Výběr lékařské fakulty

19.6.23 12:23

Výběr lékařské fakulty

Dostala jsem se na 1. LF i 3. LF v Praze.
Jakou fakultu byste mi doporučili si vybrat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31438
19.6.23 12:39

Lisi se do jiste miry studijnimi plany, 3.LF je trochu progresivnejsi bych rekla. 1.LF tradicnejsi. Zalezi, co Ti vic vyhovuje. Mozna bych se tedy pak rozhodovala treba i dle dopravni dostupnosti, pokud vubec nevis. Ja delala z lekarskych jen na 3.LF prave proto, ze by mi byl blizsi princip vyuky, ale ve finale jsem nenastoupila, skolu snu jsem mela jinou a dostala jsem se i tam. Kamaradka mela vysnenou 3.LF, dostala se tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1617
19.6.23 12:43

3. LF :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
19.6.23 13:24

Urcite trojku. Jsem teda absolventka, takze urcite ne nestranna… ale na studium rada vzpominam. By the way… byla jsem
prijata na vsechny prazske fakulty a vybrala si trojku. 3.LF je mnohem komornejsi - za nas nas bylo ca 200 lidi v rocniku ( 8 kruhu po 20 lidech + 40 stidujicich v aj), takze sme se casem vice mene vsichni znali…. coz na jednicce fakt neni. Tam v mem rocniku brali do prvaku myslim 800lidi. Styl vyuky je diametralne odlisny. Na „jednicce“ jeste porad jedou oddelene anatomii, histologii atd. - kazdy obor zvlast bez souvislosti. Na „trojce“ je modulova vyuka - takze v prvnim semestru zacinas pohybovym aparatem - u ucis se anatomii, histologii, fyziologii atd. komplex pohyboveho aparatu. vse v jednom obdobi…. a pak pokracujes dalsim organovym systemem. Prijde mi to mnohem lepsi pro komplexni pochopeni souvislosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9302
19.6.23 13:46
@Eva88888888 píše:

Ahoj, 1. LF bych určitě nebrala. Já se tehdy dostala na všechny 3 LF v Praze u mě byl jasný favorit 2. LF, brali nás 175, individuální přístup, super profesoři a teď už taky zavádí ty integrované předměty, jako na 3. LF. Ale když máš na výběr mezi 1. a 3., tak bych určitě zvolila 3. Ať se dobře rozhodneš a hodně štěstí při studiu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7987
19.6.23 13:48
@Eva88888888 píše:

Z těchto dvou variant bych volila 3.LF. Já kdysi řešila jestli jít na 2.LF nebo na 3.LF. Na 1.LF jsem nakonec nešla ani k přijímačkám, protože tam byly jako poslední a už jsem byla přijatá jinam a na 1.LF jsem nechtěla. Já zvolila 2.LF a nikdy jsem toho nelitovala, takže jak to probíhá na té 3.LF reálně úplně nevím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
798
19.6.23 16:56
@Eva88888888 píše:

Já volila taky mezi 1. a 3., Absolvovsla jsem 3. a nikdy jsem nelitovala. Právě naopak, bydlela jsem s holkama z 1. a tolikrát jsem si oddechla, že tam nejsem… Na 3.LF komorní atmosféra, v ročníku jsme se všichni znali, modulová výuka mně osobně velice seděla. S ponižováním jsem se (narozdíl od holek z 1LF, snad se to už změnilo :cert: ) nikdy nesetkala, jednání vyučujících i doktorů v nemocnici bylo fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
19.6.23 17:09

Každopádně Trojku. Je tam moje dcera a je šťastná :-)))
Jedou v modulech, propojení různých oblastí, je to paráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze