Velikost plodu ve 21. týdnu těhotenství

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
1.11.15 21:36
@Anonymní píše:
@nikitanikita
Ahojky, sice už je to stara diskuze, nicméně můžu se tedy zeptat, když jsi mela malou vždy o 2 týdny větší, jak Ti v souvislosti s tím sedělo její početí? Brala jsi v úvahu těch 14 dni dle UZ nebo Ti to vycházelo podle poslední MS? :roll:
  • Citovat
  • Upravit
Anonymní
2.11.15 06:44

Ani jediný názor?

• Citovat
  • Upravit
1
11.11.15 13:23

Velikost plodu v 19 tt

Ahoj, vlezu Vám do diskuze protože je to nejblíž tomu co potřebuji vědět. Snad to nevadí. Dnes jsem byla na UTZ a hlavička vypadá menší. Jsem aktuálně 19+0, genetický screening byl negativní a vše se zdálo ok. Dnes bylo mimčo zastrčené pod levým žebrem a tak bylo dost špatně viditelné. Ruce mělo zkřížené přes obličej…
Rozměry jsou ale následující
BPD 17+4, HC 18+1, AC 19+1, FL 19+1, cereb 18+2, GA 18+4
Prý ta hlavička se zdá menší ale mohlo by to být tím, jak je prťous zastrčený pod žebrem.
Stejně jsem ale trošku vyplašená. Je to druhé těhotenství, první naprosto v poho, je mi 31. Měla jste některá podobné hodnoty a jak to probíhalo dále??? Díky M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
780
23.11.15 23:03
@Anonymní píše:

Ahojky vim presne den poceti…byla jsem vcetne tech 14ti dni ve 21tt když mala mela 580g…odpovídala 23tt…narodila se ve 35tt s vahou 2700g…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.7.16 10:53

Jsem 20+6 tt a malinký má 300 gramů a prý je vše v pořádku :-) kolik měří nevíme, doktor říkal, že se to takto změřit teď nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.8.16 10:54

Ahoj, i já přidávám míry ve 20+6tt měl malý 22,4 cm a 400g tak snad to nebude nějaký cvalík :roll: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
25.9.17 09:23

Míry miminka

Ahoj maminky, můžete mi některá poradit? Spoustu kamarádek i známých se mě ptá y kolik naše malinká měří, ale když jsem se ptala na kontrole u lékaře, bylo mi vysvětleno, že Mimi už je tak velké, že nejde délka určitě(sdělil mu pouze průměr hlavičky a stehenní kosti). Jenže moje kamarádky tvrdí, že jim to gynekolog vždy řekl. :nevim: Tak jak to teda je??? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14113
25.9.17 09:43

@Silvieta Rekli mi to jeste v 32+0 za tyden jsem vedela skutecnou vahu. Ale je pravda, ze to rikali odhad vahy nikoli kolik meri

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zoy
1495
25.9.17 09:44

U mladších těhotenství se měří tzv. CRL (temenokostrční vzdálenost). V starších těhotenství se měří délka stehenní kosti, obvod hlavičky a obvod bříška, z toho pak program vypočítá odhadovanou hmotnost plodu a ta se může lišit klidně o půl kila i více. Čím je blíže k porodu, tím je toto měření méně přesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.9.17 10:13

@Silvieta Lékař má samozřejmě pravdu, délka se v pokročilejším těhotenství skutečně neměří. Ta se měří pouze v prvním trimestru, do doby zhruba NT screeningu, kdy se stejně ale měří tzv. temeno-kostrční délka, tedy od hlavičky po zadeček, bez nohou. Potom dělá pouze odhad hmotnosti, kdy se spočítá obvod hlavičky, bříška a délka stehenní kosti a vyleze z toho předpokládaná hmotnost a percentil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.9.17 09:47

Míry miminka

Holky jste moc hodné. Jsem 21tt, ale stále hodně vidím, že maminky ty míry prostě udávají, i tady na eMimino, tak mi to nejde do hlavy a každý se mě navic hodně ptá-" že jim to gynekolog vždy sděloval", tak už jsem začínala smutnit, že já nic nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
26.9.17 09:51

@Fima moc děkuju za upřesnění. Přesně takhle mi to bylo vysvětleno. Ale kamarádky mě pořád přesvědčují, že při každé kontrole u gynekologa, jim lékař řekl míry miminka. Tak už jsem si říkala kde je problém, protože jsem se na to sama gynekologu ptala a ti mi řekli to co ty. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí