Vstupní prohlídka a strach

Anonymní
29.3.23 15:08

Vstupní prohlídka a strach

Abych mohla nastoupit do práce, musím jít na vstupní prohlídku k firemnímu lékaři. Ale lékařů se strašně bojím, respektive se bojím doteků. Myslím že mám hafefobii protože se ničeho nebojím víc než doteků (ať už to je rodina nebo přátelé) a už jen ta představa, že se mě někdo bude dotýkat, ve mně vyvolává strašné závratě a je mi strašně špatně, skoro i na zvracení. A horší to je ještě tím, že bez vstupní prohlídky nebudu moci pracovat. Myslím, že se zblázním a samozřejmě se o tom bojím komukoli říct. Také z tohoto důvodu nemám ani praktika (ani jsem ho nikdy nehledala) a tudíž nemohu firemnímu doktorovi předat svou zdravotnickou dokumentaci. Je to na zblaznění. Prošla jsem výběrovým řízením a teď mě zničí tohle. Co mám dělat? Nemohu pracovat v kanceláři, protože nemám prohlídku, protože mám chorobný strach z doteků?

Nedělám si srandu. Je to pravda a mám pocit, že zešílím.

Vkládám jako anonym, protože jinak bych to nezvládla.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
33484
29.3.23 15:17
@Anonymní píše:
Abych mohla nastoupit do práce, musím jít na vstupní prohlídku k firemnímu lékaři. Ale lékařů se strašně bojím, respektive se bojím doteků. Myslím že mám hafefobii protože se ničeho nebojím víc než doteků (ať už to je rodina nebo přátelé) a už jen ta představa, že se mě někdo bude dotýkat, ve mně vyvolává strašné závratě a je mi strašně špatně, skoro i na zvracení. A horší to je ještě tím, že bez vstupní prohlídky nebudu moci pracovat. Myslím, že se zblázním a samozřejmě se o tom bojím komukoli říct. Také z tohoto důvodu nemám ani praktika (ani jsem ho nikdy nehledala)a tudíž nemohu firemnímu doktorovi předat svou zdravotnickou dokumentaci. Je to na zblaznění. Prošla jsem výběrovým řízením a teď mě zničí tohle. Co mám dělat? Nemohu pracovat v kanceláři, protože nemám prohlídku, protože mám chorobný strach z doteků?

No a jak jsi to měla jako dítě? To jsi přece k lékaři chodila ne? Proč o tom někomu neřekneš? Není to přece nic, za co by ses měla stydět :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14887
29.3.23 15:25

Kolik ti je? Nikdy jsi nebyla nemocná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.3.23 15:29
@Anonymní píše:
Abych mohla nastoupit do práce, musím jít na vstupní prohlídku k firemnímu lékaři. Ale lékařů se strašně bojím, respektive se bojím doteků. Myslím že mám hafefobii protože se ničeho nebojím víc než doteků (ať už to je rodina nebo přátelé) a už jen ta představa, že se mě někdo bude dotýkat, ve mně vyvolává strašné závratě a je mi strašně špatně, skoro i na zvracení. A horší to je ještě tím, že bez vstupní prohlídky nebudu moci pracovat. Myslím, že se zblázním a samozřejmě se o tom bojím komukoli říct. Také z tohoto důvodu nemám ani praktika (ani jsem ho nikdy nehledala) a tudíž nemohu firemnímu doktorovi předat svou zdravotnickou dokumentaci. Je to na zblaznění. Prošla jsem výběrovým řízením a teď mě zničí tohle. Co mám dělat? Nemohu pracovat v kanceláři, protože nemám prohlídku, protože mám chorobný strach z doteků?

Najdi si praktika a sděl mu své obavy. On na tebe půjde opatrně. Bez praktika se do budoucna neobejdeš. Takže je na čase začít se svou fóbií něco dělat. Nikomu firemní prohlídky nedělají zvláštní radost, musím ji kvůli nočním absolvovat každé dva roky. A žiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
29.3.23 15:30

Myslím že bude větší problém s tou dokumentací. U mě jediný dotyk ke kterému při vstupní prohlídce do zaměstnání došlo bylo potřesení rukou.
Nepředstavuj si nějakou extra důkladnou prohlídku, mně akorát měřili tlak a doktor se mě zeptal na zdravotní stav a jeslti se s něčím léčim a tak. To je teda pro práci v kanclu, lidi kteří pracují fyzicky možná prohlíží trochu důkladněji.

Na tom tvém strachu by to ale chtělo trochu zapracovat s terapeutem. Teď jsi mladá a zdravá, ale časem doktora určitě potřebovat budeš a je potřeba to v sobě nějak vyřešit abys byla schopná vyhledat lékaře když to budeš potřebovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
29.3.23 15:36
@Gracetheworld píše:
Myslím že bude větší problém s tou dokumentací. U mě jediný dotyk ke kterému při vstupní prohlídce do zaměstnání došlo bylo potřesení rukou.
Nepředstavuj si nějakou extra důkladnou prohlídku, mně akorát měřili tlak a doktor se mě zeptal na zdravotní stav a jeslti se s něčím léčim a tak. To je teda pro práci v kanclu, lidi kteří pracují fyzicky možná prohlíží trochu důkladněji.Na tom tvém strachu by to ale chtělo trochu zapracovat s terapeutem. Teď jsi mladá a zdravá, ale časem doktora určitě potřebovat budeš a je potřeba to v sobě nějak vyřešit abys byla schopná vyhledat lékaře když to budeš potřebovat.

Pracuju v kanclu a zadarmo mi to nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76352
29.3.23 15:40
@Anonymní píše:

jak píší ostatní, na vstupní prohlídce moc dotyků není,
doneseš moč, změří ti tlak, možná poslech srdce a plic, čteš z optometrické tabule a zkoušejí sluch, někdy ještě chtějí vidět páteř - předkloníš se a zkoumají, zda máš skolioźu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
29.3.23 15:43
@Anonymní píše:

To řešíš fakt brzo. Bez dokladů od tvé Dr ti vstupní nikdo neudělá, tudíž práci nezískas. Melas tohle celé řešit už dávno. Až se ti něco fakt stane, tam uděláš co? Už dávno jsi mohla mít odpovídající terapii a doktora. Já svého praktika neviděla 19 let, ale když jsem potřebovala doklady do práce, stačilo zavolat, vyzvednout, zaplatit :P :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.3.23 15:52

Při vstupní prohlídce byl jediný dotek měření tlaku. Zbytek dělal od stolu. Ale v prvním zaměstnání to bral se opravdu důsledně. Akorad na mě sahala sestra. S fobiemi se musí pracovat jinak si zavařila na větší psychické problémy. Třeba nemusí jít nutně o fobií ale nějaký blok. Ten se ale stejně sám nesrovna.

• Citovat
  • Upravit
65079
29.3.23 15:58
@stinga píše:
jak píší ostatní, na vstupní prohlídce moc dotyků není,
doneseš moč, změří ti tlak, možná poslech srdce a plic, čteš z optometrické tabule a zkoušejí sluch, někdy ještě chtějí vidět páteř - předkloníš se a zkoumají, zda máš skolioźu

U nas maximálně změří ten tlak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2512
29.3.23 16:08

Z dotyků mít teď strach nemusíš, protože podmínkou prohlídky je výpis ze zdravotní dokumentace a ten nejsi schopná doložit. Takže, pokud chceš pracovat, musíš nejdřív rychle vyřešit praktika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
29.3.23 16:13
@Russet píše:
Pracuju v kanclu a zadarmo mi to nedá.

Opravdu? Jak u vás vypadá prohlídka?
Já dělám na kancelářské pozici na jednu směnu. U nás ta vstupní prohlídka fakt byla spíš taková formalita kde mi kontrolovali moč a tlak a zeptali se na nemoci, léky a pod.
Hádám že toto se bude lišit lékař od lékaře, jak moc zodpovědně to bere.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
526
29.3.23 16:18

No hele rady jsou ti teď vlastně na nic. Zaměstnavatel vyžaduje prohlídku, na tu musíš mít praktického lékaře. Pokud nemáš nemůže proběhnou zdravotní prohlídka a ty nemůžeš nastoupit. Asi by bylo férové to zaměstnavateli říct, on velmi pravděpodobně nebude čekat měsíce než si najdeš praktického lékaře. :nevim:

Pokud tu práci opravdu chceš tak začni hned obvolávat lékaře. Třeba budeš mít štěstí na někoho kdo tě vezme hned. Ale možná budeš muset cestovat dál. Asi je na čase chovat se dospěle a zařídit si základní věci (praktický lékař a práce samotná :nevim: )

Dotýkat se tě někdy v životě někdo určitě bude. A třeba lékař. Ale stačí komunikovat a říct že ti to není příjemné a oni na tebe nebudou sahat víc než je nezbytné. Utíkat tomu není řešení a může tě to stát i dobrou práci :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
29.3.23 16:25
@martina.se píše:
To řešíš fakt brzo. Bez dokladů od tvé Dr ti vstupní nikdo neudělá, tudíž práci nezískas. Melas tohle celé řešit už dávno. Až se ti něco fakt stane, tam uděláš co? Už dávno jsi mohla mít odpovídající terapii a doktora. Já svého praktika neviděla 19 let, ale když jsem potřebovala doklady do práce, stačilo zavolat, vyzvednout, zaplatit :P :lol:

Po me teda zadny vypis nechteli :nevim: Mozna to nedelaji spravne, ale zjevne jsou i takovi. Zase mi ale brali krev…na kancelarskou praci…to tady nikdo jiny nezminuje :nevim: :mrgreen:
Nicmene…moc to nemeni na tom, ze bez prohlidky nemuze zakladatelka pracovat, takze tu fobii vyresit musi :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eustress
29.3.23 16:30

Od dubna snad prohlídky nejsou

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat