Věříte v karmu?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Co s tím? nepomáhat takovým lidem a zaměřit se na sebe a pak karma zafunguje ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Já bych to přímo asi nenazvala karmou, ale věřím, že se lidem to špatné co někomu provedli nějakým způsobem vrátí. Vidím to u osob ve svém okolí, kteří škodili..tak do 10 let se jim to úplně jiným způsobem vrátilo..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malyprinc12 V karmu věřím, ale nemyslím si, že každý si „svoje“ činy odžije a odčiní v současném životě. Někdy se tzv. „hodní“ lidé setkávají stále s podobnými „zlými“ lidmi třeba proto, aby si něco v sobě uvědomili. Také to může být naopak. Nebo také si mohou „odžívat“ svoje předchozí činy apod.
Co se týče onemocnění, tak já beru nemoc jako volání těla a duše o pomoc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Řekla bych že mlýny melou pomalu, ale jistě
To že na ně ještě nedošlo nic neznamená, ono na ně dojde. Znám pár takových lidí. Např. nedaleká sousedka, ta měla celkově ukázkový průměrný život. Živil jí manžel. Ona byla dvacet let doma a nudila se. Když mi zemřela blízká příbuzná, ona mě nedlouho poté potkala a prohlásila; tak už to má babka konečně za sebou, co? A smála se
Řekla jsem jí že si tohle mohla odpustit, že se chová nenormálně. A ona co si to k ní dovoluju, že mluvim jak fracek a že jsem drzá. To mě dopálilo a řekla jsem jí od plic co si o ní myslím. Od té doby dělala naschvály. Např. si na mě stěžovala, že jí hážu odpadky na zahradu, že jí manžel vylomil plaňku, vše smyšlené. Přestaly jsme jí zdravit. Začala být z naší lhostejnosti čím dál zlostnější. Když už jsem měla děti, tehdy dvouletá dcera jí řekla ahoj a ona na ní vyštěkla, že je spratek a že se říká dobrý den
Pak třeba rozhlašovala, že syn není manželův a podobně
Když už jsme toho měli dost, to bylo když nám na zahradu hodila otrávený jídlo, manžel zašel na PČR, protože to mohli sníst děti. Pak jsem jí potkala a ona si odplivla. Postavila jsem se před ní a řekla jsem jí, že tak zlý člověk musí přitahhovat i zlo sám k sobě. Nedlouho poté jsem se dozvěděla, že má rakovinu. Jakž takž se vyléčila. Pak vyhořeli. Přišla si pro pomoc, já jí se sebezapřením pomohla, ale nezdravíme jí. Nakonec přišla úplná tragédie, zemřelo jí dospělé dítě. Tehdy poprvé mi jí bylo líto. Ona byla celý život povrchní, neuctivá, namyšlená, pomluvačná, líná. Až na tu lenost je její muž stejný. Rádi dělali rozbroje kam jen mi paměť dosáhne. Nikdo je moc nemá rád. Ale ta její poslední tragédie, to si nezaslouží nikdo. To už je snad od karmy moc. Takových lidí znám víc. Jen ona je místní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já myslím, že bychom se měli chovat dobře k jiným lidem bez ohledu na karmu - protože samotná víra dělat dobro proto aby se mi to vrátilo vratsně popírá myšlenku altruismu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@malyprinc12 Na karmu věřím, přesně tohle bych mohla napsat i já. Přesně takové lidi znám bohužel. Ale věřím, že v příštím životě se jim to prostě vrátí. Ti co trpěli v tomhle životě a ničím se neprovinili na tom budou dobře. Alkoholici co jen ničili svojí rodinu a na ničem jim nezáleželo budou podle svého chování potrestáni.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Bylo by fajn, kdyby to tak bylo, ale obávám se, žeminulé a budoucí životy jsou jen naše domněnky nebo je nějaký dúkaz? Nemyslím to špatně, už vůbec ne výsměšně, jen mám o téhle filosofii pochybnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Malamutka píše:
Já myslím, že bychom se měli chovat dobře k jiným lidem bez ohledu na karmu - protože samotná víra dělat dobro proto aby se mi to vrátilo vratsně popírá myšlenku altruismu
souhlasím. Ke každému bychom se měli chovat slušně, s respektem a úctou. Ale přesto v karmu věřím.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit