Chtěla bych založit školku

1
16.10.24 13:48

Výběr školky

Hezký den, měla bych menší dotaz. Chtěla bych se vrhnout do založení školky a moc by mi pomohlo vědět, co Vám ve školce Vašich dětí vyhovuje, co Vás baví a co byste naopak uvítaly? Co pro Vás bylo při výběru skupinky/ školky důležité a prioritní (myslím tím např. zaměření a směr, kterým se školka ubírá)? Ráda bych získala pohledy ostatních, abych se měla od čeho odpíchnout. Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
44193
16.10.24 14:16

Upřímně? Možnost si dítě vyzvednout kdykoliv. Jediné pro mě přijatelné omezení je snad doba, kdy ono samo spí, nejsem zastáncem buzení. Ale to se nerovná době určené k polednímu klidu. A možnost přivést kdykoliv, když rodič začíná později v práci. Třeba na oběd.
Nic jiného není důležité. Vše si jako rodina zajistíme sami. Děti nenecháváme v institucích déle než je nutné.
Naše školka byla v těchto ohledech velice vstřícná, ale jako jedna z mála. Vstřícnější jsou hlavně soukromé dětské skupiny(ale i mezi dotovanými zřizovatelem se výjimky najdou).
Vím, že by to ocenilo víc rodičů, kteří pracují, ale volný čas chtějí trávit s dětmi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8703
16.10.24 14:20

Já jsem začala průzkumem trhu. Tím se velmi vyjasnilo, co ano a co ne. Potom tvoje možnosti, tvůj pohled na věc. Je nesmysl zakladat školku se zaměřením, kterému nevěřím nebo se kterým nesouhlasím, jen proto, že to někdo chce a někdo psal, že by to bylo super. Nepíšeš vůbec lokalitu, to je taky důležitý. Jinak to bude ve velkých městech, jinak na malých městech a úplně jinam ve vesnicích. A i v každé jednotlivé vesnici to bude jinak. Opravdu bych dělala spíš ten průzkum trhu. Mně to hodně otevřelo oči a dost mě to posunulo v přemýšlení, co dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
545
16.10.24 15:19

Tak v první řadě, chyběla mi možnost výběru. Syn je srpnový, dávala jsem více přihlášek a byla jsem ráda, že vyšla alespoň jedna. Ale ke spokojenosti to má velmi daleko. Od nepříjemných učitelek, přes vzdálenost a nemožnost ráno i odpoledne zaparkovat. Až po nulovou snahu děti něco naučit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6381
16.10.24 15:24

Dlouhá provozní doba. Bylo by super, kdyby školky braly v potaz běžnou pracovní dobu většiny fulltime pracujících tj: +,–(8:30-17:30) a pokryly by to.
Máme firemní školku od 7:00-18:00, ale není problém i do 19:00. Když je meeting, tak je meeting a nebyl nikdy problém.
Toho si cením nejvíc, to že nemusím přerušovat nebo se stresovat v práci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
317
16.10.24 15:30

Naší školku jsem si vybrala z důvodu krásné budovy u lesa, velké zahrady a dosahu přírody…jsou tři třídy zhruba po 15 až 18 dětech, v každé třídě jsou 2 paní učitelky, asistentka, s dětmi pomáhají i paní kuchařky a uklízečky…a také mají velmi pestrý program, dodržují a dětem ukazují tradiční zvyky, mají možnost chodit místo spaní na kroužky, to si většinou vybírají paní učitelky ty šikovnější děti a ty učí něco navíc…otevírací doba je u nás od půl 7 do 4h…ve školce mi asi nic nechybí, dceři se tam líbí, ma kamarádky ve všech třídách a berou i děti od 2let…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
16.10.24 15:32

No, popravdě žádné priority nebyly, byla jsem ráda, že ho vzali do druhé nejbližší MŠ ( nemám auto a pracuju naproti). Klasická MŠ. Nemám problém ani s vodenim 6-8h ani vyzvedáváním (14:45-16:45). Jako asi bych uvítala, kdyby byla možnost vyzvedávat průběžně, protože v práci končím už ve 14h, ale režim nám celkem vyhovuje.
U nás většinou školky fungují 6-17h. Stejně jako potom školní družiny.
Líbí se mi, když chodí dost ven ( rozumně, v lijáku nebo vichru ne), když jsou občas různé akce, mám ráda i dilnicky nebo jiné akce pro rodiče s dětmi ( ale to bývá už od 15h třeba, já to stíhám, manžel z ranní taky, jiní spíš ne no)
Taky by se mi líbila větší a líp zařízená zahrada, školkove hřiště. Pravidelně obměňovana, opravovaná.

Příspěvek upraven 16.10.24 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32889
16.10.24 15:33

Jo parkování je u nás děs. I proto většinou vodim a vyzvedávám já, tam busem, zpět pěšky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Mateřské školy na eMiminu

Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?

Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.

Pracovní listy k vytisknutí na eMiminu

PDF ke stažení a tisku zdarma.

Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin