Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Tayen píše: Více
Taky tak. Ne jenom zloděje. Ségra jako dítě zaparkovala v prosklených dveřích a měla štěstí, že to skončilo jenom velikými jizvami.
@Anonymní píše: Více
Dnes už jsou lepená skla, pořezání už tolik nehrozí. Ale vchodové dveře asi lepší plné.
minimalne s ohledem na psychologii rohodne plne dvere.
Ahoj. Já bydlím u přítele a ti mají od začátku prosklené dveře. Doufám, že b brzké době se budou měnit a dají se normální. Mě se nelíbí a celkem se bojím zlodějů, průvanu atd..
@Tayen píše: VíceČeho. Jsou různé druhy bezpečnostních skel, můžeš mít i neprůstřelné dveře.
No jsou to dveře s bezpečnostními prvky s trojsklem. Mi to právě přijde už celkem jedno, protože asi 2 m ode dveří bude velké obyvákové okno na té stejné stěně. Ale stejně je to pro mě dilema.
Máme vchodové dveře po okraji cca 10 cm dřevo a zbytek sklo a jsme spokojeni a neměnila bych. V zádveří máme přírodní světlo a vidíme, kdo je za dveřmi. Navíc sklo nestárne, takže vypadají dveře furt hezky. Bydlíme v Praze a zlodějů se nebojíme, to zloděj spíš vypáčí zámek než rozbije sklo. Navíc ta skla jsou dost pevná, mají bezpečnostní fólie, takže nehrozí ani žádné vysypání při nárazu. Manžel je z oboru a skleněné prvky (dveře, zábradlí apod.) máme v celém domě a to máme malé dítě.
Skleněné vchodové bych taky nevolila. Přijde mi to jako pozvánka do domu. Jako pojď, máš otevřeno. A nějaká silueta mezi nima, no to ne ![]()
Naši taky mají celé sklo a ještě hned vedle dveří další okna od země. Nikdy jsem se nad tím nepozastavovala, je zatmavené a pokud není tma a na chodbě se zrovna nesvítí, tak tam nejde vidět. Ale mají barák dál od cesty, takže tam celkově není ani moc vidět. Přes léto mají stejně nonstop odveře otevřené.
Jediné, co je takové nepříjemné je to, že když přijedou vnoučata nebo my se psem, tak jsou hned děsně upatlané
My máme půlku dole drevo/plast a nahoře sklo které tvoří odraz že nejde vidět dovnitř. Je to jako zrcadlo..
Oba extremy jsou blbe-celoprosklenne i plne. U plnych je tma v zadveri, existuje spousta variant mezi tema 2 extremy; my mame male okenko v horni casti dveri.
A proč máš dilema, zda dát plné nebo prosklené, když 2m vedle máš velké obývákové okno? Z hlediska bezpečnosti to fakt jedno. Já zase jsem ráda, když vidím, kdo je za dveřmi, když otvírám.
Ahoj, máte někdo prosím celoprosklené vstupní dveře? Dali byste znovu nebo nikdy více? Nemůžu se rozhodnout mezi plnou výplní nebo plným prosklením. Rám bude dřevěný a dveře nebudou do ulice, ale 90° vzhledem k ulici. Díky