Všeobecná sestra, DiS

434
8.6.16 16:32

Všeobecná sestra, DiS

Ahojky, holky, prosím, chtěla jsem Vás poprosit a poradit se. Mám vystudovanou Obchodní akademii - obor - všeobecnou ekonomiku, chtěla bych se zeptat, pokud bych chtěla, dále studovat zdravotnický obor - konkrétně - obor - Všeobecná sestra, DiS, myslíte, že by to šlo, když nemám základy ze zdravky nebo by mě vše naučili, jak to vidíte, prosím? Popřípadě, v případě že ano, tak co je nutné abych pro to již teďka začala dělat, prosím? Mám namyslit píchání injekcí, léky a podobně naučí mě to, nebo budou předpokládat, že většina lidí se tam hlasí jenom ze zdravky, prosím? Ráda bych hlavně tímto oslovila lidí ze zdravotnictví, za každou radu, napády a tipy, budu všem vřele vděčná. Děkuji mockrát všem. Prosím, kdyžtak zde nebo zprávy. Děkuji moc. :think: ;) :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11057
8.6.16 16:59

Budeš to mít oproti lidem ze zdrávky určitě těžší, ale když se chce, všechno jde. Určitě nebudeš jediná. Taky mám původně obchodku a sestru jsem vystudovat zvládla. V ročníku nás bylo víc „mimo“ a dokončily jsme to všechny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
8.6.16 17:03
@citlivaduse píše:
Budeš to mít oproti lidem ze zdrávky určitě těžší, ale když se chce, všechno jde. Určitě nebudeš jediná. Taky mám původně obchodku a sestru jsem vystudovat zvládla. V ročníku nás bylo víc „mimo“ a dokončily jsme to všechny.

A ty věci jako píchání injekcí a podobně mě naučí, nebo budou předpokladát, že to většina umí? Já osobně jsem vystudovala ekonomku, ale pracovat v oboru bych pravděpodobně nemohla, obor mi nevyhovuje. Můžu se zeptat, jak to během studia na Vošce vypadá, průběh a tak, chovají se individuálně k lidem, kteří zdravku nestudovali? Nějaké bližší info, co a jak, jestli se to dá zvládnout nebo je to opravdu náročné? Děkuji moc. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11057
8.6.16 17:17

Jak to chodí na Vošce nevím, já studovala bakaláře. Taky záleží na konkrétní škole. Ale praktický dovednosti se budete učit od základu v rámci nějakýho předmětu. Ale on se to člověk naučí hlavně na praxích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
8.6.16 17:19

Ajo ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11057
8.6.16 17:21

A zvládnout se to fakt dá. Jestli jsi přesvědčená o tom, že tě to bude bavit, tak do toho jdi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
434
8.6.16 17:24
@citlivaduse píše:
A zvládnout se to fakt dá. Jestli jsi přesvědčená o tom, že tě to bude bavit, tak do toho jdi.

Právě přesvědčená jsem, ale nevím, třeba to píchaní injekcí a tak, jestli mě to naučí a ostatní asi to nejjednodušší taky nebude, ale aspoň něco co ví, že by mě bavilo. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11057
8.6.16 17:43

@Kamila17 To je všechno o cviku a praxi. Vše se naučíš, hlavně se toho nebát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5307
8.6.16 18:01

@Kamila17 měli jsme na Disce i nezdravotníky, přístup je úplně stejný ke všem, jede se teorie i praxe od začátku. Momentálně se můžeš tak zkusit došprtat něco z biologie člověk hlavně. Zbytek doženeš na škole, ale budeš se muset víc učit než zdravotníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
8.6.16 18:04

U nas byla jedna z gymplu a zvladla to taky, holt to mela trosku tezsi oproti nam, ale v pohode.Vse te nauci, neboj, kort, kdyz reknes, ze nemas zdravku a zase tak tezke ty injekce atd nejsou, snad jen odbery krve, nez ziskas gryf :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
17.6.16 21:53
@Kamila17 píše:
Ahojky, holky, prosím, chtěla jsem Vás poprosit a poradit se. Mám vystudovanou Obchodní akademii - obor - všeobecnou ekonomiku, chtěla bych se zeptat, pokud bych chtěla, dále studovat zdravotnický obor - konkrétně - obor - Všeobecná sestra, DiS, myslíte, že by to šlo, když nemám základy ze zdravky nebo by mě vše naučili, jak to vidíte, prosím? Popřípadě, v případě že ano, tak co je nutné abych pro to již teďka začala dělat, prosím? Mám namyslit píchání injekcí, léky a podobně naučí mě to, nebo budou předpokládat, že většina lidí se tam hlasí jenom ze zdravky, prosím? Ráda bych hlavně tímto oslovila lidí ze zdravotnictví, za každou radu, napády a tipy, budu všem vřele vděčná. Děkuji mockrát všem. Prosím, kdyžtak zde nebo zprávy. Děkuji moc. :think: ;) :think:

Jsem na tom úplně stejně jako ty, taky mám obchodku a příští rok chci dělat přijímačky na VOŠ zdravotní v Ostravě. Měla jsem stejné dotazy a taky mi bylo řečeno, že se toho nemám bát, že se to dá zvládnout i bez předchozích zdravotnických znalostí. :) Mám rok na to naučit se biologii, první kapitolu Buňky už umím celkem obstojně, těším se, až se tímto prokoušu a budu se učit o orgánech a kostře, to mi připadá zajímavější a člověk to přece jen malinko zná a chápe víc, než ty buňky. :) Endoplasmatické retikulum je dobrý jazykolam. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.1.25 15:47
@citlivaduse píše: Více

Kam jste prosím chodila na školu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11057
15.1.25 17:11
@Dáša 90 píše: Více

ZČU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
15.1.25 17:24
@citlivaduse píše: Více

Neznáte někoho ze Žďár nad Sázavou? A zvládla jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11057
15.1.25 17:29
@Dáša 90 píše: Více

To neznám a dostudovala jsem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...