Voš Trivis Praha

173
19.8.14 13:30

Voš Trivis Praha

Ahoj holky, vím, že tohle téma jsem nejspíš moc nepatří, ale potřebuji slyšet názory od někoho, kdo zná, ví, slyšel nebo sám zažil. Prosím, co si myslíte o studiu na Voš prevence kriminality Praha? myslíte, že titul Dis mi do budoucna k něčemu budte? že mě někam posune? nebo jde jen o zbytečně vyhozené peníze? Střední školu Trivis jsem zvládla se synem, nastupovala jsem s bříškem, během prváku odrodila a celé roky se o syna zdárně starala a vše stíhala…ale..nemusela jsem do práce, mám obavy, že práci, školu a syna zároveň asi nedám…Vaše názory prosím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2418
19.8.14 13:37

@kristynkaa já osobně si myslím, že titul DiS už v dnešní době nikdo moc nebere. :nevim: studuju teda taky VOŠ (účetnictví), ale jenom proto, že mě to baví a zajímá a ten titul je spíše bonus. A taky dost záleží na oboru, pokud má obor konkurenci na VŠ, tak je to o ničem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
19.8.14 13:43

Obor je prevence kriminality..
vůbec totiž nevím, zda bych to zvládla, ale hlavně jde o to, že jsem stále na rodičovské dovolené, ale pouze do 15.10.2014 a co pak…kde najdu práci, kde mi dají 3 týdny volna na semestr??tedy na 5 měsíců…tolik nebudu mít ani dovolené…a k PČR mě nevezmou, už jsem to zkoušela.
Tahle škola mě taky baví, moc, ale na druhou stranku je třeba se věnovat i rodině a finančnímu zajištění a ne honit tituly na h…takže nevím, mám čas do 31.8 se rozhodnout jestli jo nebo ne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
315
19.8.14 14:11

Za mě naprosto ztráta času..rok a půl jsem sháněla práci a nenašla v obboru prevence kriminality..jinak škola jako taková se dá zvládnout v pohodě..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7266
19.8.14 14:18

Podle mého je VOŠ s tímto oborem asi zbytečná, neboť na VŠ se teď stal módním hitem obor Bezpečnostní studia a začíná to nabízet víc a víc škol. No a Bezpečnostní studia v sobě mají i prevenci kriminality a je z toho min Bc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
19.8.14 16:37

Díky za rady…takže akorát vyhozený peníze..?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
19.8.14 16:41

Podle mě ano, co VŠ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
19.8.14 16:50

Pokoušela jsem se dostat na PA, ale mé umístění bylo 307…:( a už je pozdě. Chtěla jsem bc…no, ale bohužel se nějak nechytám. Nejlepší státní škola, ale nemám tolik času kolem toho běhat a hledat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
19.8.14 17:55

Tak jedině UJAK :-( :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.8.14 18:02

@Teruna000 jj, UJAK dáš i s mimčem a prací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2418
19.8.14 18:06

@Malaga já naštěstí ne :-D mě dvě školy najednou stačí :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
19.8.14 18:10

@Teruna000 pardon, špatně jsem to napsala - jj - jako souhlas s tebou a ten zbytek byl pro zakladatelku.
Tak ať se daří oběma! ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
15.10.14 13:47

No jak ti tady radí ohledně školy a titulu. Já Trivis prevenci kriminality taky mám. Obrážela jsem praxe v DD a vždy tam byl na pozici preventisty či sociálního pracovníka někdo s obdobným oborem. Ono totiž bezpečnostně právní studia sice jsou a jsou i s titulem BC. ale kdo se zamyslí nad tím co ty tituly znamenají, pochopí.
Bc. školy mají minimální praxi, kdežto Dis mají mnohem více praxe. Nikde jsem se nesetkala s tím, že by mi řekli „Jé to máte malý titul!“ naopak. Já sama za sebe v práci hledala náhradu a když jsem dala tři kandidátky - Mgr. studentu Mgr. a holčenu s SŠ kupodivu to vyhrála ta bez titulu s tím, že nebude šlapat na přidání a neuteče s tím že dělá podřadnou práci.
Navíc bezpečnostně právní studia jsou hlavně o bezpečnostním sektoru, čili pro SBS a SDS!! Což je někdo naprosto jiného, nežli kriminalita!!! Pozor na to.

Tím bych se jen ráda zastala i titulu Dis. Já sama jsem dlouho váhala, ale zkrátka nemáš konkurenci (V HK je tedy obor sociální patologie a to je jedna z mála konkurujících oborů a ještě v Ostravě je nějaký obdobný obor). Policejní akademie je vyloženě ve sféře státních zaměstnanců jen u policie, ale mě samotnou třeba lákala probační služba, DD apod a v tomto ohledu bych byla ve výběrovém řízení před sociálním pracovníkem…

Co se týká zvládnutí, já myslím, že se to dá. A nádstavba na Bc. na UJAKu je lážo plážo. Známá tam dělala sice obor ty media, ale když jsem četla její odbornou práci - bakalářku, kde citovala sama sebe a svou tchýni… Ehm…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16969
15.10.14 13:54

A mimochodem od nás docela dost (hlavně kluci) odcházeli v průběhu studia rovnou k policii, kde si udělali dobré jméno přes praxi a dostudovali dálkově…
Mě samotné na praxi v DD říkali, že je škoda, že ještě nemám školu hotovou, že si na mě nechají kontakt, ačkoli jim tehdy odcházela sociální pracovnice… ale do budoucna. Což jsem byla strašně ráda.

A fakt pozor na charakteristiku oborů. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
15.10.14 15:06

Tak v září jsem nastoupila..a…zatím pohoda, jen je na mě těžká angličtina a netušila jsem, že předmět přírodní základ zahrnuje matematiku…v tom plavu už od základky, natož tady…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze