Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
My jsme kontaktní, máme rádi návštěvy, jsme rodině založení, neumím si představit trávit tento čas bez rodiny. Máme před sebou první Vánoce, kdy jsme rodina, máme brzy osmiměsíčního prcka a taky jsou to první Vánoce, co bydlíme sami a ne každý u rodičů. První Vánoce, které společně strávíme celé spolu. Čtyři Vánoce předtím jsme se vyděli během dne a pak pozdě večer, kdy jsme společně přespali u jedné z rodin, ale ještě nikdy jsme spolu neseděli u večeře atd. Taky jsme přemýšleli, že zůstaneme sami, ale nám by to nevyhovovalo, nám by ten srumec a ta rodina chyběla. Možná někdy, letos ne. Samozřejmě, že se budeme muset přizpůsobit malému, ale chceme si ty Vánoce užít s rodinou a s těmi návštěvami. Možná je to také tím, že jsme od rodiny, od jara dost daleko, ale možná také ne, spíše je to o tom, že jsme družní extroverti. Ale vůbec není špatně, pokud vy chcete strávit Vánoce doma, v klidu. Hlavní je, aby jste si to udělali, jak chcete vy. To co si myslí ostatní, to je vedlejší. Není to žádná povinnost. Vánoce jsou o tom si to užít a protože jsme každý jiný, každý si to logicky představuje jinak. Nic není špatně.
@Anonymní píše:
Jak zvládáte takové ty oslavy Vánoc během svátků se širší rodinou? Já absolutně ne. Manžel má spoustu tetiček, strejdů, bratranců, neteří… a hrozně se chtějí všichni 25. scházet a objímat se a pusinkovat a být hluční a tlachat o nesmyslech celý den. Máme mimino a ty tetičky jsou hrozně hrr, hned se na něj vrhaj a přehazujou si ho jako horkou bramboru. Nedělá mi to dobře, proto letos zůstanu doma, manžel ať jede sám. A samozřejmě jsem u všech za asociální krávu. Jak to máte vy?
Mimino mělo zapal plic, tak jen obědy s rodiči a sourozenci. Pokud o ne stojí tak si přijedou. Já rada uvarim, ale přiznám se, ze s nadšením tohle alibi používám. Konečně letos nemusíme jezdit po všech certech
Taky nemám ráda takové ty naoko strašně radostné návštěvy a jak musí být úplně všichni pospolu. Navíc manžel má práci, kdy je kolikrát i o vsech svátcích na nočních.
Takže my Vánoce slavíme, jak to vyjde spolu a pak po zbytku rodiny jezdíme později nebo i před Vánoci. Neřešíme datum, ale spíš vánoční čas. Dárky si s nikým nedáváme, maximálně drobnosti dětem. ![]()
Me to nevadí, vidím ty lidi 1× do roka, bydlíme daleko a jen tak se nesejdeme. S většinou manželovi rodiny mám kladné vztahy, sama rodinu nemám, když nepočítám mamku a ségru, tak je to pro mě takové osvěžení
ale je fakt, že je to jednou v roce, scházet se takhle na každé narozeniny někoho apod, tak bych taky nebyla nadšená ![]()
My jsme taky hodně společenští. Hlavně teda manžel. Máme velkou rodinu a spoustu kamarádů, takže se to u nás střídá. Ne, že by všichni přišli v jeden den, ale mezi svátky prakticky neme jediný den, kdy by tu nikdo nebyl. ![]()
Letos jsou svatky strasne kratke, odmitam to zabit na navstevach. Ke tchanum vyslu jen muze, k mati zajdu 25. na rychle kafe. Nekam fouknu babicku, na Silvestra cekam sve pratele a na zbytek dlabu.
@Anonymní píše:
Jak zvládáte takové ty oslavy Vánoc během svátků se širší rodinou? Já absolutně ne. Manžel má spoustu tetiček, strejdů, bratranců, neteří… a hrozně se chtějí všichni 25. scházet a objímat se a pusinkovat a být hluční a tlachat o nesmyslech celý den. Máme mimino a ty tetičky jsou hrozně hrr, hned se na něj vrhaj a přehazujou si ho jako horkou bramboru. Nedělá mi to dobře, proto letos zůstanu doma, manžel ať jede sám. A samozřejmě jsem u všech za asociální krávu. Jak to máte vy?
Podrobila jsem se pravidlům rodiny a scházíme se hromadně. U nás doma byl jen Štědrý večer a pak už to vše bylo zase v normálu. Trávila jsem prázdniny u babičky, pak doma ve městě s kamarádkami. Žádné navštěvování nebylo.
@Myšák24 píše:
My jsme taky hodně společenští. Hlavně teda manžel. Máme velkou rodinu a spoustu kamarádů, takže se to u nás střídá. Ne, že by všichni přišli v jeden den, ale mezi svátky prakticky neme jediný den, kdy by tu nikdo nebyl.
To by mě zabilo ![]()
@Anonymní píše:
Tak pokud by to bylo jen toho 25. a pak by byl klid, tak úplně nevidím důvod proč ne. Bylo by to odbito jedním šmahem. Hádám, že tetičky ještě mimčo neviděly, tak se těší ![]()
@Keyllah ale jistě, že viděly. Tetičky nám neohlášeně chodily bouchat na dveře ještě v šestinedělí. Od té doby si od nich držím odstup, to jejich hrrr nedávám. Jsou to romové, tak si to asi dovedete představit.
@broskvová zmrzlina píše:
To by mě zabilo
Mě taky. Nějaký den bych chtěla mít klídek. ![]()
My taky máme dost příbuzných, ale vídáme je rádi a to několikrát do roka. Letos to pravda teď přes Vánoce omezíme protože budu mít týdenního novorozence ale loni kdy starší byly 4,5 měsíce jsme se normálně sešli. Na sešlosti u manželovy rodiny teda plakala takže tu jsem strávila půlku casu v ústraní ve vedlejším pokoji než se trochu uklidnila a pak se koukala ode mě z náruče…všichni až na jednu tetku to chápali a nikdo se na ni nesapal. Ta jedna teta se smrtelně urazila a od té doby ke tchýni na návštěvy nechodí
ale tchýně říká že žádná škoda že si stejně vždycky na všechno stěžuje
na sešlosti u mě rodiny byla vpohode ale taky nechtěla ode mě z náruče. Takže ostatní jen dělali ksichtiky a jinak si taky nikdo víc nedovolil. Mám asi rozumné příbuzné ![]()
Letos vyšlu posly (manžela a starší dítě) a já buď zůstanu doma nebo si je dojedu vyzvednout a pri te příležitosti jim všem zamavam a ukážu malého (předpokládám spinkajiciho) v autosedačce… To bude záležet na tom jak na tom oba budeme…