Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, vím že je tu plno témat co pořídit dvouleťákům, jenze třeba 10 let stará diskuze. Mě by zajímalo co u Vás teď momentálně fakt frčí a s čím si aspoň trošku vyhrají dvouleté děti. Děkuji za Vaše tipy.
nebo co pořizujete vy na Vánoce dětem, nemusí to být jen hračky.
My dvouleté koupili Albi tužku, lego duplo domeček, teepee, dětský vysavač a magnetickou kreslící tabulku. ![]()
Kostky, maňásci na prsty, krajecí potraviny, teď budeme kupovat nějakou uklízeči sadu (při uklízení mi to pořád bere a chce taky zametat a vytírat) různé zvukové hračky..hlavně když zpívají písnicky…no a pak asi povlečení bačkory a pyzamko s kočkami (malá miluje kočky…)
Ve dvou letech dceři udělaly největší radost mrzi hromadami hraček všeho druhu-hodinky.
Dětské, funkční, tikající ručičkové hodinky.
Jo a ještě ráda kreslí ale pastelky a tužky okusuje takže jsem objednala podložku a tužku na malování vodou…jsem na to sama zvědavá…
@Vladusxx píše:
Jo a ještě ráda kreslí ale pastelky a tužky okusuje takže jsem objednala podložku a tužku na malování vodou…jsem na to sama zvědavá…
To zní super, můžu poprosit o odkaz? Dekujii ![]()
Určitě má oblíbené postavičky v nějakém filmu v tv, ráda si s něčím hraje atd. Dle toho bych koupil.
První deskovku
ve dvou letech je ideální čas na:
Můj první ovocný sad (Haba)
Příšerky ze skříně (Granna)
Spáči (Granna)
Little Match (Djeco)
Little Circuit (Djeco)
Nebo přemýšlecí hry:
Den a noc
Králík Kuk
Moji první akrobati
Kupovala jsem skákací zvíře - něco jako skákací míč, ale má to podobu zvířete, strašně ji to bavilo.
Syn je od malinka skladaci typ, takze lego duplo je jasna volba. Pak ho bavi hrat si s plastovymi zviratky, krmit a tak, tak dostane farmu s chlivky a ohradami a taky ho desne bavi kuchynka. Jenze zalezi, co preferuje tvoje dcera, kamaradky dvouletacka treba vubec nezvlada takove hrani jako muj syn, takze nejake lego nebo farma by u nich lezely ladem, protoze daleko radsi dela nejake kreativni aktivity jako malovani, lepeni, apod..
Duplo, knižka od Czech „mých 100 slovíček“ (to ho baví až dodnes), odrážedlo, vlakovou dráhu, krajeci ovoce - šlo teda o kluka ale není to zase až tak markantní rozdíl…
Koloodrážedlo, tatrovka, deštník, magnetická tabulka má kreslení, kuchyňka nebo příslušenství, doktorský kufřík, nějaké kreativní sady od djeco, u nás měly velký úspěch zvířátka a obličeje. Modelína od mámy v rejži. Kočárek, drobnější panenky, nějaké figurky. Quiet book. Boby, saně, lopata.
@monica2304 píše:
Ahoj holky, vím že je tu plno témat co pořídit dvouleťákům, jenze třeba 10 let stará diskuze. Mě by zajímalo co u Vás teď momentálně fakt frčí a s čím si aspoň trošku vyhrají dvouleté děti. Děkuji za Vaše tipy.nebo co pořizujete vy na Vánoce dětem, nemusí to být jen hračky.
Frčí malování, nalepování, prstové barvy, balónky. Interaktivní, hračky nefrci vůbec. K Vánocům dostane kuchyňku a příslušenství, boby.
Kuchyňka s příslušenstvím /hraje si s ní doteď, kdy má 5/ a boby.