Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky, vcera jsem byla na prvnim ultrazvuku, byla jsem 6+2tt, sel videt zloutkovy vacek a vedle nej tukalo srdicko, je to v poradku? je mozne ,aby se z toho zloutkoveho vacku vyklubalo jeste jedno mimco? moc tomu nerozumim,jak to s tim vackem je, vim, ze ted vyzivuje embryo, ale neslo moc videt, jen to srdicko tukajici…a vacek sel videt hezky..Dekuju za odpovedi.
takhle vypadaly naše jednovaječný dvojčata v 6+3…jsou tam vidět takový dvě bubliny s žloutkovýma váčkama a každá bublina měla svý tlukoucí srdíčko…a teď už je na rozdělení na dvě děti tuším pozdě… mě tenkrát doktorka na tom UTZ vysvětlovala že jak má každý svůj žloutkovej váček, tak z toho se později vyvinou plodový obaly a placenta…snad si to pamatuju dobře a neplácám úplný nesmysly ![]()
No, ono v tehle dobe, jeste neni srdce tam co normalne… takze je jakoby venku z te zizaly… spis bych rekla, ze je vsechno OK…a je jen jedno…
je to úplně normální nález, v tomto týdnu není vidět nic víc než to, co jsi viděla, tj. gestační váček (u Tebe moc zřetelný na té fotce není, ale nevadí, určitě byl), dále žloutkový váček, který mimčo vyživuje a postupně, jak se bude tvořit placenta, tak bude zanikat a potom embryonální pól, kde ťuká srdíčko. CRL by mělo být okolo 4mm (to je délka embrya „od hlavičky k zadečku“-samozřejmě teď ještě bráno s rezervou
), takže je jasný, že je vidět fakt maličko, patrné a podstatné je ale to hezky ťukající srdíčko ![]()
elanaa píše:
je to úplně normální nález, v tomto týdnu není vidět nic víc než to, co jsi viděla, tj. gestační váček (u Tebe moc zřetelný na té fotce není, ale nevadí, určitě byl), dále žloutkový váček, který mimčo vyživuje a postupně, jak se bude tvořit placenta, tak bude zanikat a potom embryonální pól, kde ťuká srdíčko. CRL by mělo být okolo 4mm (to je délka embrya „od hlavičky k zadečku“-samozřejmě teď ještě bráno s rezervou), takže je jasný, že je vidět fakt maličko, patrné a podstatné je ale to hezky ťukající srdíčko
to víš že jo, teď je to všechno ještě maličké, možná byl jen dál od sondy, uvidíš příště. Každý embryo ho má, to se vůbec neboj, některý menší, jiný větší, ale mají ho a plavčí si v tom ![]()
elanaa píše:
to víš že jo, teď je to všechno ještě maličké, možná byl jen dál od sondy, uvidíš příště. Každý embryo ho má, to se vůbec neboj, některý menší, jiný větší, ale mají ho a plavčí si v tom