Voš Trivis Praha
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Voš Trivis Praha
Ahoj holky, vím, že tohle téma jsem nejspíš moc nepatří, ale potřebuji slyšet názory od někoho, kdo zná, ví, slyšel nebo sám zažil. Prosím, co si myslíte o studiu na Voš prevence kriminality Praha? myslíte, že titul Dis mi do budoucna k něčemu budte? že mě někam posune? nebo jde jen o zbytečně vyhozené peníze? Střední školu Trivis jsem zvládla se synem, nastupovala jsem s bříškem, během prváku odrodila a celé roky se o syna zdárně starala a vše stíhala…ale..nemusela jsem do práce, mám obavy, že práci, školu a syna zároveň asi nedám…Vaše názory prosím ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@kristynkaa já osobně si myslím, že titul DiS už v dnešní době nikdo moc nebere.
studuju teda taky VOŠ (účetnictví), ale jenom proto, že mě to baví a zajímá a ten titul je spíše bonus. A taky dost záleží na oboru, pokud má obor konkurenci na VŠ, tak je to o ničem.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Obor je prevence kriminality..
vůbec totiž nevím, zda bych to zvládla, ale hlavně jde o to, že jsem stále na rodičovské dovolené, ale pouze do 15.10.2014 a co pak…kde najdu práci, kde mi dají 3 týdny volna na semestr??tedy na 5 měsíců…tolik nebudu mít ani dovolené…a k PČR mě nevezmou, už jsem to zkoušela.
Tahle škola mě taky baví, moc, ale na druhou stranku je třeba se věnovat i rodině a finančnímu zajištění a ne honit tituly na h…takže nevím, mám čas do 31.8 se rozhodnout jestli jo nebo ne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Za mě naprosto ztráta času..rok a půl jsem sháněla práci a nenašla v obboru prevence kriminality..jinak škola jako taková se dá zvládnout v pohodě..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Podle mého je VOŠ s tímto oborem asi zbytečná, neboť na VŠ se teď stal módním hitem obor Bezpečnostní studia a začíná to nabízet víc a víc škol. No a Bezpečnostní studia v sobě mají i prevenci kriminality a je z toho min Bc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokoušela jsem se dostat na PA, ale mé umístění bylo 307…:( a už je pozdě. Chtěla jsem bc…no, ale bohužel se nějak nechytám. Nejlepší státní škola, ale nemám tolik času kolem toho běhat a hledat
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Teruna000 pardon, špatně jsem to napsala - jj - jako souhlas s tebou a ten zbytek byl pro zakladatelku.
Tak ať se daří oběma! ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
No jak ti tady radí ohledně školy a titulu. Já Trivis prevenci kriminality taky mám. Obrážela jsem praxe v DD a vždy tam byl na pozici preventisty či sociálního pracovníka někdo s obdobným oborem. Ono totiž bezpečnostně právní studia sice jsou a jsou i s titulem BC. ale kdo se zamyslí nad tím co ty tituly znamenají, pochopí.
Bc. školy mají minimální praxi, kdežto Dis mají mnohem více praxe. Nikde jsem se nesetkala s tím, že by mi řekli „Jé to máte malý titul!“ naopak. Já sama za sebe v práci hledala náhradu a když jsem dala tři kandidátky - Mgr. studentu Mgr. a holčenu s SŠ kupodivu to vyhrála ta bez titulu s tím, že nebude šlapat na přidání a neuteče s tím že dělá podřadnou práci.
Navíc bezpečnostně právní studia jsou hlavně o bezpečnostním sektoru, čili pro SBS a SDS!! Což je někdo naprosto jiného, nežli kriminalita!!! Pozor na to.
Tím bych se jen ráda zastala i titulu Dis. Já sama jsem dlouho váhala, ale zkrátka nemáš konkurenci (V HK je tedy obor sociální patologie a to je jedna z mála konkurujících oborů a ještě v Ostravě je nějaký obdobný obor). Policejní akademie je vyloženě ve sféře státních zaměstnanců jen u policie, ale mě samotnou třeba lákala probační služba, DD apod a v tomto ohledu bych byla ve výběrovém řízení před sociálním pracovníkem…
Co se týká zvládnutí, já myslím, že se to dá. A nádstavba na Bc. na UJAKu je lážo plážo. Známá tam dělala sice obor ty media, ale když jsem četla její odbornou práci - bakalářku, kde citovala sama sebe a svou tchýni… Ehm…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A mimochodem od nás docela dost (hlavně kluci) odcházeli v průběhu studia rovnou k policii, kde si udělali dobré jméno přes praxi a dostudovali dálkově…
Mě samotné na praxi v DD říkali, že je škoda, že ještě nemám školu hotovou, že si na mě nechají kontakt, ačkoli jim tehdy odcházela sociální pracovnice… ale do budoucna. Což jsem byla strašně ráda.
A fakt pozor na charakteristiku oborů. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak v září jsem nastoupila..a…zatím pohoda, jen je na mě těžká angličtina a netušila jsem, že předmět přírodní základ zahrnuje matematiku…v tom plavu už od základky, natož tady…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit