Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Včera se mi stala dost nepřijemná věc bydlím z rodičmi, protože je mi teprv 16 a nevadi jim, že jsu vegetarián, ale to je mimo téma. Včera byla v ledničce ňejáka polévka a já myslela, že dělaná jen ze zeleniny, protoze rodice vaří vždy polevku, ktera je vetsinou bez masa, ale ta co byla včera to byl vývar s masa! Zistila jsem to dnes a dost si to vyčítam! Nastesti jsem si ji vzala jen malo, ale pro mne prostě hrozne jist mrtva zvířata
![]()
Nechtěla bych zjistit, že jsem takto snědla něco, co bych nechtěla.. Ale na tvém místě bych si to tak nevyčítala - nebylo to tak úplně maso a už vůbec to nebylo záměrně.. ![]()
@BeyBey a to jsi nepoznala? Vývar z masa a zeleniny je dost rozdíl
příště se ptej nebo si vař sama a budeš vědět co jíš ![]()
@BeyBey píše:
Včera se mi stala dost nepřijemná věc bydlím z rodičmi, protože je mi teprv 16 a nevadi jim, že jsu vegetarián, ale to je mimo téma. Včera byla v ledničce ňejáka polévka a já myslela, že dělaná jen ze zeleniny, protoze rodice vaří vždy polevku, ktera je vetsinou bez masa, ale ta co byla včera to byl vývar s masa! Zistila jsem to dnes a dost si to vyčítam! Nastesti jsem si ji vzala jen malo, ale pro mne prostě hrozne jist mrtva zvířata![]()
![]()
Nevím, jestli ti to mám vůbec psát, ale výzkumy odhalily, že i rostliny mají „duši“, cítí smutek, bolest, jsou zvyklé na majitele. Jen to mají ještě těžší, protože se nemohou hýbat, nemohou udělat žádný zvuk, ani „psí oči“.
Jsme jako lidé vlastně v nebývalé pozici, že nás krom komárů, klíštat a další havěti vlastně nic nežere. I když..kdybys skočila do Nilu, krokodýl by se asi nerozmýšlel…
Holt se stalo..mě zas málem omyli, když mi malá dcera asi před půl rokem snědla kousek svého hovínka z plíny - byla teda šíleně rychlá, než jsem plínu dala pryč, už se stalo.. ![]()
@BeyBey Vycitat si nic nemusis. Ty jsi to maso na polevku nekupovala, ani ji nevarila. Proste jsi to jenom nedopatrenim snedla, ale ta polevka by tam stejne byla, at uz bys ji jedla nebo ne.
Člověk je od přírody vsezravec. Nevycitej si, že ses chovala přirozeně
Lev by asi taky nad antilopou neplakal
![]()
@KalamityJohn píše:
@BeyBeyNo aby si se neporsala
To se jí stane i po zelenince.
@Markéta80 píše:
@BeyBey a to jsi nepoznala? Vývar z masa a zeleniny je dost rozdíl![]()
příště se ptej nebo si vař sama a budeš vědět co jíš
To musí být materiál, když po čuchu nepozná maso.
@mau-mau píše: Člověk je od přírody vsezravec. Nevycitej si, že ses chovala přirozeně![]()
Lev by asi taky nad antilopou neplakal
![]()
Možná by plakal na jatkách, ale jemu instinkt velí žer. To jen lidi o tom pŕemýšlí horem dolem. Tak hlavně že maminka stíhá uvařit i bez masa…holt se jednou zapomněla
Nebo že by schválně při pohledu na své vyhublé díťátko?
@Russet
já znám vegetariány co si klidně dají omáčku z masa a vůbec jim nedochází že vše z masa v tom je hlavně že maso nejí
. At si začne vařit sama a má klid, já bych taky extra nevyvařovala ale taková hovězí nebo slepičí polévka
![]()
@BeyBey co si začít vařit sama? Divím se že jsi to nepoznala. Mezi zeleninovym a masovým je dost rozdíl.
@BeyBey píše:
Včera se mi stala dost nepřijemná věc bydlím z rodičmi, protože je mi teprv 16 a nevadi jim, že jsu vegetarián, ale to je mimo téma. Včera byla v ledničce ňejáka polévka a já myslela, že dělaná jen ze zeleniny, protoze rodice vaří vždy polevku, ktera je vetsinou bez masa, ale ta co byla včera to byl vývar s masa! Zistila jsem to dnes a dost si to vyčítam! Nastesti jsem si ji vzala jen malo, ale pro mne prostě hrozne jist mrtva zvířata![]()
![]()
prosím tě, nepanikař. Holt se stalo… No a jinak jsem jednou četla takový vtiponý názor na vegetariány. člověk je od přírody všežravec. Kdyby byl záměr, abychom byli vegetariáni, máme tři žaludky jako krávy
Jen si při svém stravování dej bacha na to, abys měla všechny potřebné živiny. Ono to maso a jeho složky totiž tělo ke zdravému vývoji docela potřebuje…