Voňavé prostředky do myčky - doporučte

1429
15.4.14 12:04

Voňavé prostředky do myčky - doporučte

Ahoj,
emimino ví vše, tak jsem se rozhodla zeptat se tady :lol:
Máme asi rok starou myčku na nádobí. Byla v setu s kuchyní, značka Beko, teď vím že jsme si radši měli připlatit, no ale tak máme jí doma.
Jenomže od začátku máme hroznej problém s takovým neidentifikovatelným smradem :?
Nejdřív jsem si myslela, že to smrdí jakoby novotou. Ale smrad se zhoršoval, tak manžel nakoukl za linku a odpad je tam blbě udělanej, tak to nějak snižoval nebo co, prostě aby se tam ta smradlavá voda nevracela. Zdálo se, že je to v pohodě (možná už jen můj beznadějnej pocit), ale myčku zase smrdí :poblion: a smrdí tak, že umyju nádobí a často umývám v rukách :roll:
Filtry čistím pořád, několikrát jsem myčku čistila, octem, kys. citronovou, jedlou sodou, práškem na praní, těma koupenejma čističema a nic :nevim:
Já už nevím čím to může být a zrovna včera mě začala svítit kontrolka i na sůl i na leštidlo, tak jsem se rozhodla že teda koupím jinou značku. Nyní máme Finish nebo jak se to píše a tablety taky + somat. Podle mě dobrá varianta (podle naší myčky asi ne 8)
Ale jak už jsem všude možně četla, někdo třeba doporučuje prostředky z Lídlu nebo z DM, ale já asi potřebuju nějaký extra voňavý nebo co.
Nevíte o něčem takový. Nebo jestli vás napadá čím to může být, že tam myčka tak smrdí :nevim:
A chtěla bych ještě říct, že nesmrdí jakoby jídlem, ani když je tam špinavy nádobí, ale prostě čekám od myčky, že když ji otevřu po umytí, vyletí na mě vůně citronu a né prostě jakési zatuchliny nebo čeho :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6024
15.4.14 12:09

Zkus takovy ty vysaci vune do mycky. Dela bud denk mit nebo calgonit. Ja kupuju ty z dm a dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
15.4.14 12:12

@Vemas Vysací vůně jsme měli od Somatu a teď z Kauflandu nějaký a fungujou jen tak 2 umytí a pak prostě převládne ten pach :roll:
Myslíš ty co tam pověsíš normálně a náplň ti postupně ubývá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
15.4.14 12:13

@soleile jj ty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
15.4.14 12:13

@soleile Já řeším něco podobného. Jen naše myčka smrdí během mytí. Po umytí už ne a nádobí je taky v pohodě. Ale ten pach během mytí je fakt děsný a taky nevím co s tím :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
15.4.14 12:14

Asi vím o čem mluvíš… nedá se pak z toho ani jíst :poblion: já jsem nikdy nepřišla na to, z čeho to je :nevim: zkusila jsem koupit vůni od Finish a kupodivu to po otevření po tom citronu voní :mrgreen: http://pripravky-mycky.heureka.cz/…tron-limeta/ vydrželo to i docela dlouho, jen mi nedávno došel a já ho ještě nekoupila a ten smrad je na tom nádobí zase :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
15.4.14 12:15

@MisaHanuska To nám právě taky ta smrdělo, až to bylo cítit v obýváku :poblion: Toto naštěstí přestalo jak manžel upravil ten odpad, ale že nám smrdí nádobí to je fakt hnus :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
15.4.14 12:17

Když ji čistíš, koukni třeba i za to gumové těsnění od dvířek, tam se nashromáždí vždy sajrajtu :poblion:
Já vůně moc nepoužívám obecně, radši vždy odstraním příčinu zápachu než abych to překrývala.
Ale co kdybys zkusila tablety Jar platinum? Honosí se tím, že umyjí i myčku :think: Já je měla, ale nevyhovovaly mi, protože po nich vonělo i to nádobí, což já nesnáším. Nádobí má být prostě bez vůně a zápachu, ale třeba zrovna tobě by to vyhovovalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
15.4.14 12:17

@mookiee Tak já zkusím ten Finish, třeba to vydrží delší dobu než ten Somat. A ten z toho Kauflandu, to je úplně děs, to vůbec nevoní ani malinko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
15.4.14 12:20

@Gina108 Tak jar tablety jsme taky měli a nepomohlo to :nevim: A můžu na 99% říct, že mám myčku umytou fakt dobře, protože s tím hnusem bojuju už rok a fakt jí čistím důkladně, ale nemůžu fakt přijít na to co to je :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20155
15.4.14 12:27

@soleile Nalij do odpadní trubky přípravek Stura (seženeš ve většině takových těch původních malodrogerií) - Krtek je oproti němu břídil, tento přípravek opravdu vyžere vše beze zbytku:
 http://www.fika.cz/…-1000-ml.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1429
15.4.14 12:30

@Sluka děkuju, snad seženu:) A to jako naleješ až do odpadu, nebo do té myčky jakoby do filtru??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
15.4.14 13:14

Čau zakladatelko.
My máme taky Beko a jsem moc spokojená. Vůni v myčce mám furt něco jiného, ještě jsem se nějak neukotvila.Ale nejvíc mi voní a vydrží, co jsem teď kupovala z Lidlu-vůně jablka. Myčka u nás jede 2× do týdne, takže si dokážete všichni představit, co to je, když se to otevře po třech dnech… :lol: Ale ten Lídlácký voňka je super.
ALe jak ti @Sluka radila to čistidlo-to je hoooodně dobrá záležitost. Ale bacha, ať ti to nekápne na smalt či kov. Leptá to… Hlavně to nelij do myčky, jen vyčisti odpad!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1473
15.4.14 13:15

Mi nesmrdi mycka, ale smrdi mi nadobi po umyti, jakoby savem, dezinfekci :( a nevim co s tim… pouzivam gelove tablety jar, sul somat a porad. odpadni hadici manzel pokousel dat jinak, ale porad to nadobi umyte cpi. neni spinave, ale talire i sklenice smrdi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2338
15.4.14 13:16

@Gina108 Mnooo,tak ty Jar platinum-to je pěkná blbost :lol: Než jsem to koupila-vcelku drahý-tak mi kamoška dvě dala na zkoušku. Mě to přijde takové-od každého něco a nic pořádně neumyjou…Ale je to určitě od značky myčky, nastavení programu atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí