Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Jsem zoufalá. Dcera už asi po 5 donesla ze školy domu vší
Jsem nasrana, protože ji vždy řádně odvsivim a za 3 měsíce je má znovu. Používáme i teatree olej jako prevenci, ale stejne…. Paní učitelka rikala, ze proste musí být někdo, kdo je tam stále tahá a poradně se neodvsivi (není jediná, kdo je má stále vždy jak se vyskytnou). Co s tím? Nejspíše se ví, kdo je tahá, ale maminka daného dítěte se tomu defacto jen směje. Paneboze, můžeme na prevenci použit i ještě něco jiného? Už me to nebaví. Má dlouhé a huste vlasyVlasy prohlížíme stále, aby se to nikdy nestihlo rozjet
dcera mi tak opakovaně nosila vši ze školky, no v podstatě je měla půl roku pořád, toho odvšivování, vyčesávání, mazání hlavy a šamponů… pomohlo, až když jsem ji dala ostříhat na mikádo
Poslala bych na danou paní ospod nebo udání na policii. Šíří vědomě parazity, šíření nemoci je trestné. Tak ať jí zmrzne úsměv, blběně. ![]()
@Anonymní píše:
Dobrý den.
Jsem nasrana, protože ji vždy řádně odvsivim a za 3 měsíce je má znovu. Používáme i teatree olej jako prevenci, ale stejne…. Paní učitelka rikala, ze proste musí být někdo, kdo je tam stále tahá a poradně se neodvsivi (není jediná, kdo je má stále vždy jak se vyskytnou). Co s tím? Nejspíše se ví, kdo je tahá, ale maminka daného dítěte se tomu defacto jen směje. Paneboze, můžeme na prevenci použit i ještě něco jiného? Už me to nebaví. Má dlouhé a huste vlasyVlasy prohlížíme stále, aby se to nikdy nestihlo rozjet
Jsi si jistá, že to děláš pořádně? Plus denně vybírat zbylé hnidy?
Pro svůj klid vše vyprat, vysát.
Nenosit rozpuštěné vlasy.
To není problém jedince, ale kolektivu. Je to civilizační problém.
@prejeta_zaba píše:
Poslala bych na danou paní ospod nebo udání na policii. Šíří vědomě parazity, šíření nemoci je trestné. Tak ať jí zmrzne úsměv, blběně.
Vždyť se zakladatelce vysmějí
Je to civilizační problém.
Trestné je vědomé šíření úplně jiných nemocí.
Nám pomohla rada tehdy učitelky ve školce, že vlasy do drdolu nebo copu. Jdu zaklepat. Byl klid. Ona má holka kudrnaté dlouhé. Stříháním jsem vyhrožovala, jak jsem byla naštvaná. A Tea tree oil jsem kapala do vlasů a za uši. A pořád upozorňovat, ať k nikomu nedává hlavu. Ale to se těžko ovlivní. I v té družině se u sebe válí na koberci a to jsou starší.
@prejeta_zaba píše:
Poslala bych na danou paní ospod nebo udání na policii. Šíří vědomě parazity, šíření nemoci je trestné. Tak ať jí zmrzne úsměv, blběně.
Jo a co myslíš, že s tím ten OSPOD a policie budou dělat? A jak budou prokazovat, že je vědomě šíří zrovna ona?
Jestli je to možné vzhledem k délce vlasů, tak dceři češ copy nebo drdoly, ale opravdu velmi pevně utažené (bez takových těch módních uvolněných pramínků) + fixovat lakem, aby se během školy nic neuvolnilo.
Ahoj, obnovuji téma.
Už jsem z toho zoufalá. Od září pořád dokola řešíme vši. Opakovaně píšu učitelce i do skupiny rodičů a stejně je děti nosí ze školy pořád dokola. Poctivě myjeme šamponem, vyčešeme, vždycky doma převleču všechny postele, vysaju čalounění a po týdnu preventivně zase šamponujeme. A stejně se minimálně jednou za měsíc objeví. Nevím, jestli jsou letos tak přemnožené, nebo na to někdo ve škole aktivně se. e… Už jsem zoufalá. Co vám pomohlo?
Neblbnout s vysavanim a podobně, zato postivw každý den vycesavat kouzelnym vsivackem.
@j.a.n.i1 píše:
Neblbnout s vysavanim a podobně, zato popřestivw každý den vycesavat kouzelnym vsivackem.
přesně tak, vysávání je na nic, vši žijí na vlasech, ne na koberci ![]()
vyčesávat, vyčesávat, vyčesávat,
popřípadě zkrátit vlasy
@stinga Ja k tomu někde cetla kouzelny článek, který shrnoval, ze tak ves bez hostitele je grogy po par hodinach a ze to surovani vseho nekdo vymyslel, aby mely hospodynky pocit, jak pro likvidaci vsi delaji vsechno.
Tsss, mi povídej. Pracuji jako asistentka ve škole a letos jsem je měla už dvakrát… A přesně vím, od koho. Doučovala jsem je a seděla vedle nich v kabinetě. Když se se mnou děti chodí pomazlit, už se tolik hlavou nepřibližuji a ostražitě koukám do vlasů ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@stinga Ja k tomu někde cetla kouzelny článek, který shrnoval, ze tak ves bez hostitele je grogy po par hodinach a ze to surovani vseho nekdo vymyslel, aby mely hospodynky pocit, jak pro likvidaci vsi delaji vsechno.
tak to asi i bude
Dobrý den.
Vlasy prohlížíme stále, aby se to nikdy nestihlo rozjet 
Jsem nasrana, protože ji vždy řádně odvsivim a za 3 měsíce je má znovu. Používáme i teatree olej jako prevenci, ale stejne…. Paní učitelka rikala, ze proste musí být někdo, kdo je tam stále tahá a poradně se neodvsivi (není jediná, kdo je má stále vždy jak se vyskytnou). Co s tím? Nejspíše se ví, kdo je tahá, ale maminka daného dítěte se tomu defacto jen směje. Paneboze, můžeme na prevenci použit i ještě něco jiného? Už me to nebaví. Má dlouhé a huste vlasy