jsou to první Vánoce, co bydlíme sami a ne každý u rodičů. První Vánoce, které společně strávíme celé spolu. Čtyři Vánoce předtím jsme se vyděli během dne a pak pozdě večer, kdy jsme společně přespali u jedné z rodin, ale ještě nikdy jsme spolu neseděli u večeře atd. Taky jsme přemýšleli, že zůstaneme sami, ale nám by to nevyhovovalo, nám by ten srumec a ta rodina chyběla. Možná někdy, letos ne. Samozřejmě, že se budeme muset přizpůsobit malému, ale chceme si ty Vánoce užít s rodinou a s těmi návštěvami. Možná je to také tím, že jsme od rodiny, od jara dost daleko, ale možná také ne, spíše je to o tom, že jsme družní extroverti. Ale vůbec není špatně, pokud vy chcete strávit Vánoce doma, v klidu. Hlavní je, aby jste si to udělali, jak chcete vy. To co si myslí ostatní, to je vedlejší. Není to žádná povinnost. Vánoce jsou o tom si to užít a protože jsme každý jiný, každý si to logicky představuje jinak. Nic není špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18640
14.12.22 11:45
@Anonymní píše:
Jak zvládáte takové ty oslavy Vánoc během svátků se širší rodinou? Já absolutně ne. Manžel má spoustu tetiček, strejdů, bratranců, neteří… a hrozně se chtějí všichni 25. scházet a objímat se a pusinkovat a být hluční a tlachat o nesmyslech celý den. Máme mimino a ty tetičky jsou hrozně hrr, hned se na něj vrhaj a přehazujou si ho jako horkou bramboru. Nedělá mi to dobře, proto letos zůstanu doma, manžel ať jede sám. A samozřejmě jsem u všech za asociální krávu. Jak to máte vy?

Mimino mělo zapal plic, tak jen obědy s rodiči a sourozenci. Pokud o ne stojí tak si přijedou. Já rada uvarim, ale přiznám se, ze s nadšením tohle alibi používám. Konečně letos nemusíme jezdit po všech certech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4482
14.12.22 11:49

Taky nemám ráda takové ty naoko strašně radostné návštěvy a jak musí být úplně všichni pospolu. Navíc manžel má práci, kdy je kolikrát i o vsech svátcích na nočních.
Takže my Vánoce slavíme, jak to vyjde spolu a pak po zbytku rodiny jezdíme později nebo i před Vánoci. Neřešíme datum, ale spíš vánoční čas. Dárky si s nikým nedáváme, maximálně drobnosti dětem. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
14.12.22 11:49

Me to nevadí, vidím ty lidi 1× do roka, bydlíme daleko a jen tak se nesejdeme. S většinou manželovi rodiny mám kladné vztahy, sama rodinu nemám, když nepočítám mamku a ségru, tak je to pro mě takové osvěžení :D ale je fakt, že je to jednou v roce, scházet se takhle na každé narozeniny někoho apod, tak bych taky nebyla nadšená :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1266
14.12.22 11:50

My jsme taky hodně společenští. Hlavně teda manžel. Máme velkou rodinu a spoustu kamarádů, takže se to u nás střídá. Ne, že by všichni přišli v jeden den, ale mezi svátky prakticky neme jediný den, kdy by tu nikdo nebyl. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
14.12.22 11:51

Letos jsou svatky strasne kratke, odmitam to zabit na navstevach. Ke tchanum vyslu jen muze, k mati zajdu 25. na rychle kafe. Nekam fouknu babicku, na Silvestra cekam sve pratele a na zbytek dlabu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
14.12.22 11:52
@Anonymní píše:
Jak zvládáte takové ty oslavy Vánoc během svátků se širší rodinou? Já absolutně ne. Manžel má spoustu tetiček, strejdů, bratranců, neteří… a hrozně se chtějí všichni 25. scházet a objímat se a pusinkovat a být hluční a tlachat o nesmyslech celý den. Máme mimino a ty tetičky jsou hrozně hrr, hned se na něj vrhaj a přehazujou si ho jako horkou bramboru. Nedělá mi to dobře, proto letos zůstanu doma, manžel ať jede sám. A samozřejmě jsem u všech za asociální krávu. Jak to máte vy?

Podrobila jsem se pravidlům rodiny a scházíme se hromadně. U nás doma byl jen Štědrý večer a pak už to vše bylo zase v normálu. Trávila jsem prázdniny u babičky, pak doma ve městě s kamarádkami. Žádné navštěvování nebylo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14.12.22 11:52
@Myšák24 píše:
My jsme taky hodně společenští. Hlavně teda manžel. Máme velkou rodinu a spoustu kamarádů, takže se to u nás střídá. Ne, že by všichni přišli v jeden den, ale mezi svátky prakticky neme jediný den, kdy by tu nikdo nebyl. :mrgreen:

To by mě zabilo :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41149
14.12.22 11:56
@Anonymní píše:

Tak pokud by to bylo jen toho 25. a pak by byl klid, tak úplně nevidím důvod proč ne. Bylo by to odbito jedním šmahem. Hádám, že tetičky ještě mimčo neviděly, tak se těší :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
14.12.22 11:58

Tak řekněte, že jste nemocní, zavřete, zamkněte a fertig!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.12.22 11:59

@Keyllah ale jistě, že viděly. Tetičky nám neohlášeně chodily bouchat na dveře ještě v šestinedělí. Od té doby si od nich držím odstup, to jejich hrrr nedávám. Jsou to romové, tak si to asi dovedete představit.

• Citovat
  • Upravit
9292
14.12.22 12:00

Já se na to těším :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
14.12.22 12:01
@broskvová zmrzlina píše:
To by mě zabilo :lol:

Mě taky. Nějaký den bych chtěla mít klídek. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11821
14.12.22 12:02

My taky máme dost příbuzných, ale vídáme je rádi a to několikrát do roka. Letos to pravda teď přes Vánoce omezíme protože budu mít týdenního novorozence ale loni kdy starší byly 4,5 měsíce jsme se normálně sešli. Na sešlosti u manželovy rodiny teda plakala takže tu jsem strávila půlku casu v ústraní ve vedlejším pokoji než se trochu uklidnila a pak se koukala ode mě z náruče…všichni až na jednu tetku to chápali a nikdo se na ni nesapal. Ta jedna teta se smrtelně urazila a od té doby ke tchýni na návštěvy nechodí :lol: ale tchýně říká že žádná škoda že si stejně vždycky na všechno stěžuje :lol: na sešlosti u mě rodiny byla vpohode ale taky nechtěla ode mě z náruče. Takže ostatní jen dělali ksichtiky a jinak si taky nikdo víc nedovolil. Mám asi rozumné příbuzné :nevim:

Letos vyšlu posly (manžela a starší dítě) a já buď zůstanu doma nebo si je dojedu vyzvednout a pri te příležitosti jim všem zamavam a ukážu malého (předpokládám spinkajiciho) v autosedačce… To bude záležet na tom jak na tom oba budeme…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný