Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Karla510 píše: Více
tak když píšeš, že to nebylo součástí dotazu
těžko můžete vézt spoustu litrů vody letadlem přece, váha kufrů je limitovaná, takže prostě si nemůžete dovézt tolik vody, kolik budete na pobyt potřebovat
Jako brát 1,5lete dítě do míst, kde mám obavu i z jejich balené vody…
@Karla510 píše: Více
já bych též v žádném případě nebrala 1,5 leté dítě do Egypta, i když to není součástí tvého dotazu, je to hazardování s jeho zdravím,
a to nejsem zrovna nějaký poserinkovaný úzkostný typ
@JancaS84 prosím tebe klid, my tam byli loni ke konci července a pohoda. Letos o týden dřív a zas pohodička a zuzo. ![]()
My jsme tam začali létat, když bylo holkám 7 a 4 roky, dřív raději EU.
@stinga píše: Více
Zak kolik toho takové dite vypije
1,5 litru denně? Tak to do 2 kufru rozdělí, když na to prijde.
@j.a.n.i1 píše: Více
no to jo, ale s dítětem potřebuješ i jiné věci, než jen vodu, a dospělí také, aby neletěli jen s vodou bez oblečení, opalováků, věcí na hygienu dítětě i dospělých, boty k vodě, třeba nafukovací bazének pro dítě, plážový stan, veškeré léky pro jistotu - nic, v kufru bude voda
Vtipný kolik lidí se bojí rezortu. Já plánuji s 1,5 letým Káhiru na vlastní pěst
Jen tedy ještě uvidíme, zda jen káhira nebo se projedeme i vlakem/lodí údolím Nilu na jih
Zakladatelko, faaakt klid, blbé nápady s kufrem plným vody nejsou třeba ![]()
Tak hodně štěstí, doufám, že jste se aspoň na tu super levnou dovolenku stihli naočkovat, minimálně hepatitida a břišní tyfus.
1,5 lete dítě vleze úplně všude, ta hygiena na pokoji a na té lodi a ve vlaku bude taky super, to jsou děcka, co si většinu času hrají na zemi a klidně chodí po čtyřech.
V tom horku, taky super nápad na úžeh/ úpal.
Bezpečnostní rizika ti taky si moc neříkají… ![]()
@Anonymní píše: Více
Hele, když to bude vydávat za svatou vodu a že jedou z Meky, tak by to mohlo projit.
Na jedné z mých nejmenovaných cest fakt měl borec na palubě velký kanystr s vodou. Koukala jsem jak blázen, byli na pouti v Mece a vezli si svatou vodu ![]()
No, pokud vezmeme, ze jedou na tyden, to je nejakych 11kg vody, kazdy dospely ma narok na 23kg a dite na 10kg, takže proc mas pocit, ze poleti jen s vodou ![]()
I pokid budou mit kifry sami o sobě 10kg, tak maji porad jeste cca 35kg na veci…
S tim, ze to nijak nesouvisi s tim, ze bych se s takhle malym ditetem ja na Egypt vykaslala a na vozeni vody na cely pobyt uz tuplem.
@Menton píše: Více
Bezpečnostní rizika? Jakože nám tam spíš ukradnou peněženku, než třeba v Paříži? Tak to fakt ne
a horko je tam na podzim stejné, jako v létě tady
nevim kdy se na co očkuje, to nechávám na doktorce, ale o výletu se jí zmíním, neboj
a nakonec, nevim, proc super levnou, letime bussiness class
ikdyz ano, hotely na místě jsou v poměru cena/kvalita o dost níž než v Evropě ale to jsou i v Thajsku například…
@Anonymní píše: Více
Ono Ministerstvo zahraničí má kouzelnou stránku, kde ty bezpečnostní rizika máš krásně popsané… doporučuji si to přečíst.
A cestovní očkování je nad rámec povinného očkování dětí. A tím pro očkováním jsem myslela nejen dítě, ale i dospělé. Good luck, rozhodně to bude nezapomenutelná dovolená ![]()
Až tě někde zatáhne někdo i s tím děckem, tak bude holka pozdě…
@Menton píše: Více
Defacto všichni tam lítají bez očkování a jsou v pohodě
. Nebuď Drama Queen
! Srač. ku tam chytneš i z ovzduší. Proč by jí měl někdo někam zatahovat? ![]()