Výběr šicího stroje

Napsat příspěvek
Velikost písma:
14376
31.10.23 09:34

@Zadelka mám výše zmiňovanou základní Ladu L30 a overlock Brother. Teď se mi dostala do rukou stará Pfaffka, oproti té Ladě vrní jako kotě a šije úžasně, ale šiju už několik let, takže ten rozdíl fakt vnímám. Těžká je taky, to ale vnímám jako výhodu, neklepe se a tím pádem je tišší. Celou tu dobu jsem si s tou Ladou vystačila, občas mě třeba u softshellu a jiných pevných materiálů potrápila. Za tu cenu je ale bezkonkurenční, ještě ani jednou nepotřebovala servis, mám ji přes 5 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.10.23 10:01

..tak ten pán neví, jestli ta Lada má pružný steh, protože na tom nešije..
Ale prej cik cak to nahradí nebo ne?
Je lepší šít tepláky z teplakoviny nebo z úpletu? :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5624
31.10.23 10:07

@Zadelka Tak cik cak je pružný steh s tím už se pracovat dá.
A tepláky jsou lepší z teplákoviny. Úplet je taková tenší látka, z toho spíš třička, legíny, pyžama atp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1792
31.10.23 11:53

@Zadelka stará veritaska je super. Já mám typ 8014/29 a sice je těžší, ale rozhodně nijak moc. Nicméně těžší stroj není nevýhoda, naopak neskáče vám po stole a prošije opravdu hodně vrstev. A navíc má možnost měnit přítlak patky, což u šití pružných materiálů fakt oceníte. Tohle bych chtěla u nového stroje, případně IDT, bez toho bych stroj nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
31.10.23 11:58

Prej i ten nejlevnější Janome je dobrý..
Pan píše, že ta stará Lada váží 8 kg, což je pro mě v 70 letech dost těžké ho přemisťovat a navíc ho povezu vlakem, to už vůbec ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí