Výběr granulí

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Baslerinda
12.1.12 19:31

Mavrza - s tou kukuřicí jsem to myslela tak, že pes není slepice, aby dostával granule, ve kterých je na prvním místě kukuřice a obiloviny, složka masa veškerá žádná … tím nemyslím konkrétně Firstmate a jak říkám, za mě jsou tyhle granule horší průměr.

• Citovat
  • Upravit
1051
12.1.12 19:37
inah píše: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No stačí se prostě mrknout na jednotlivé složky ve složení,které na každém obalu musí být napsány a na jejich pořadí a pokud tam je narváno na předních místech xy obilovin a kolem masa to ani neprošlo, tak je to vhodné akorát tak pro drůbež :mrgreen: Vyvážeností a optimálním poměrem složek se rádi ohání výrobci granulí a vetové a je to strašně hezké poslouchat,ale pak si člověk přečte složení oněch granclí a nestačí zírat…

A ve většině případů veterináři doporučí jen to,co sami prodávají a o granulích,co se teď vyrábí nemají ani páru a o jejich složení už vůbec ne, je to rarita,když jo.

A jak jsem psala tak Firstmate super ;)

no právě, na některých granulích, co jsem si opisovala obsahy je třeba na 1. místě maso a pak to zase má moc bílkovin,jinde z toho masa píšou XX procent vody,jiné připravují při takových stupních, že neveřím tomu, že tam něco „výživné“ zůstane zachováno.. :roll:
A na některých je fakt, že mi opsaný obsah a pořadí ze stránek výrobce vůbec pak nesedělo při porovnání s reálným pytlem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1051
12.1.12 19:41
Baslerinda píše:
Mavrza - s tou kukuřicí jsem to myslela tak, že pes není slepice, aby dostával granule, ve kterých je na prvním místě kukuřice a obiloviny, složka masa veškerá žádná … tím nemyslím konkrétně Firstmate a jak říkám, za mě jsou tyhle granule horší průměr.

proto mi to nebylo jasné, když píšu o konkrétním krmivu a ty na to o kukuřici…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
12.1.12 20:39
Almondea píše:
Kupodivu se zajímám i o to, co mám já, můj muž a mé dítě na talíři. A jelikož považuji všechny granule za humus, stejně jako konzervy pro lidi, tak kupuji psům čerstvé (mražené) maso a nám čerstvé potraviny, ze kterých vařím téměž každý den normální klasická jídla. Kupodivu to vyjde mnohem levněji než kupovat hotové hnusy…
Jinak mám 6 psů 50-60kg a spotřebu 4kg masa denně. Granule máme jako nouzovku, když cestujeme…
Ti, co kupují marketovky by pro svého psa udělali líp, kdyby mu koupili čerstvou kukuřici. Složení je téměř stejné, odpadne sůl a konzervanty a pes má aspoň něco čerstvého. Můžou mu k tomu uvařit trochu pšeničné kaše a vedle misky postavit obrázek kuřete. :lol: :lol: :lol:

Jj,taky jsem pak nakonec přešla na krmení masem a grancle máme jako nouzovku. Ale než jsem se o to začala zajímat po pořízení labrouše, tak taky naše stará maltézanda byla nejdříve krmená hrozným šrotem,pak jsme aspoň došli k proplance a až s příchodem labrouše jsem se dostala k holistickým krmivům a pak teda k masu. A co pak člověk považuje za víc nebo míň dobrý u těch správných granulí, to už je pak věc názoru a náročnosti asi a taky pak toho,jestli to tomu psovi sedí. Kamarádka začala třeba krmit orijenem štěňuli,ale musela přestat,protože z toho měla zažívací potíže a přešla na Fisrtmate jehněčí a byl klid…
Já jsem teď třeba myslela,že špatně vidím,když jsem u bratra našla balení Happy dogu - i přesto,že se mě vždy na koupi granulí ptá - ale prostě maďarovi sedí mnohem líp než to,co měli před tím a tak je teď jen těžko budu zase lanařit k nějakým lepším…

Ale určitě stojí za to zamyslet se nad tím,co jíme my i naši mazlíci…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
13.1.12 10:07
Baslerinda píše:

Omlouvám se, že do toho vstupuji, ale mate někdo zkušenost s granulema Orijen?děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1051
13.1.12 10:20

Nám o Orijenu říkala chovatelka a doporučovala, mnně tam jsou sympatické ty bylinky,ale nevím ty bílkoviny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
13.1.12 10:24
mavrza píše:
Nám o Orijenu říkala chovatelka a doporučovala, mnně tam jsou sympatické ty bylinky,ale nevím ty bílkoviny…

Pravě ty bilkoviny :think: jsou uplně bez obilovin a to taky ne všichni vet. schvalují.Doteď jsme byli na Royal Canin ale je to nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1822
13.1.12 11:41

Já mám s Orijenem zkušenost dobrou u svých labradorů a i mám známé,co jím krmí své psy, sedí jim - i přesto,že teď teda já krmím psy masem,tak na cesty kupuji orijen a nemají s přechodem problém.

Ale jak jsem psala výše,tak třeba jiné známé u feňule neseděl.
Obsahu bílkovin bych se nebála - jde spíš o to, jak konkrétnímu psovi sednou a to se zjistí tak během měsíce podávání. Snad jen u obřích plemen u štěňat, aby nerovyrostli ze začátku moc rychle,ale jinak je to jedno.

Naše psy krmím mase,ovocem a zeleninou a když už dostanou někdy za uherský rok rýži nebo těstoviny, tak je to akorát tak zaplácne a jde z nich mnohem větší odpad, prostě to nestráví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1051
13.1.12 12:12
critline píše:
mavrza píše:
Pravě ty bilkoviny :think: jsou uplně bez obilovin a to taky ne všichni vet. schvalují.Doteď jsme byli na Royal Canin ale je to nic moc.

tam je místo těch obilovin ovoce a zelenina myslím, ale já ty informace načítala před měsícem, tak už to přesně v hlavě nemám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
13.1.12 19:06
critline píše:
Baslerinda píše:
Omlouvám se, že do toho vstupuji, ale mate někdo zkušenost s granulema Orijen?děkuji

Orijen? V Kanadě se na něj pěje samá chvála …
Ale je tam velké procento proteinů - ale záleží na tom, v jakém složení a z čeho tam jsou.

Protože pro aktivního psa se jako optimální v rámci nativní stravy považuje poměr 2/3 masa na 1/3 příloh ( včetne zeleniny ), čemuž by to složení granulí v podstatě odpovídalo.
V průběhu aktivního života psa ale dochazí ke změnám, takže pro seniory už by měl být poměr opačný, tj. 1/3 masa na 2/3 příloh.
Jinak hodně záleží na tom, v jaké zátěži pes je, psu bez zátěže vyhovuje cca 1/2 na 1/2, aktivním psům právě výše zmíněné 2/3 na 1/3.

Tyhle granule se snaží dodržet principy nativní stravy, nicméně nakolik se jim to opravdu daří, těžko říct, já bych jimi nekrmila. Navíc granule jsou malé a velká plemena je polykají celé, což taky není úplně ideální, např. Kronch už musí rozkousnout napůl. Tolik můj názor, já jimi nekrmím.

• Citovat
  • Upravit
876
14.1.12 16:05
Moc děkuji. chci je pro ročního yorkšíra.
Baslerinda píše:
critline píše:
Baslerinda píše:

Orijen? V Kanadě se na něj pěje samá chvála …
Ale je tam velké procento proteinů - ale záleží na tom, v jakém složení a z čeho tam jsou.

Protože pro aktivního psa se jako optimální v rámci nativní stravy považuje poměr 2/3 masa na 1/3 příloh ( včetne zeleniny ), čemuž by to složení granulí v podstatě odpovídalo.
V průběhu aktivního života psa ale dochazí ke změnám, takže pro seniory už by měl být poměr opačný, tj. 1/3 masa na 2/3 příloh.
Jinak hodně záleží na tom, v jaké zátěži pes je, psu bez zátěže vyhovuje cca 1/2 na 1/2, aktivním psům právě výše zmíněné 2/3 na 1/3.

Tyhle granule se snaží dodržet principy nativní stravy, nicméně nakolik se jim to opravdu daří, těžko říct, já bych jimi nekrmila. Navíc granule jsou malé a velká plemena je polykají celé, což taky není úplně ideální, např. Kronch už musí rozkousnout napůl. Tolik můj názor, já jimi nekrmím.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
17.1.12 18:03
Markéta80 píše:
Já se řídim ne značkou ale složenim :palec: . pro plan a Roya canin bych nedala nikdy. V pro plance je plno kukuřice takže na svoje složení docela předražená a v RC pokud nezměnili složení je karcinogen :-? . Hodně dlouho jsme kupovali Acanu, ta je super. Po proplance i šla fena do zrzava a ted je na Britovi a ten jí asi sednul nejvíc, nejméně odpadu. Ty ze supermarketů jsou v poměru kvalita a cena drahé. musí se jich dávat víc asložení nic moc. ještě jsme měli sportmix a taky byl fajn ale ted právě kupujeme po menšim balení. manžel je momentálně bez práce :-? takže je pro mě důležitější koupit pro nás jídlo ale i pak asi na Britovi zůstane. Ono jí hned tak žádný neseděli, většinou průjem nebo změna srsti a po britovi ok :palec: . taky záleží jaké je to plemeno, pro obří plemena s etaky musí koukat na složenía třeba i dodávat na víc kloubní výživu. my máme kavalírku takže to řešit nemusíme.

Já jen taky jsme krmili Acanou pět let .Psům hrozně chutnala.Po té jsme se dozvěděli,že psům tak chutná,protože obsahuje dost velké množství soli což pro hafany není nic dobrého Jen pro informaci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1051
27.1.12 09:19

Tak po samotném Orijenu má pes prdíky, průjem,samotnej FirstMate nežere,tak jsem zkoušela kombinaci 1:2,to docela žere, ale má objemné stolice( ale ne průjmové),že snad vyprodukuje pak více, než vůbec sní.
Tak nevím, veterinář včera řekl,ať oboje vysadíme a zkusíme jiné krmivo.
Jako malej byl u chovatelky na RC a problém s tím prý neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11.2.12 19:47

jj souhlasim.Já dávám Proplan a nic jiného bych nedávala.A granule z marketu nedoporučuji žádnému pejskovi.Lidi taky nešetří na jídle tak proč by jsme měli šetřit na našich miláčcích :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59
11.2.12 21:29

...

ty levny granule jsou dobrej šmejdy pes ma potom ruzny zdravotni problemy(zatim skryte) ale ani ty drahe nejsou zadna vyhra ..nasemu psovi kupujeme Royal Canin nebo Proplan ale kdyz najdete na netu s ceho jsou taky nic moc (jen reklamy tahat z lidi prachy atd ..na netu jsou clanky co v tom je..a pro psa nic moc)…takze granule davam obcas a psovi varim ..jatra ledviny ..krky..zaludky ..maso kosti atd ..ovoce zelenina atd..plus granule ale ty moc nechce :jazyk: dam mu k tomu kolinka nebo ryzi …zabere to par minut a drahy to neni ..!kdyz sem cetla na netu jak delaji napr.granule a z čeho tak bych blila radsi mu uvarim a vim co ji jednou sem si psi poridila tak se o ne postaram a kdyz bych na to nemela tak si je kupovat nebudu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný