Vedoucí bakalářské práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Tohle vůbec neřeš, nejsi první ani poslední co opakuje předmět(y)
pro ně je hlavní vidět, že budeš na práci makat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bych řekl, že je to úplně jedno a vůbec to řešit nebudou. Je to tvoje věc a jich se to nijak netýká.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ze si vyberes vlastni tema je naopak plus, protoze projevis iniciativu a zajem. Opakovani predmetu nikoho nezajima, neboj. ![]()
Jakmile si vymyslis tema, doporucuji jit s prosbou za profesorem (ci alespon docentem), zda nebude tvuj vedouci. Oponent pak ma zpravidla nizsi titul a proti vedoucimu nepujde.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Já teda u studentů nijak známky nelustrovala…
Jasně, když to byl někdo, koho znám ze seminářů, je to lepší - pokud by se mi hlásil někdo, kdo tu zkoušku u mě nedal, tak bych asi zkusila rozmluvit téma, aby si našel, co mu jde líp (ale nepaušalizovat - znám lidi, co právě díky opakování zkoušek nakonec tu látku super vymastrovali a fakt je to chytlo), ale jako jestli nějaký můj diplomant má slabinu v některých předmětech, které se míň týkají tématu diplomky, tak mi to nijak neva - přijde mi normální, že student má předměty, co jsou mu bližší a vzdálenější…
@Pdoctor Já teda naopak nedoporučuju profesory (pokud to fakt není nutné kvůli zaměření, které dělá jen jeden člověk) - obvykle nemají čas, a pokud to vedení potřebuješ, tak odborný asistent ti pomůže víc.. Spíš se teda poptat u starších spolužáků na doporučení. Fakt nemá smysl čekat na feedback třeba měsíc, dva - protože pan profesor řeší důležitější věci.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Koukla bych do STAGU nebo podobného systému, jaká je úspěšnost obhajob u vybraného školitele.
A ptofesora taky neradím. Mě přijde, že snad ani bakalářky neberou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji moc za odpovědi, já mám právě strach si někoho shánět, že co kdyby zkoušky třeba nevyšly, ale zase nechci, aby na mě pak zbyl někdo, kdo tak často BP nevede, nebo nějaká témata, která mi jsou třeba i cizí. ![]()
- Citovat
- Upravit
Pedagogové toho mají tolik, že urcite nehlidaji každého studenta, navíc na VŠ je docela obvykle, že někdo opakuje zkoušky. Já jsem například nestihla praxi v zimním semestru a dodelavala ji v letním, když jsem měla mít už státnice a nikdo neřešil ![]()
U nás to bylo tak, že jsme si zvolili tema dle seznamu a k tomu byl přidělen vedoucí. Pokud bych si vymyslela svoje, tak bych si vedoucího mela najít sama
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A v cem presne by mel byt problem? Ja teda ucim na malem oboru, vsechny studenty znam, ale ke vsem pri vedeni pristupuju stejne. Kdy co delaji za zkousky je mi celkem jedno.
- Citovat
- Upravit
Chodila jsem na státní vysokou školu v Hradci Králové. Osobně jsem vedoucího práce neviděla ani jednou. Psali jsme si spolu email jednou na začátku, když jsem mu poslala stránku stručně o tom, o čem chci psát a pak jen na závěr email, když jsem mu to poslala ke kontrole, jinak to byl pro mě vlastně úplně nepodstatný člověk a žádný přínos mi nepřinesl. Z bakalářky jsem měla za 1.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
U nás se moc vlastní témata nedoporučují. A jinak bych vybírala spíš podle školitele. Jsou takový co na tebe nemají čas, vše odkývou a pak dají špatnej posudek. Taky LF bc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě jednou všem děkuji, momentálně čtu různé odborné články k tématu, které mě zajímá, ovšem v hlavě mám stálý problém. Že když někomu napíšu, domluvím se předběžně a pak by mě třeba vyhodili, tak je mi to trapné.
Též jsem za tu dobu zjistila, že si většina u nás volí téma vlastní, ale napomáhají nám vedoucí, kteří přímo třeba navrhnou název BP, aby to znělo dobře.
Vím, že pár spolužáků právě téma už má, nevím, jestli je brzy, nebo pozdě, ale zápis témat máme až v srpnu.
- Citovat
- Upravit
Normalne si vymisli, co te tak zajima. Podle toho si vyber cloveka, ktery se tomu tématu venuje a zajdi za nim. On uz treba bude mit v hlavě téma, ktere se bude hodit jak tobe, tak jemu.
Se zkouskami a jak budes vypadat se nestrachuj. Nikdo blbe koukat nebude, pokud je neudelas, tak se ti proste prodlouzi studium. Nejsi první ani posledni ![]()
- Citovat
- Upravit
Dobrý den,
nedávno jsem zde viděla dotazníky k bakalářské práci a věřím, že tu najdu i lidi, kteří mají bohaté zkušenosti se studiem na VŠ.
Věc se má tak, že během tohoto semestru si mám zvolit vedoucího práce a téma, ale… Z minulého roku opakuji dvě zkoušky a následující zimu též dvě (měla jsem dlouhodobé osobní problémy - úzkosti, „depresivní“ stavy, vše jsem řešila i přes studijní, ale školu nepřerušila). Toto období již pominulo a věnuji škole hodně času, abych vše zvládla dodělat. Mám ale strach, jak na to, že něco opakuji, nahlížejí vedoucí práce? Jaký na to máte názor a kdy jste oslovovali své vedoucí (jde o Bc. na LF)? V září si máme nějaké téma a vedoucího vybrat již v seznamu, ale ráda bych si navrhla nějaké téma, aby se mi to dobře psalo a zajímalo mě to. Bojím se, že nikoho neseženu, že si mě nikdo kvůli nějaké opakované zkoušce ani nevezme. Děkuji.