Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky.. Jsem rozcarovana z velikosti nohy našeho syna
zcela právem… Má 4,5 měsíce… Nohu 11 cm.. Prakticky za dva měsíce by mohl obout nohu v které začala dcera na 13 m chodit. Prosím, máte taky takové kolohnaty? Já jsem malá, jen 157 cm.. muž 185 cm.. Takže syna předpokládám max 180 cm… Bude to malej kolohnát? ![]()
@cassydiees píše:
Ahoj holky.. Jsem rozcarovana z velikosti nohy našeho synazcela právem… Má 4,5 měsíce… Nohu 11 cm.. Prakticky za dva měsíce by mohl obout nohu v které začala dcera na 13 m chodit. Prosím, máte taky takové kolohnaty? Já jsem malá, jen 157 cm.. muž 185 cm.. Takže syna předpokládám max 180 cm… Bude to malej kolohnát?
vnouček je něco podobného, od pohledu má nohu jako malý sloník.
Syn byl něco podobného. Chodit začínal v 11 měsících a měl velikost boticek 22. Teď mu je 10 a má velikost bot 39/40. Pomalu uzavíráme sázky, kam až mu noha poroste
. Babička už po něm dědila sandále. Mladší na tom bude podobně, ten má ve stejném věku vždy o velikost méně.
@cassydiees moje všechny 3 děti mají velké nohy, dcera 4.třída má 40 a doufám, že už moc neporoste, do 1.třídy šla s 34, to samé syn, nejmladší má ve 4 letech velikost 29… ![]()
My nejsme úplně dlouháni, ale já mám vel. 40 a přítel 44/45, stejně tak i moje rodiče ![]()
@Billi píše:
Syn byl něco podobného. Chodit začínal v 11 měsících a měl velikost boticek 22. Teď mu je 10 a má velikost bot 39/40. Pomalu uzavíráme sázky, kam až mu noha poroste![]()
. Babička už po něm dědila sandále. Mladší na tom bude podobně, ten má ve stejném věku vždy o velikost méně.
Přesně moje dcera, taky 10 let, 39/40, půjčuje si moje boty ![]()
@welovefashion já mám velikost bot 42/43. Mám největší nohu v rodině (máma má 39/40, táta měl 40/41
, manžel má 41/42).
Ja mám právě nohu 36 holky a muž 44… Nechápu tedy kde to bere
Provorozena má 26 velikost, je jí 4,5 roku
. Tak kde to bere on… ![]()
Desetiletý kluk má vesměs nohu jako mamka
u nas to taky platí, 10 let a velikost 38, teď jsem mu koupila boty v akci na podzim číslo 39 pro jistotu
noha roste dříve než tělo ![]()
Ale nozicku 21 ma naše batole, kluk, co ma necelý rok a třičtvrtě
na podzim dostane číslo 22 a narozky ma v listopadu.
Bylo to jedna z prvních věcí co mě trkla při pohledu na synka, jak má velké nohy.
. Když začal chodit, tak měl velikost 24 (v té už se nedají sehnat capáčky
). Teď má 6 let a velikost 34.
Holky a rostly vám stejně adekvátně k tomu i výškově? Nebo se nedá usuzovat z toho nic? Já fakt čekám max 180 cm..když mám 157 a chlap 187.. predrust chlapa může asi stěží když má jsem takový prcek
@cassydiees píše:
Holky a rostly vám stejně adekvátně k tomu i výškově? Nebo se nedá usuzovat z toho nic? Já fakt čekám max 180 cm..když mám 157 a chlap 187.. predrust chlapa může asi stěží když má jsem takový prcek
tak vnuk v 8 měsících 75 cm, tak se dá čekat, že bude velký.
@cassydiees píše:
Syn roste od narození na 90 percentilu (tj.na výšku 190 cm). Já mám 170 cm, muž 183 cm. Taky nechápu kde se to v něm bere. ![]()