Studium VOŠ ve 28letech - dostanu příspěvek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@maddi píše:
No spise premyslim nad tim ze jsou nekteri na uradu prace pobiraji kdejake prispevky nemusi nic delat. Ja chci si udelat nejakou skolu a to hlavne proto ze mam maleho kluka jeste vecne nemocneho a bohuzel s mym momentalnim zamestnanim se to vylucuje achci delat hlavne tu skolu proto abych nemusela na tom up byt aby me musel zivit stat. Individualni studium mi bohuzel pani reditelka zamitla ze to neni jak udelat a dalkove studium neni mozne protoze je malo uchazecu…
Tak když budeš na ÚP, tak na tom budeš stejně, jako ti „někteří“ - dávky jsou víceméně standardizované. Tím pádem tě bude stát živit stejně.
Nad 26 tuším nemáš ani při denním status studenta.
A mimochodem, denní studenty neživí stát, ale většinou rodiče (někdy partneři, případně se živí sami brigádami).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud bys chtěla být vedena na ÚP, nesmíš být studentem - v těch lejstrech je tam i kolonka na potvrzení, že nejsi studentem ( ale nevím, zda jen denního nebo i kombinovaného ).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ZItu Už jsem to tu zmiňovala, že pokud vznikne nárok na podporu, tak to možné je.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maddi píše:
To jsem napsala spatne.. Samozrejme ze mi jde o kvalifikaci ale hlavne kvuli syna. Kdyz jsem byla sama tak mi bylo jedno kde delam. Ale s vystudovanou servirkou moc moznosti nemam.. nekteri zamestnavatele nabizi castecnou homeoffice ale bohuzel na to nemam skolu kterou oni pozaduji…
mas maturitu?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maddi píše:
Ano mam.
no, ze pises, ze jsi vystudovana servírka, to se studuje s maturitou?
jinak tedy denní studium je pro ty, kteří jsou schopni se na tom studiu uživit sami (nebo je zivi rodice). zvysovani kvalifikace v pozdejsim veku probiha většinou dalkovou, kombinovanou formou.
ja nastupuji na VS dalkove, sice jsem na rodicaku, ale nepocitam s tim, ze mi potom stat něco da, budu hledat praci a studovat při ni ![]()
zkus najit jinou skolu, jina moznost asi neni
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Psala jsem uz pani na up tak s ni mam schuzku. Vypada to ze mozna nebudu muset platit zdravotni pojisteni tim ze mam odpracovane nejake roky. Jestli mi zamestnavatel platil duchodove pojisteni.. jo i na servirku je maturita
hodne lidi na to kouka ale jsem rada ze jsem nebyla aspon tak blba a sla na maturitni obor.. kdyz uz nic jineho:-D jsem zvedava co mi rekne. Chce videt papiry od zamestnani. Nevim jestli ji staci pracovni smlouvy ale nic jineho jsem stejne nenasla…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maddi ja se ted zeptam asi uplne blbe, ale kdo te bude zivit? skoncis v praci, pujdes na denní studium, od pracaku dostanes 5 mesicu nejakou podporu, pak budes teda asi vedena jako nezamestnana a jak se uzivis? plus teda dite?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Muj muz. Momentalne bydlime u rodicu na domecku tak nemame tak vysoke naklady na bydleni. Plus brigada vikend co 14 dni at aspon nekdy muzu byt s malym. Vis radsi budu tri roky zit skrome a studovat nez cely zivot delat v hospode..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maddi A víte, jaké pracovní uplatnění čeká absolventy vámi zvoleného oboru? Hotelnictví a turizmus se studuje i na VŠ
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nevim. Asi podle toho jak je kdo skromny? Vetsina vysokoskolaku ocekava nehorazne vydelky sotva vylezou skolu aspon teda z meho okoli. Mi staci aby me nekdo zamestnal i treba za 12000 co mam ted. Nejde mi o to abych vydelavala 30. Ale o to abych delala treba od sedmi do ctyr a mohla byt s malym. A mela treba na vanocni svatky volno. Ted je syn ve skolce ale jak bude chodit do skoly at se s nim ma kdo ucit a nemusi preskakovat mezi babickami a rodici..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maddi Pokud jdeš studovat kvůli sobě nebo kvůli vyššímu platu, tak dobře. Ale kvůli možné pracovní době? Lidi s vysokými školami mívají často mnohem horší pracovní dobu než ti s nižším vzděláním. Sice ne směny, ale od sedmi do řtyř je fakt utopie! Já pracuju v personální agentuře a tohle ti fakt můžu odpřísáhnout. Čím vyšší vzdělání a vyšší pozice, tím větší počet přesčasů (neplacených).
Takže rozšiřovat si vzdělání ano, ale počítat s něčím takovým, rozhodně ne.
Navíc obor hotelnictví a turismus - dokážeš si vůbec představit v tomto oboru nějakou pozici/práci, kde by byla pravidelná pracovní doba do čtyř?
Pokud ti nejde o peníze, ale o pr. dobu, co třeba zkusit najít práci jako kuchařka ve školní jídelně/závodní jídelně?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
K těm přesčasům - nemusíš být ani manažer, ale třeba jen řadový inženýr v zahraniční firmě a děláš třeba 20 hodin přesčasů za měsíc - to není žádná výjimka. V hotelnictví to nebude jinak.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja nepsala ze chci studovat vs hotelnictvi. Ja chci vos finance, ekonomie a ucetnictvi. Prvne jsem se zamerila na nabidky prace a co pozaduji za vzdelani. U tohoto oboru muzu delat smer ekonomicky, v bance, ucetni, administrativni pracovnik, rozpoctare. U techto povolani si myslim ze pozadovanou pracovni dobu sezenu…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit