Výběr šicího stroje
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Výběr šicího stroje
Tak děkuji všem, kteří mě poradí s výběrem šicího stroje pro začátečníky.
Chci šít hlavně teplakovinu..teplácky, mikiny, čepičky…
Děkuji všem za odpovědi a rady.
Milada
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
@Zadelka píše:
Milada![]()
Jdi na fb do sici skupinky. Napr siti co te chyti - tam se to řeší furt. Případně si nechat doporučit - pan Hošek z Cendulka galanterie nebo třeba zajet do Strima atp
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To, co píšeš, se ti bude nejlíp šít na overlocku. Ale bez rovnostehu se stejně neobejdes. Co už umíš, co jsi usila, jaký stroj jsi měla doteď, jaký máš rozpočet…? To nejde jen takhle bez jakýchkoliv inormaci poradit. Pokud jsi stroj nikdy neviděla ani z rychlíku, kup si buď Singer z lidlu Nebo něco z druhé ruky. Nauč se to na tom a pak už budeš sama vědět, co od stroje ocekavas, a vybereš si podle toho. Pokud už máš něco nasito, tak napiš požadavky, co na stroj máš.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zadelka píše:
Milada![]()
Singer nebo Brother..mamka je krejčová a oba super..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zadelka jak píše hospodki, zkus fb skupinu nebo kontaktuj přímo prodejce. Záleží taky na tvém rozpočtu. Hodně si chválí Ladu, Janome. Overlock si kup až tě to šití chytne, na pružné materiály skvělý stroj, ale to je doplňkový stroj k rovnostehu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jak bylo již napsáno. Pokud to máš blízko do nějaké speciálky, je to to nejlepší řešení. Ukážou ti možnosti, můžeš si stroj vyzkoušet atd. Ze začátku to chce rovnosteh a já jsem teda proti stroji z Lidlu, protože to tě může zbytečně odradit. Radši nějaký starší, ale kvalitní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera přesně, Lidl ani omylem. Singer už není co býval takže ani ten tam nekoupit. 1 ks dobrý a další 3 blby… za me je fajn Janome, Brother. Oboje má kovový vnitřek a vydrzi. Taky nejdřív rovnosteh, protože to je základ. Overlock až když se seznámit se strojem. Ono seridit a navleknout nite muže dost odradit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@hospodki píše:
@Aspera přesně, Lidl ani omylem. Singer už není co býval takže ani ten tam nekoupit. 1 ks dobrý a další 3 blby… za me je fajn Janome, Brother. Oboje má kovový vnitřek a vydrzi. Taky nejdřív rovnosteh, protože to je základ. Overlock až když se seznámit se strojem. Ono seridit a navleknout nite muže dost odradit.
Taky mám doma Janome 423. K tomu ještě overlock janome a nyní pfaff. S tou pfaff jsem si udělala radost. To už má i odstřih nitě, automatické zapošití atd.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pokud jsi úplný začátečník, tak se vyhni strojům z lidlu, a to I když si je hodně lidí chválí. Je to tam dost kus od kusu a člověk se s nimi nesmí crcat a pokud stroj nefunguje perfektně, tak hned vrátit.
Koukni na stroj LADA L30, je to základní stroj, který nemá million stehů a různých jiných ptákovin, ale má kovové vnitřnosti, 5 let záruku, a hlavně nastavení přítlaku patky, což oceníš zejména při šití pružných martiálů.
Pokud chceš šít hlavně z úpletu a teplákoviny, tak určitě v budoucnu oceníš overlock. S tím je to šití pak mnohem rychlejší, ale nenech se mýlit, obyč stoj (rovnosteh) budeš potřebovat stále! Já mám overlock singer z lidlu a jsem s ním spokojená. Byl to dárek, kdybych si vybírala sama, sáhla bych po základním modelu Brother nebo Lada.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
Taky mám doma Janome 423. K tomu ještě overlock janome a nyní pfaff. S tou pfaff jsem si udělala radost. To už má i odstřih nitě, automatické zapošití atd.
Jo, až se vrátím do práce tak mám taky zálusk na 4.2 Resp až mi odejde rovnosteh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Děkuji všem za rady, mám. moznost odkoupit z druhé ruky starou Ladu…za 1500, po.jeho mamince, která síla celý život..
Já kdysi síla asi před 20 lety na stroji Višnja..Jugoslávie. Ušila jsem pro malou kalhoty a bundu, sukni a noční košilku..
Teď bych asi už zase nevěděla, jak se strojem zacházet..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
..ve skupině Šití co tě chytí mě řádily jen starou Veritasku, ale ta je hrozně těžka..proto jsem tady.. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mám Pfaff. Rovnosteh už nějakých třicet let, jede bohudík bezporuchove, protože náhradní díly už jsou docela problém. Takže overlock jsem koupila taky Pfaff. Chvilku trvalo se na něm naučit, hlavně to navlékání
. Teď už je to pohoda, navazu tkalcovským uzlem a je hotovo. Ale i rovnosteh janome se mi líbí. Hlavně ta přídavná deska.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Zadelka Ony ty staré stroje jsou držáci, vesměs celokovové a prošijí hrozně moc. Jen koukej aby to mělo alespoň nějaké prižné stehy.
Pokud stoj funguje, má pružné stehy a líbí se ti, tak bych do té staré Lady klidně šla.
Pokud se ti na tom stroji ale něco nezdá, nebo bys raději stroj moderní, takl kup tu základní novou Ladu. Je to dobrý stroj a není zase tak drahý, co jsem koukala tak stojí kolem 4 000, což mi nepřijde jako nějaká hrůza.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit