Studium VOŠ ve 28letech - dostanu příspěvek?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@maddi Aha, moje chyba. Někdo to tu zmínil, tak jsem myslela, že jsi to psala i ty. V těchto povoláních práce při této pracovní době sehnatelná oprvdu je.
ALE! především pro ty s praxí. Jako absolvent bez praxe si stejně nebudeš moct vybírat a budeš muset vzít sice práci v oboru (kvůli vybudování té praxe), ale pracovní dobu takovou, jaká ti bude předložená.
Já jsem se konkrétně na pozice v oblasti účetnictví, financí a administrativy specializovala, takže vím, o čem je řeč.
Kromě toho to chce samozřejmě plynulou angličtinu. Aspoň většinou.
Absolventi často začínali na pozici fakturantek, což není špatná práce, ale museli se často přizpůsobovat pracovní době zákazníků/dodavatelů. I směny tam bývaly - ne vždy, ale bývaly.
neber to tak, že do tebe šiju, naopak je podle mě super, že servírka s maturitou (nemyslím nijak pejorativně) se chce dál vzdělávat. Naopak jsme slyšela říct jednu kuchařku s maturitou „co blbneš já vařit nebudu, já mám maturitu“
Jsi nohama na zemi a to je fajn, znáš své momentální možnosti. Jen ti chci říct, že ty budoucí taky nemusí být úplně růžové.
A nakonec to bude o štěstí. Třeba budeš ve správný okamžik na správném místě a budeš mít po dostudování svou vysněnou práci. A nebo taky ne, no… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja vim. Ale jak jsi poznala. Stojim nohama na zemi. Moje prace me bavi a to moc. Nebyt servirek a kucharu tak hodne lidi umre hlady:-D ale kdyz to nezkusim nezjistim to. A mam skveleho muze ktery me podporuje a fandi mi. A druha vec je ze muj muz jevzivnostnik a s tou skolou co chci studovat mame relativne dobrou sanci ze treba i mu zvladnu pomoct treba co se tyce ucetnictvi administrativy vytvareni cenovych nabidek a usetrim mu tim cas. Nejsem typ co ceka az mu neco spadne do klina neco za sebou uz mam. I se samozrejme bojim ze opustim stavajici zamestnani a skolu nezvladnu ale neco chci a chci na sobe pracovat a to me zene. Dokud jsem nemela pritele a dite tak jsem delala do noci treba i kazdy den. Litala jsem mezi dvema restauracemi ale ted mam rodinu a chci zkusit zas neco jineho…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@maddi - jak tak znám pracovní dobu účetních (a to dobrých účetních, s praxí atd.), tak to může být část měsíce fakt od - do (někdy ani to ne), ale v době uzávěrek, což je podle zaměstnavatele či klienta měsíčně/čtvrtletně či jinak se jede často od nevidím do nevidím, někdy přes noc.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit