Vy, kteří podnikáte - s čím začít?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Vy kteří podnikáte
Tak by mě zajímalo, jak se daří vám, kteří jste začali podnikat a v čem. Jaké byli vaše začátky, z jak velkého jste města a jestli by jste do toho šli znovu. Já jsem momentálně na RD a přemýšlím už teď co vlastně budu dělat. Ono se zde u nás, ze dvěma dětmi a z povoláním které mám, blbě zhání práce. Přemýšlela jsem nad různými masážemi. Teda ne klasickými, těch je tu hodně ale spíše reflexní terapie, masáže lávovými kameny a ještě mě zaujala energetická masáž shiatsu, tu jsem na vlastní kůži ještě nepoznala, ale něco jsem si přečetla a celkem mě to oslovilo. Mimo to přemýšlím ještě nad otevřením obchůdku- třeba galanterie, ta tu zrovna není a když potřebuje někdo jehlu a nit, musí jet do 20km vzdáleného města
No a kdyby se ta galanterka zkombinovala třeba ze ještě ze spodním prádlem, tak snad by to mohlo jít. A jsem z menšího města 5000 obyvatel. S podnikáním zkušenosti nemám a v nejbližší době se chci věnovat kurzům a ty vzdělávací kurzy něco stojí, tak prostě chci se tomu věnovat, tak aby se s tím jednou dalo uživit. Co vy??
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
V podnikání hlavně musíš umět chodit, není to jen prostě „Teď začnu“, ale vyznat se v tom, chce to taky základní kapitál (tj. zboží, pronájem prostor, kauce, nábytek) a taky vyznat se v papírování
Ne že bych tě teda chtěla odradit, ale rozjezd taky dlouho trvá, a než se ti vrátí ta investice…
- Citovat
- Upravit
Nezlob se, ale k někomu, kdo by si případně udělal jen nějakou rekvalifikaci na masáže bych v životě nešla. Mám kamarádku vystudovanou rehabilitační sestru - studovala to 3 roky a museli přesně znát anatomii lidského těla, museli vědět, co smí a nesmí dělat aby neublížili…Tady u nás vím o hodně lidech, co začali masírovat - normální masáže, lávové kameny… ale taky přesně vím, kdo je rychlokvaška a kdo ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Klidne si masaze udelej:) je to fajn:) ale spise bude pro tebe lepsi ta galnterka s spodnim pradlem:) mensi mesto nebude mit drahe najmy. Ja mam psi salon:D
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejaky kurz te pdnikaninenauci. Vykaslise na kurz a za usetreny peniz to zkus. Tchyne je ucetni no a?? Muze ti pomoct ale hlavni papirovani je a tobe. Pokud nemas papiry v poradku jdes do kytek protoze si nsepocitas sklad, nakupku a za kolik to vlastne mas prodavat atd.
Je to drina podnikat, hlavne rozjezd a nauceni se systemu, to musis zkusit abys zjistila jestli na to mas. Moje doporuceni, vyclen si na to treba 50-60tis +- dle moznosti. A az je utratis a nevydelas si na sebe tak skonci. Pokud ale na sebe vydelas + se ti investice vrati tak funguj dal.
Ucit se budes za pochodu.
proboha dneska kazdej blbne s kurzama ktery jsou uplne k nicemu!? Kurz na mimino, kurz na Pc, kurz na wc co se tam dela…
Proste sednes a pockas co se stane ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Taky jsem o podnikání přemýšlela, jen moji rodiče jsou živnostníci ( tak tak se drží nad vodou), další známá zkrachovala, takže mě to nějak opustilo…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj holky, jdu k Vám s návrhem…nápadem a zajímá mě co mi na to řeknete ![]()
Jsem ještě půl roku na RD a pak co? Úřad práce?
To tak ![]()
Rozhodla jsem se…otevřít si bar-kavárnu-„šíšárnu“.. S vodnicema.
To u nás ve městě (do 100.000 obyv.) není, jen čajovna a tam se sedí na zemi a je to hodně „afro“!
Já chci vyloženě bar a vedle v místnosti půjčovnu vodnic ke stolu, při obj.nad X peněz, vodnice zdarma.
Nějaké zkušenosti v podnikání mám, ale víceméně jen obchodní, „hospodský“ nikoliv.
Nemá tu někdo zkušenosti s tímto typem podnikání?
Prostory mám už jakš takš vyhlídlé…teď to nějak tak sepsat, zformulovat a propočítat a uvidíme, zda by to klaplo… ![]()
- Citovat
- Upravit
@Anonymní píše:
Ahoj holky, jdu k Vám s návrhem…nápadem a zajímá mě co mi na to řeknete
Jsem ještě půl roku na RD a pak co? Úřad práce?To tak
Rozhodla jsem se…otevřít si bar-kavárnu-„šíšárnu“.. S vodnicema.
To u nás ve městě (do 100.000 obyv.) není, jen čajovna a tam se sedí na zemi a je to hodně „afro“!
Já chci vyloženě bar a vedle v místnosti půjčovnu vodnic ke stolu, při obj.nad X peněz, vodnice zdarma.
Nějaké zkušenosti v podnikání mám, ale víceméně jen obchodní, „hospodský“ nikoliv.Nemá tu někdo zkušenosti s tímto typem podnikání?
Prostory mám už jakš takš vyhlídlé…teď to nějak tak sepsat, zformulovat a propočítat a uvidíme, zda by to klaplo…
A máš udělaný nějaký průzkum trhu, jestli o to bude vůbec zájem?
- Citovat
- Upravit
Myslím si, že určitě. Do té čajovny chodí mnoho mladých lidí, zájem tu o neobvyklé kavárny/bary celkem je.
- Citovat
- Upravit
@juchinka Taky si myslím, že masáže nejsou jen tak, kamarádka má ve Vídní vlastní studio, teď už dělá i phyzioterapie, studovala to v Německu, ale říkala, že to podnikání je velice náročné. Spíše bych zkusila pedikůru a manikůru..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tisknout návrhy zákonů (ty pracovní texty) pro Poslaneckou sněmovnu… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit