Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Markéta80 píše:
@Russet![]()
já znám vegetariány co si klidně dají omáčku z masa a vůbec jim nedochází že vše z masa v tom je hlavně že maso nejí
![]()
. At si začne vařit sama a má klid, já bych taky extra nevyvařovala ale taková hovězí nebo slepičí polévka
![]()
No, to jsou takoví divní vegetariani, kolegyně v klidu zblajzla párek, ale plátek hovězího se jí hnusil. My vaříme i bezmasá jídla a pochutnáme si, ale bez masa úplně by to nebylo ono ![]()
@Russet dcera je na maso
. Proti bezmasému jídlu nic nemám, ale každý den to ne. Ani nevím co bych vařila
nepoznat masový vývar je fakt zvláštní, to poznám i se zavřeným okem z čeho ten vývar je
. U dětí nevěřím že by se z nich stal vegetarián a pokud ano ok, tady máš zeleninu, luštěniny a uvař si, já x jídel denně fakt vařit nebudu. alespoň se naučí vařit a zjistí že samo to do talířů neskáče ![]()
@nozu píše:
prosím tě, nepanikař. Holt se stalo… No a jinak jsem jednou četla takový vtiponý názor na vegetariány. člověk je od přírody všežravec. Kdyby byl záměr, abychom byli vegetariáni, máme tři žaludky jako krávyJen si při svém stravování dej bacha na to, abys měla všechny potřebné živiny. Ono to maso a jeho složky totiž tělo ke zdravému vývoji docela potřebuje…
@Markéta80 píše:
@Russet dcera je na maso![]()
. Proti bezmasému jídlu nic nemám, ale každý den to ne. Ani nevím co bych vařila
nepoznat masový vývar je fakt zvláštní, to poznám i se zavřeným okem z čeho ten vývar je
. U dětí nevěřím že by se z nich stal vegetarián a pokud ano ok, tady máš zeleninu, luštěniny a uvař si, já x jídel denně fakt vařit nebudu. alespoň se naučí vařit a zjistí že samo to do talířů neskáče
Není to ani týden, co jsem synovi nandala jídlo - dušenou mrkev s bramborem a přírodní plátek. Hned křičel mašo - viděl, že nabírám mrkev jako první sousto.
@Evulina s kytkama soihlasim, ale oproti tomu, kytly nemají nervovou soustavu, necítí bolest jako takovou a nemají ani další soustavy, které my jako živočichové máme. To jen pro upřesnění té tvé teorie ![]()
@Markéta80 píše:
@Russet![]()
malá je to samé, ta by si vystačila s řízkem
![]()
Jo, řízkem nepohrdne. A sní i květák, špenát a rajče a jiné dětmi neoblíbené jídlo, chválí jídlo - mami dobý a konečně se trochu rozjedl. Tak snad to vegetariánství nehrozí, to by fakt musel začít vařit sám.
@BeyBey píše:
Včera se mi stala dost nepřijemná věc bydlím z rodičmi, protože je mi teprv 16 a nevadi jim, že jsu vegetarián, ale to je mimo téma. Včera byla v ledničce ňejáka polévka a já myslela, že dělaná jen ze zeleniny, protoze rodice vaří vždy polevku, ktera je vetsinou bez masa, ale ta co byla včera to byl vývar s masa! Zistila jsem to dnes a dost si to vyčítam! Nastesti jsem si ji vzala jen malo, ale pro mne prostě hrozne jist mrtva zvířata![]()
![]()
Přijde mi divné, že nepoznáš masový vývar, já polévku s vývarem nemusím a poznala bych ji na dálku.
Jinak není Ti líto i té brambory, která si vesele rostla a byla vykopnutá, cibule byla násilně oloupána, mrkev si taky dál chtěla vesele růst a to nemluvím o trhání hrachových lusků bez umrtvení, jak asi se cítí ten hrách???
Přijde mi velmi pokrytecké řešit jen zvířata ![]()
Onehda jsem videla na netu, ze jakasi indka se zivi jen piskem- typ pro zakladatelku, tak neublizis ani kravicce ani mrkvicce ![]()
@svycarka píše:
To je poctenicko u kruti sunecky…
Já měla šunku nejvyšší jakosti ![]()
@Russet tez jsem si vcera koupila drahou specialku, at mam tu dietu veselejsi
![]()
A pozor-do vody se.ou ryby ![]()
Zakladatelko vyprdni se na to. Pokud nejis maso z humannich duvodu, pak vez, ze to zvire kvuli tobe neumrelo-polevku by snedli rodice nebo by byla splachnuta do wc, tomu kureti to zivot nevrati. Pokud se ti hnusi jist mrtva zvirata, pak to asi nebude tak zhave, kdyz sis na polevce smlsla. A taky nechapu, jak to muzes nepoznat. Ja poznam i z jakeho masa ta polevka je.
Ale tak ona nejí maso ne kvůli tomu, že by jí nechutnalo, ale spíš kvůli tomu, že aby ona mohla jíst maso, tak to zvíře přijde o život…tak jsem to aspoň pochopila já…