Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@kackasoucek Na běžné věci potřebuješ radu odborníka na výchovu, psychologa? Vychovávej dítko s větším životním nadhledem.
Určitě nikdo na vodáckém-ani jiném-táboře nebude dělat nic, co by zavánělo šikanou. Myslím program ze strany vedoucích. A pokud se objeví šikana mezi dětmi, tak ta se může objevit kdekoli.
Zažila jsem podobný akce a nijak jsem to negativně neprožívala. A to jsem byla spíš citlivější dítě. Z prázdninových akcí si nepamatuju na žádnej vyloženě negativní zážitek, zato o škole bych zde mohla psát horory
. Já bych to neřešila.
Zazila jsem vodacky krest jako dite, prastily na lehce padlem a hodili do vody. Ze by se mne to nejak extra libilo, to ne. Ale bylo nas v tom vic, prozivali jsme to spolu a na tabor jsem pak jezdila s nadsenim nekolik let. Proste obcas clovek v zivote zaziva i neprijemne udalosti…
@matkabagristy píše:
@kackasoucek puboš před lety taky prošel na táboře křestem. Nejděsivější byly ty historky, kterými ho strašili dopředu. No, teď to dělá nováčkům
asi tak… u nás se dostávalo pádlem po zadku ještě ke všemu..čili i fyzické násilí ![]()
@KalamityJohn píše:Depak foťáky, my to tesali do kamene a pak obtiskovali na papír vlastní krví.
chceš říct krví nepokřtěných nováčků ![]()
@jdukolem píše:
- chceš říct krví nepokřtěných nováčků
Oh boy ![]()
šikanu jsem na táboře řešil jednou, klukovi jsem beze svědků jednu vrazil a byl klid na čtyři tejdny.
Dneska by mne za to asi zastřelili ![]()
@KalamityJohn píše:
Dneska by mne za to asi zastřelili
Matka toho chudáčka šikanujícího ostatní rozhodně…
@KalamityJohn Pohled na šikanu se nemění, spíš se to víc řeší, ne? Na symbolickou akci a srandu nikdo nic nenamítá. Spíš jsem se lekla při hledání na internetu. Já nevím, ale tohle mi přijde přinejmenším ponižující pro děti a navíc to umístit na internet, jde to běžně dohledat na seznamu:
http://www.poseidonopava.cz/galerie?…bor%209.%20odd%C3%ADlu%20-%20vodácký%20křest
@kackasoucek Pomazat bahnem, za plavky kecup, lehce klepnou padlem a hodit do rybnika? Jo, ten kecup by si mohli odpustit, ale co ti na tom prijde tak strasneho?
Křest jsem taky zažila, je tomu už bratru asi 22 let (strašně to letí!!!
)…V noci měl Neptun proslov při ohni, dostali jsme přezdívku, pořádný „výprask“ kopřivama (jen v plavkách), pak nějakou kořeněnou „dobrotu“, poté nás šoupli do díry s bahnem (a dle strašidelných vyprávěnek předem i s pijavicema apod…
) a potom jsme se šli umýt do řeky…to jediné mi teď přijde šílené, byla bych podělaná strachy, že se mi nějaké děcko utopí, ale asi to měli dobře ošéfované…Újmu jsme z toho neměla, jako šikanu jsem to nevnímala…
@kackasoucek píše:
@KalamityJohn Pohled na šikanu se nemění, spíš se to víc řeší, ne? Na symbolickou akci a srandu nikdo nic nenamítá. Spíš jsem se lekla při hledání na internetu. Já nevím, ale tohle mi přijde přinejmenším ponižující pro děti a navíc to umístit na internet, jde to běžně dohledat na seznamu:
http://www.poseidonopava.cz/galerie?…bor%209.%20odd%C3%ADlu%20-%20vodácký%20křest
tak na net se to jistě v dnešní době dává se souhlasem rodičů, to si v dnešní době žádná škola ani organizátor tábora prostě nedovolí dát bez souhlasu…
za druhé… vadil by mi leda ten kečup nebo co to je a to proto, že to fakt není žádná vodácká tradice… zbytek je tak nějak v pohodě myslím
Asi by to chtělo opravdu více nadhledu. Dneska každý všechno moc řeší, hned hledá na internetu. Pokud už dítě chodí dítě do vodáckého oddílu, musí s něčím takovým počítat. To jako kdyby u dítěte například na jiu-jitsu se řešilo, že ho chudinku někdo podrazil, nebo s ním hodil.