Vychytávky do auta pro děti

6131
27.6.16 23:17

Vychytávky do auta pro děti

Ahoj, čeká nás první delší cesta s akčníma klukama (5r. a 3r.),tak začínám zjišťovat, co by se nám mohlo pro hodit do auta. Pojedeme přes noc, takže uvítám rady, co do autosedaček, aby se jim dobře spalo. Mladší má polohovatelnou Romer, ale starší má klasickou pro starší děti a hrozně mu v ní padá hlava, pak ho bolí za krkem.

Napadlo mě, jestli neexistují i nějaké držáky na hračky, knížky, stoleček na hraní apod.

Budu vděčná, když mi napíšete, co berete na cesty vy, s čím máte dobrou zkušenost apod.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
583
27.6.16 23:21

Nam se osvedcily male svacinky, to deti zabavilo a rozptylilo. A pak tablet, neni to uplne koser, ale kdyz uz zacala byt krize, u pohadky nebo hry vydrzely az k mori.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
27.6.16 23:22
@Fally123 píše:
Nam se osvedcily male svacinky, to deti zabavilo a rozptylilo. A pak tablet, neni to uplne koser, ale kdyz uz zacala byt krize, u pohadky nebo hry vydrzely az k mori.

U nás zabrala jednoznačně CD s pohádkama a písničkama, tablety nesnáším!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
529
27.6.16 23:31

My máme vypálená CD s pohádkama, písničkama a vsichmi zpivame a tak…pak beru oblibene hracky a pro pripad opravdove krize mame i v tabletu pohadky, pisnicky (videa)…
A pro maleho me napadl takovy ten nakrcnik na dpani do auta… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
27.6.16 23:47

@1pipa momentálně na cestování vedou takové ty sešity s doplňovačkami, omalovánkami, hádankami a samolepkami z levných knih… například tohle: http://www.svojtka.cz/…i_samolepky/

Mají jich spoustu, různá témata, pro holky i pro kluky…

Sedačky máme Storchemuehle a jsem s nimi spokojená…

Jo a holky teda mají mezi sedačkami uprostřed takovou tu klasickou europřepravku, ve které mají ty své poklady (sešity, knihy, pouzdro s pastelkami, nějaké své oblíbené hračky) včetně lahví s pitím a kouzelných krabiček s jablky, hrozny, sušenkami a podobně… a když někde zapiknikujeme, vytáhnu jim ven celou tu bednu, vezmou si židličky, na bednu dáme víko a je z ní stoleček a můžou si pohrát… v nouzi se na ní dá i sedět, je pevná… což teda přes noc asi nehrozí, ale my jezdíme přes den, v noci spíme… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7527
28.6.16 00:01

Já bych pro toho co mu padá hlava, pořídila polštář takovou tu podkovu, mohlo by to pomoct.
Jinak mezi sedačku bych dala krabici, přepravku s hračkama a stím co mají rádi, my to malý dáváme na deku aby tam pohodlně dosáhla ze sedačky. jinak jako nouzovku jsem měla připravený tablet ale ani na něj nedošlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4760
28.6.16 07:19

My s sebou bereme DVD do auta a může koukat na pohádky, pak velké balení slaných tyčinek, to taky zabaví na docela dlouho…
a jinak nějaký časopisy dětské a autíčka… docela dlouho mu taky vydrží si povídat o tom, co po cestě vidí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5724
28.6.16 07:38

U nás nejvíc zabaví velký tablet, který mají na držátku před sebou jako televizi. :D A vždycky každej dostane jedno lízátko. Jinak na jídlo zastavujeme, aby jim nezaskočilo třeba.

Knížky nepřipadají v úvahu, synovi se dělává dost špatně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
28.6.16 07:44

@1pipa dceri taky pada hlava, ted jsem ji objednala na delsi cesty toto:
 http://www.zbozi.cz/…lizacni-pas/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
830
28.6.16 08:16

Koukam, ze jsem hrozna matka. V kvetnu jsme jeli s malym asi 10 hod do Nemecka a mel u sebe jen dve hracky. Bud koukal z okna nebo spal. A zvadl to vyborne. - -

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24210
28.6.16 08:28

Tak pro padání hlavy máme dětské podkovy, které si dají za krk a hlavička jim tolik nespadne. I když syn (děti mám ve stejné věkové kategorii) má pultíkovou sedačku a tamm si občas položí hlavu na ruce.

Na hraní - nějaké hračky, které nevydávají moc zvuků, mohlo by to při řízení rušit, knížky, s dcerkou hrajeme slovní kopanou, když syn spí, počítáme benzinky (to se nám zatím nejvíce osvěčilo). Každý má bod za benzinku u cesty na straně na které sedí.

Když je nejhůře, mám připravené bonbony (medvídky) či jiné dobrůtky, tablet. A také dělání pauz na odpočinek. Svačiny (normální) jsme většinou zastavovali, ale když bylo nejhůře, dali jsme i za jízdy.

Edit: Tablet jsme zatím použít nemuseli, jinak máme ještě v autě CD s dětskými písničkami, které si děti zpívají

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
28.6.16 08:53
@slivovicka píše:
Koukam, ze jsem hrozna matka. V kvetnu jsme jeli s malym asi 10 hod do Nemecka a mel u sebe jen dve hracky. Bud koukal z okna nebo spal. A zvadl to vyborne. - -

no jo, ale když jedeš někam na tři týdny a najedete přes 4 tisíce kilometrů, tak to chce i nějakou jinou zábavu než dvě hračky… navíc ty knihy a podobně využiješ i na pláži a kdekoliv jinde…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6131
28.6.16 14:47

Holky díky za tipy. Já doufám, že se bude po cestě hlavně spát, ale musím to ještě nějak vymyslet pro staršího, aby ho nebolelo za krkem, jednu podkovu mám, ta mu teda moc nepomáhá. Zkusím se podívat ještě po jiné.

@Majdula83 díky za odkaz, to nevypadá špatně :think:, jestli si vzpomeneš, napiš mi pak prosím tě, jestli to dcerce pomohlo. Jedeme až koncem srpna, tak bych to pak pořídila.

@Regina Hero přesně něco takového jsem myslela, abych mohla něco mezi ně dát a oni si mohli po cestě brát, co se jim líbí, díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26890
28.6.16 18:17

@1pipa Jo, napisu. Snad si vzpomenu :-) Ja nejdriv koupila ten podkova polstarek a ten vubec nepomohl. Hlava ji pada i s nim…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
28.6.16 20:56
@slivovicka píše:
Koukam, ze jsem hrozna matka. V kvetnu jsme jeli s malym asi 10 hod do Nemecka a mel u sebe jen dve hracky. Bud koukal z okna nebo spal. A zvadl to vyborne. - -

Proč hrozná matka? Jen máš klidné dítě.. kolik mu je? Si nějak nedovedu představit dítě, které 10 hodin kouká z okna nebo spí 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí