Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Pro me by to problem nebyl, ale verim, ze hodne lidi by to nezkouslo ![]()
Ale popravde, co je komu do toho s kym pani ucitelka chodi, pokud tim nikomu v okoli neublizuje ![]()
Pro me by to problem nebyl proc taky? Kazdeho vec jak je orientovany. A taky by me nenapadlo to rozebirat s detma v tomhle veku se umi chovat i hnusne…
Neřešila bych to, bylo by mi to jedno a rozhodně bych to nepředhazovala puberťákovi, který s ní má nějaký problém. Jenže lidi jsou plní předsudků a zloby, takže chudák pančelka
Problém by o nebyl, nikomu bych to neříkala a myslím si, že kdyby se to děti dozvěděly, tak by reagovaly lépe, než někteří dospělí.
Já bych to neřešila, ale jak znám svoje rodiče (ročník 58 a 61), tak pro ty by to byl velký problém, oni jsou v tomhle prostě stará škola, takže oni by to určitě při první příležitosti předhodili buď do placu nebo přímo jí v případě nějakého konfliktu…
Mně by to nevadilo, nepředpokládám, že se vzrůstající lesbo orientací klesá inteligence či schopnost něco děti naučit
Jóó, to naše pediatra je taky lesba a nejčastěji si na to vzpomenu, když v ordinaci holky svlíkám
Ale beru to sportovně, já jsem zas na chlapy, ale neznamená to, že se mi žhavěj lýtka při pohledu na 5ti letý chlapečky ![]()
Mě jako rodiči by to bylo jedno.
Ale protože na vesnici bydlím a sama dost špatně prožívám a nesu tu místní drbárnu, dané učitelce situaci ani trochu nezávidím.
Myslím si, že taková informace se velmi brzo provalí a nebude dlouho trvat než jí kdokoliv vmete paní učitelce v tu nejblbější chvíli do očí.
Jo a náš vesnický učitelský sbor a věkovým průměrem cca 47.let- no potěš, typuju tak 3 chápavé osoby, zbytek
.
Mně je fuk, kdo s kým spí, pokud jsou oba zletilý a dělají to dobrovolně, ale žiju ve velkoměstě a mám celkově slepou skvrnu na různé „odlišnosti“.
Ale myslím, že u ženské se to i těm méně tolerantním přijímá malinko líp než kdyby šlo o chlapa, pokud je ona mladá, tak to spousta lidí bude brát tak, že neví co chce, a bláblá a v hloubi duše si budou myslet, že jednou „dostane rozum“ a najde si chlapa, kterej jí to pořádně udělá ![]()
Rozhodně bych její soukromí a vztahy neřešila. Záleželo by mi na tom jak kvalitně učí mé dítě, co umí naučit apod. Její intimní život bych rozhodně neřešila ani u ní ani u kolegyň.
Tak pro mě by to taky problém nebyl, ale taky myslím, že by to spousta lidí nezkouslo… plus coby pražák vůbec nemám představu jak funguje taková vesnická šuškanda (tím nemyslím nic špatného), protože Praha je prostě strašně anonymní, ale nenapadlo by mě to s někým rozebírat či to někomu říkat ![]()
Jako matka žáků bych to absolutně neřešila. Sexuální orientace a pedagogické schopnosti jsou dvě úplně odlišné věci. Pokud by to nikomu neškodilo, je to každého věc a nikdo mu do toho nemá co kecat. Jako kolegyni lesby by mi to taky nevadilo, jednu jsem měla v práci a byla to super a férová kámoška. Bohužel hodně lidí ji kvůli tomu odsuzovalo.
Starší ročníky a na vesnici - to je oříšek, to je jedna z nejhorších skupin, tady u nás třeba mají problém i se svobodnými matkami.
A jako běžná známá- občas pokec, potkání se v hospodě, bych to taky vůbec neřešila, každý jsme nějaký. Takže ve finále je to asi o tom na koho kde člověk narazí, zkrátka vše je zase o lidech.
@Hanulínek píše:
Mě jako rodiči by to bylo jedno.
Ale protože na vesnici bydlím a sama dost špatně prožívám a nesu tu místní drbárnu, dané učitelce situaci ani trochu nezávidím.
Myslím si, že taková informace se velmi brzo provalí a nebude dlouho trvat než jí kdokoliv vmete paní učitelce v tu nejblbější chvíli do očí.
Jo a náš vesnický učitelský sbor a věkovým průměrem cca 47.let- no potěš, typuju tak 3 chápavé osoby, zbytek![]()
.
tak tak…přesný popis situace ![]()
@Anonymní píše:
Já bych to neřešila, ale jak znám svoje rodiče (ročník 58 a 61), tak pro ty by to byl velký problém, oni jsou v tomhle prostě stará škola, takže oni by to určitě při první příležitosti předhodili buď do placu nebo přímo jí v případě nějakého konfliktu…
Anonymní, já jsem také tento ročník a rozhodně bych toto neřešila. S kým sdílí intimitu je její věc..
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.
Nastíním situaci. Vesnice (cca 1000 obyvatel), škola do deváté třídy, třídní učitelka prvního stupně (26 let) učící i druhý stupen, učiteka aktivně činná v rámci školních i obecních akcí, tudíž v obci veřejně známá…
Jaká by byla vaše reakce na informaci, že dotyčná učitelka je lesba? Myslíte si, že byste tuto informaci dokázali proti ní byť nevědomky zneužít? (např. předhodit to pubertákovi, který je s jejím přístupem nespokojen…a on to pak zneužije při,,diskuzi,, s uč. ve škole či se bude snažit shodit její autoritu u ostatní žáků?)…Máte pocit a dovedete si připustit, že byste se na ní dívali,,jinak,,?
Aktuálně jste s pí. uč. spokojen, běžně s ní komunikujete jak ohledně školy, tak i v jiném prostředí (např. se občas potkáte v hospodě)…projevila by se tahle informace o ní ve vaší komunikaci?
A co učitelský sbor? Jak by asi reagoval? (pí uč ozvěte se a nezapoměnte, že na vesnických školách je dost učitelek s dávným ročníkem narození)
Doufám, že uslyším samé pozitivní reakce, ale chci slyšet i reakce negativní (třeba anonymně) a nejlépe i s vyslětlením proč by to pro vás byl problém…Díky