Vinted : odmítnutí ověření KYC
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Vinted : odmítnutí ověření KYC
Zdravím Vás,
setkal se prosím již někdo s požadavkem od Vinted ( resp. banky, přes kterou funguje Vinted peněženka ) na ověření totožnosti kvůli KYC?
Chtějí ofotit doklad s osobními údaji kvůli praní špinavých peněz / trestné činnosti apod. Limit 1,000Eur jsem za rok určitě nepřesáhla, jak avízují ve všeobecných podmínkách.
Co se stane, když údaje nezašlu?
Odmítám v dnešní době někam posílat kopii OP nebo řidičáku, kvůli tomu, že jsem prodala pár kousků, které mi nebyly nebo jsem je nenosila.
Jedná se mi to, zdali mi „jen“ zmrazí Vinted peněženku a omezí účet?
Což by mi teď už bylo i jedno, protože těch podmínek a buzerace mám dost.
Nebo je to nějak dále vymahatelné? Když odmítnu udat své údaje a již účet používat nebudu, tak to snad není nijak trestné ne?
Nerada bych pak dostala nějakou obsílku nebo tak..
Děkuju, S.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Trestné to není, ale jim to neposkytneš, tak už se nedostaneš k penězům v peněžence a nebudeš moct dál obchodovat.
Já si proto po prodeji hned nechávám peníze posílat na účet, abych v peněžence nic neměla a jakmile to po mně budou chtít, tak tam s tím končím. Stejně tam toho prodám málo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sabinasweetielucky tak tam pošli fotku OP ale začerni všechny důležité údaje a nech tam třeba jen jméno a fotku a tak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nějaké další zkušenosti? Stalo se mi teď to samé, mám peníze v peněžence a žádný přístup k nim.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
Zatím nevyřešila, visí mi tam peníze. Prodávám dál jen bez tlačítka - ne každý toto ale akceptuje. Nakupuji přes kartu nebo také bez použití tlačítka.
Doklady fotit nehodlám.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kejt píše: Více
To mě mrzi, mám to stejné. O kolik peněz jde? Je možné, že by peníze zadržovali v očekávaných platbách a nechtěli pustit do peněženky? Teď to právě taky řeším a vypadá to, že za blokovali peníze v očekávaných platbách a nutí doložit doklady. Někde jsem četla, že i po doložení dokladů, blokují účet i peníze.
- Citovat
- Upravit
To je divný, po mně OP nechtěli, ale myslím, že jsem se nějak dvojitě ověřovala, myslím, že i účet, už nevím přesně, ale prodávám i nakupuju přes tlačítko, je to sice o něco dražší, ale rychlejší, spolehlivější a méně pracné na dohody o zaslání peněz, zboží apod. v peněžence NIC nenechávám, hned si to převádím na účet
ještě je cesta za to nakoupit jiné zboží, ne? pokud ho ovšem potřebuješ…
já tam nakupuju dost, aktuálně třeba dvě nádherná nová ponča za 150Kč, v krámě by stálo každé litr…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Lucy75 píše: Více
Mají to v podmínkách a řeší se to i tady. Asi je to individuální nebo to chtějí až časem. Takže si jim zadne doklady nezasilala? Ucet musí být ověřený automaticky. Také si peníze hned převádím, ale teď je blokují v očekávaných platbách, takže nejde ani nakupovat.. Jde o dost peněz, několik tisíc ☹️
- Citovat
- Upravit
tak to by mne dost štvalo, možná v tom je ten problém… s pár stovkami nikdy nebyl problém.. možná jsi překročila nějaký jejich „vnitřní bezpečnostní limit“ a teď po tobě žádají ověření totožnosti, já bych jim psala a volala a stěžovala si, že mi zadržují moje osobní peníze, umím udělat celkem slušný bordel a ještě se mi nestalo, abych nedosáhla svého
přinejhorším pomohla předžalobní výzva… ale většinou reagují na stížnosti a výzvy k napravení situace… nedej se… to je základ
je logické, že máš obavy zasílat své doklady, to není v dnešní době OK…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem asertivní a vždy vše vyhrála, ale Vinted je neprůstřelný, má neprůstřelné právní podmínky a zneužívá své postavení, zadržuje peníze. Kdyby o dosažení limitu apod. informoval předem, tak ok. Ale oni si počkají až bude v očekávaných platbách větší částka, aby to mohli bloknout. Takže převádění penězi na účet nestačí, když blokují už očekávané platby. Jde o několik tisic. Také jsem v zahraničí četla, ze i když dostanou doklady, peníze blokuji dal enni odvolani. Komunikace funguje jen pres automat, žádný individuální pristureseni.. V zahr. jsem taky četla že nemají dostatek zaměstnanců, takže pěkný bordel. To není první ani poslední případ a na vašestoznosti. cz jak jsem objevila se řeší hodně kauz s Vinted. Tak přemýšlím co s tím není pokud má někdo doporučení/řadu?
- Citovat
- Upravit
jj, vím, že jedou hodně přes automat
ale musí se jim dát přece dovolat nebo poslat osobní e-mail, ne?
to je teda fakt pěkný bordel, ještěže tam mám vždy jen pár stovek.. to fakt přeposílají hned…
si vem, jaké obrovské kvantum financí takto lidem tedy zadržují a kolik jim z toho plynou úroky ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
KYC je zákonná povinost a kdyby nemuseli, po nikom to nebudou chtít, protože to je opruz i pro ně.
Nedodat někomu svoje osobní údaje jistě není „trestné“, tím spíš přes internet. Ale je jasné, že pak těžko můžu používat tu službu.
Taky by bylo dobré mít jistotu, že ten požadavek vychází opravdu od toho, koho myslím a není to nějaký fejk.
Posílat někam OP, ve které budu „důležité“ věci začerněny? @AnastazieB si to představuje vesele. Právě ty důležité věci jednoznačně identifikují člověka. Nechat jméno Petr Novák, Praha, ČR asi nebude to vono.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zajimavy postřeh s těmi zadrženými penězi a úroky, nejen zneužití a kšeftování s osobními údaji jak jsem dočetla na zahr.webu. Zajímalo by mě kdo kontroluje světové kolik peněz lidem nezákonne sebrali. Terorismus a prani peněz je jen vymluva, kor když jde o pár věcí. Neřeknu kdyby to bylo statisíce, ale ne pár tisíc. Dochází mi, že jde spíše o manipulaci a kontrolu lidí a dát, než o nějakou bezpečnost. Jako by nestačilo že za bezpečnost pobírají drahou nevyhodnou provizi, ale když je vázny problém tak stejně nepomůžou nic nevyřeší. Někde odvolání je asi možné, protože dostali obrovskou pokutu tuším k vůli GDPR, jde to dohledat na zahr.webu.. Jen přemýšlím nahlas.
- Citovat
- Upravit