Vůně aviváže od sousedů. Jak s nimi vyřešit?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
21
28.4.25 19:10

Vůně aviváže od sousedů

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na takovou věc, možná neobvyklou. Bydlím v bytě a od sousedů je hodně, ale opravdu hodně cítit vůně aviváže, když suší na balkoně prádlo. Je to strašně pronikavá vůně a mě dělá špatně na dýchací cesty, škrábe mě z ní v krku a pálí kůže, asi mám na něco v té aviváži alergii. Musím mít kvůli tomu zavřené okno a protože začíná být teplo tak to pro mě je trochu problém. Má někdo zkušenost s podobnou situací? Poprosím o radu, jak by jste takovou situaci řešily? Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12882
28.4.25 19:13

Narovinu říkám, že jak jsem zastáncem otevřené komunikace narovinu, tak s tímhle bych sousedy fakt neotravovala, narozdíl třeba od cigaretového kouře.

Je klidně možné, že jsi na nějakou složku té aviváže alergická či citlivá, ale to je bohužel jen tvůj problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3680
28.4.25 19:15

Nechala bych si zavrene okno, kdyz jsem takova citlivka. :roll: Snad nechces zvonit na sousedy, ze si maji kupovat jinou avivaz, nebo? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4931
28.4.25 19:49

Máme v baráku společnou sušárnu a sousedka má taky strašně převoněné prádlo, že se tam nedá ani dýchat. Moje prádlo tím načichne a cítím to z něj hodně dlouho. Taky mi to trochu vadí, ale neřeším to…jsou horší věci na světě :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
631
28.4.25 19:51

Pokud se se sousedy znáš a máte dobré vztahy, klidně bych na to v rámci nějakého rozhovoru zabrousila stylem „Prosimtě, co používáš za aviváž? Moc pěkně voní, ale asi jsem na ni alergická, strašně z toho kýchám…“. Třeba by ji kvůli tobě změnili. Nicméně bych za nimi opravdu nešla a neřekla, ať kupují jinou aviváž. Sice věřím, že je to pro tebe nepříjemné, ale buď ráda, že je to něco, co voní, a ne třeba cigaretový kouř. Ještě na vysoký pod námi bydlel týpek a ten chodil ke stupačkám hulit trávu. Nejenom že nám stupačkama šel do bytu kouř, ale toho smradu jsme se nemohli zbavit. Vždy nám na konci týdne smrdělo úplně všechno, takže jsem jezdila domů a prala jsem i batoh, brašnu na laptop, v zimě každý týden kabát…pomohlo jen se odstěhovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1743
28.4.25 20:36

Tobě bych přála za sousedy vietnamské spoluobčany, kteří rádi používají na vaření rybí omáčku, pak bys za voňavou aviváž byla vděčná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
28.4.25 20:39
@Aaan píše: Více

Kup nějakou podobně vytaznou, ale která ti nevadi a zkus jim ji vnutit, ze je naprosto úžasná, zreba se jim zalibi :mrgreen:
Ale jinak te naprosto chapu, ja se slozim z chemickeho mandloveho aroma… A to myslim doslova.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
28.4.25 20:41

Sla bych jim to říct, treba aviváž kvuli tobě změní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
674
28.4.25 20:43

Puella?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7223
28.4.25 20:44

Asi bych se sousedce trochu vysmála kdyby za mnou přišla s tímhle. Ty máš jen jedno okno nebo co? Nám od sousedů na balkon padá zrní a muškátové květy. Taky to neřešíme :nevim: se to zamete a je po problému.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.25 20:48
@Marmarram píše: Více

Taky myslím. Koupila jsem na Vinted asi 4 kusy oblečení pro dítě, musela jsem to odnést z ložnice. Cítila jsem to z oblečení i po 3 vypráních, z mého trička v první várce jsem se začala škrábat na krku. Kdyby mi to někdo vyprávěl, tak neuvěřím.

• Citovat
  • Upravit
2330
28.4.25 20:50

Aneb když nemáš problém, tak si ho vytvoř. Neuvěřitelné, co jsou schopní lidi řešit. :lol: Pozor, abys nebyla alergická třeba na nějakou složku ve vzduchu, to bys pak musela nedýchat. :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35586
28.4.25 20:54

Pořiď si koimatizaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
28.4.25 20:58

@Marmarram myslím, že ano, jak píše paní dál, fakt to hodně dráždí, měla to kolegyně v práci, tak už to trochu znám, bohužel

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21
28.4.25 20:59

@Atisia mám bohužel všechny na jednu stranu, takže je to cítit všude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie