Vykuřování domu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1729
26.9.24 18:25

Vykuřování domu

Ahoj všichni. Předem prosím, pokud k tomuto tématu nemáte co přidat, pouze to hanit a psát výsměšné komentáře, ušetřete si prosím čas :oops:

Jde o tohle, zrekonstruovali jsme dům a brzy se tam chystáme nastěhovat. V domě cca rok před zahájením rekonstrukce zemřela paní. Rekonstrukce trvala 2 roky, tedy je to už 3 roky celkem. No a bylo to od podlahy, prostě komplet až na cihlu, původní zůstaly pouze zdi.

A mě napadlo, jestli by nebylo dobré ten dům nějak očistit. Věřím na nějaké energie, a jsem na tyto věci taková citlivější. Manžela by to ani nenapadlo :mrgreen: Četla jsem, že se dá koupit přímo vykuřovadlo a tím projít místnosti. Zní to fajn, máte s tím někdo zkušenost?

Je taky možnost nechat si dům očistit od někoho - jenže úplně nevím, jak by to bylo finančně a nevím no, nápad, že si to projdu sama v klidu se mi líbí více :)

Díky za poznatky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15766
26.9.24 18:43

Spíš to bude chtít vykouřit mozek, problém s barákem žádný není. Je to vždy o tom, jak si to vyloží člověk sám. Pokud se budeš upínat k tomu, že tam někdo zemřel, budeš se v domě cítit zcela jinak než ten, kdo tohle řešit nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10593
26.9.24 18:47

No, nemyslím to blbé, ale v každém druhém domě asi někdo zemřel. To by ses nemohla nastěhovat asi nikam.Asi bych měla nepříjemný pocit, kdybych věděla, že to bylo násilnou smrti. Jinak bych ( asi) nad tím nepřemýšlela a nevolala exorcistu nebo nějakého zaříkávače.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
93
26.9.24 18:52

Jestli ti to pomůže k lepšímu žití, jdi do toho. Já bych použila asi svazek sušené šalvěje. Myslím, že hodně lidí používá různé rituály, symboly, talismany… Vytvořila bych si svůj vlastní rituál a dům si asi ne očistila, však se tam nestalo nic zlého, smrt sama o sobě zlá není, ale řekněme zabydlela, označila za svůj domov… Domů to nic neudělá a tobě to pomůže :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
26.9.24 19:11

@Brbra Můžeš si pro svůj klid nechat dům vysvětit knězem. Informace ti určitě poskytnou na místní farnosti. Ale jinak jak je tu zmíněno, dřív lidi běžně umírali doma a byli doma až do pohřbu. Dnes je smrt víc tabuizovaná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
26.9.24 20:01

@Zumpa Proč hned útočíš, že to bude chtít vykouřit mozek? ;) Máš jiný názor, já ho respektuju, stejně tak můžeš respektovat můj pohled a buď vůbec nekomentovat, nebo přidat neútočný kostruktivní komentář :)

Jinak kněz - to na mě moc není, spíš mě napadla ta šalvěj nebo tak.. nevím, nikdy jsem se o tyhle věci extra nezajimala, ale premyslela jsem nad tím a zkusila se zde zeptat :palec: Budu ráda když sem napíše nekdo kdo s tím má třeba zkušenost :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4148
26.9.24 20:06

Ja nerozumim tomu, co je spatne s domem, kde nekdo umrel. Vzdyt umita porad nekde nekdo. Lekari a sestry aby se snad upalili. Ona to byla vrazda nebo nejake muceni? Ma vas proc strasit, mas vuci ni spatne svedomi? To nemyslim zle, ale spis je potreba se srovanat nejak sama v sobe. Pokud tomu pomuze chozeni s nejakym cmudidlem po dome, tak prosim, asi pak teda zalezi, cemu veris ty a ne nekdo jiny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79814
26.9.24 20:07
@Brbra píše: Více

A co by měla ta šalvěj udělat? Je to jen rostlina, nic víc. To bych si raději zapálila frantiska a ovonela místnosti. Ale jinak si taky myslím, že o nic nejde. Skoro v každém starším domě někdo zemřel. To je normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5224
26.9.24 20:17

Bud si porid tu salvej, nebo treba kadidlo, nebo se domluv na fare, at k vam prijde knez a vezme kadidlo s sebou. Jestli se pak budes citit lip, neni to nic proti nicemu. A kdo na to neveri, nemusi pridavat zadne komentare :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6626
26.9.24 20:20

Prodávají se přímo vykuřovadla - ideální je bílá šalvěj. Už jsem zažila v životě dost věcí, abych něco takovýho zatracovala. Pokud se pak budeš cítit líp, udělej to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148259
26.9.24 20:30

Tady to máš, jestli ti to pomůže. Za mě je to nesmysl, ale koneckonců na mém názoru nezáleží. V našem bytě, kde tedy nebydlím, umřela moje maminka, lidi tam bydlí dál a nic se neděje, asi proto že jsme z toho nedělali drama.
 https://www.mpzdravyspanek.cz/…ergii-v-dome

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
823
27.9.24 11:17

A co špatného na smrti? Pokud nebydlíte v novostavbě, každý dům má svoji minulost. My máme dům z roku 1850 a…? Kdybys to nevěděla, že v domě někdo zemřel, nemáš co řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12
6.10.24 00:53

Každý má své způsoby, jak se cítit dobře ve svém prostoru. Očištění bylinami, jako je bílá šalvěj, může být příjemný rituál pro klid mysli a nastolení nové energie v domově. Pokud se na to cítíte, není určitě špatný nápad to zkusit sama, jak píšete, je to možná i intimnější přístup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7354
6.10.24 01:09

Můžeš zapálit svíčku na hřbitově oné paní a vykouřit ehm… manžel bude rád

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
6.10.24 15:18

Vykuřovadla zní super, mohla bys zkusit třeba šalvěj, ta je docela oblíbená! 😊 Já sama tomu sice moc nevěřím, ale když bych čelila něčemu podobnému, radši bych si udělala svůj vlastní „očistný“ večírek s vínem a dobrou hudbou :wink:. Každopádně, koukni se na net na nějaké návody a zjistíš, co tě baví nejvíc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí