Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj ženy, poprosila bych vás o pohled na věc, protože já z toho mám těžkou hlavu teď.
Každý den chodím s dvouma (středníma) psama na procházku, většinu času na volno a s kočárem nebo nosítkem. Park máme hned 10 metrů před bytem, psi jsou poslušný, chodí blízko mě, ostatní lidi (zvlášť s dětma nebo psama) obcházím jinou cestou nebo zabavím psi klackem, aby se o ně nezajímali. Ale ve vedlejším baráku je paní, která i když mě vidí poměrně na dálku, psi se o ni absolutně nezajímají, ona se tváří jak lilek, mumlá si nějaký nadávky a vyloženě před náma zdrhá
Už jsme spolu jednou mluvily o tom, že se její dcera psů trochu bojí, ale tu já ani neznám, jak vypadá, nic. A žádný děti fakt nikde neděsím ![]()
Snažily byste se to nějak vykomunikovat nebo neřešit?
Možná řešim blbost, ale tady se to ztrati ![]()
Dala bych si psi na vodítko a poustela je tam kde jsou k tomu určený místa. Většina obcí to má dokonce i ve vyhlášce.
Já mám doma 6 psů, na volno je mám jen opravdu když jsem sama na poli nebo v lese. Jinak bych je nikdy na volno neměla, ikdyz jsou poslušní a nikomu by neublížili. Přece jen nikdy nevíš co do psa vjede a udělá. Navíc se tím chráníš i ty, protože kdyby nějaký jiný pes tvého napadl, tak v případě že byl na volno by si neměla nárok na žádné odškodné nebo výdaje za veterináře apod.
Jinak pokud mas psa navolno v obytných částech, tak porusujes vyhlášku a muzes být pokutována.
Příspěvek upraven 14.03.21 v 22:23
Já osobně když vidím psa tak jsem klidnější když je na vodítku. To můžeš do lidí hučet horem dolem, že zrovna tvý psi jsou hodný a nikdy by nikomu neublížili. Můj skromný názor je takový, že pokud jdeš se psi mezi lidi tak by si je na vodítku mít měla…
Minimálně je to přestupek. Všichni tvrdí že je pes hodný dokud není pozdě ☹️️
Jseš si jistá že ho někdo či něco nevyprovokuje k akci?
Paní se nedivím a ty by ses měla nad sebou zamyslet. Chováš se sobecky.
Dej si psy na vodítko. Mě by fakt zajímalo, jak by jsi asi pacifikovala dva psy, kdyby se něco stalo, s kočárem nebo dítětem v nosítku? Já bych tě upozornila jednou a podruhý volala měšťáky.
Už dlouhá léta venčím psy na volno (teda když vidím poblíž splašené důchodkyne a děti, privazuju na vodítko), spousta lidí se psů bojí, několikrát jsem měla nepříjemnosti (přitom psi nic nedělají), chodím už radši tam, kde lidi nechodí.. (louky, hory apod.)
Psy máš mít na vodítku. Ne každý je zvědavý na tvé psy na volno.
![]()
@Janli píše:
Dej si psy na vodítko. Mě by fakt zajímalo, jak by jsi asi pacifikovala dva psy, kdyby se něco stalo, s kočárem nebo dítětem v nosítku? Já bych tě upozornila jednou a podruhý volala měšťáky.
Nebo tyto s prominutím trubky kolikrát zaberou celou šířku chodníku s kočárkem a psem. Ale já jim neuhýbám. Chodník jim nepatří a buď kolikrát není kam nebo je u chodníku tráva. A na trávě většinou leží psí hovna.
![]()
Absolutně vždy chodí náš pes navolno. Jedině na extra frekventované ulici, kde to nezná jde buď těsně vedle nohy, někdy na vodítku. Do města ji ale téměř nebereme. Ani v restauraci není na vodítku. Je absolutně poslušná, nikoho si nevšímá. 🥳
@Alriga píše:
Absolutně vždy chodí náš pes navolno. Jedině na extra frekventované ulici, kde to nezná jde buď těsně vedle nohy, někdy na vodítku. Do města ji ale téměř nebereme. Ani v restauraci není na vodítku. Je absolutně poslušná, nikoho si nevšímá. 🥳
Do restaurace pes nepatří. ![]()
U nás naštěstí do většiny restaurací psi nesmí.
Příspěvek upraven 14.03.21 v 22:39
Pokud vidím psa bez vodítka, tvářím se hodně vzpruzele, dcera se psů bojí a pokud vidí psa bez vodítka, odmítá jít dále. „Můj pes je poslušný a nikoho by nekousl“- jsou jen kecy, takový poslušný pes mě jednou nepěkně kousl, paní se hrozně divila, protože to ještě nikdy neudělal a když se to řešilo na úřadě, tak se nás tam sešlo 6 a všecjny nás ten její pes pokousal a vždycky to bylo poprvé.
@topazio ale do čínské restaurace ano 😂 postarate se mi o bobika ![]()