Výlety s kočárkem a psem
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
Ja jela s kocarem vlakem nekolikrat. V osobacich je misto na kocar v takove te predsince. Jsou tam sedacky a je to upl e v pohode (do vlaku pomuze pruvodci).
V rychliku jsou tzv. vozy pro prepravu maminek s detmi a s uschovou behem prepravy. Myslim, ze ten vuz je u kazdeho rychliku ale lepsi je si to zkontrolovat u konkretniho spoje na strankach CD. V nekterem vozu se Ti klcar vejde do kupe, ale dvakrat jsem musela nechat kocar v uschove a malyho mit na kline. Do vlaku Ti opet pomuze pruvodci.
A pozn., ze se psem Te do toho vozu pro deti nepustej
takze pokud ho vezmes, musis dat kocar do uschovy a jit do normalniho vozu.
No snad jsem to napsala srozumitelne ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Záleží na tom, jak velkého máš psa. Já když měla jen jednoho ( střední oříšek ) naučila jsem ji v MHD, na místečko tzn. pod kočárek do košíku. Přijela tramvaj, autobus,vlak pes skočil do košíku, nastoupili jsme a jelo se, kolikrát si nikdo ani nevšiml, že tam je. Teď mám dva a to už se přiznám s nima MHD nejezdím.
Každopádně pokud jsme jezdili vlakem, tak záleží na vozu. Občas jezdily takové, že měly první místa se sklopnými sedačkami, kde si člověk sedl a mohl si tam nechat i kočárek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My jsme jeli ze Smíchovského nádraží na Karlštejn, cesta trvá půl hodiny, vlaky jezdí nízkopodlažní. Jediný problém je, že na Smíchovském nádraží nejsou jezdící schody, takže k vlaku budete potřebovat pomoc. Okolí Karlštejna je nádherné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ted me tak napada, ze nizkopodlazni asi jezdej i smerem na Benešov…tak zkusit najit nejaky vylet tam. S tim kocarem plus psem je nizkopodlazni vlak asi jedina varianta, u ktere nehrozi, ze se clovem zblazi ![]()
Příspěvek upraven 29.02.12 v 13:56
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Přesně jak píše nnada - jsem z Berouna, bydlím v Praze, mezi Berounem a Prahou jezdí modré pantografy - v lepším případě City Elephant (ale nejen tam, ale i na ostatní směry, jen vybírej ty vlaky s označením „S“, ne rychlíky). Do tohodle vlaku můžeš normálně se psem i kočárkem najednou, a vystoupit buď v Černošicích a jít kolem vody, nebo ve Všenorech, nebo v Karlštejně, hezká trasa je ze Srbska do Berouna (je to přímo pro kočárky, brusle atd., lze i se psem, pokud nežere bruslaře
). Vlaky jezdí ze Smíchovského nebo Hlavního nádraží.
- Citovat
- Upravit
Ještě ty autobusy v Praze MHD - řekli ti někdy něco, když jsi nastoupila s kočárem i psem stejnými dveřmi?
Já se tedy taky snažím lézt do těch správných, ale když má pes košík nebo je v tašce a je na zemi, tak jsem nějak nepředpokládala problém… tos mě trochu vyděsila, nějak mě nenapadlo, že až porodím, tak nebudu mít jak se dostat MHD se psem a kočárem najednou
Ale jezdit pod kočárem v košíku ho chci taky naučit.
- Citovat
- Upravit
beckie píše:
Záleží na tom, jak velkého máš psa. Já když měla jen jednoho ( střední oříšek ) naučila jsem ji v MHD, na místečko tzn. pod kočárek do košíku. Přijela tramvaj, autobus,vlak pes skočil do košíku, nastoupili jsme a jelo se, kolikrát si nikdo ani nevšiml, že tam je. Teď mám dva a to už se přiznám s nima MHD nejezdím.
Každopádně pokud jsme jezdili vlakem, tak záleží na vozu. Občas jezdily takové, že měly první místa se sklopnými sedačkami, kde si člověk sedl a mohl si tam nechat i kočárek.
mam vorecha co vypada zhruba jako kolie takze do kosiku se mi nevleze ![]()
- Citovat
- Upravit
s vlakem nevím, ale pražskou MHD jsem jela busem s kočárem a psem několikrát a nikdy řidič výhrady neměl, pes byl se mnou na místě pro kočárek ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
My sa chodievame prechadzas s kocikom a so psom do zahrady Kinskych a potom prejdeme do Petrinskych zahrad…je to pekna prechadzka. Staci ti metro…vystupis na Andelu a tam dojdes pesi.
Len Andel nie je bezbarierovy..ak by to vadilo mozes vystupit na inej zastavke a prejdes pesi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Lilišák píše:beckie píše:mam vorecha co vypada zhruba jako kolie takze do kosiku se mi nevleze
no tak barney je asi menší…každopádně párkrát jsem jela ještě s oběma a Áda ta je velká, automaticky se mnou byli na místě pro kočár a něják jsem ani neměla tucha, že porušuji jízdní řád a nikdo to neřešil, myslím, že pokud pes nevyvádí, tak bys žádný problém mít neměla
vlakem jsme s oběma psy a kočárkem jezdili běžne, většinou elefantem trasa praha-benešov
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Další témata z kategorie
Výlety s dětmi na eMiminu
Kam na rodinný výlet s dětmi?
Inspirujte se v mapě výletů nebo přidejte vlastní oblíbené místo. Sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
ahoj holky, potrebuju radu zkusenejsich, potrebovala bych nejaky tip na vylet s kocarem a psem, respektive jeho realizaci
.
je realne pobrat do vlaku kocar i psa? a jak to vubec je, muzu mit kocar primo ve vlaku nebo ho musim odlozit dozadu? jela bych sama, ridicak nemam a vim ze treba v prazske MHD to s kocarem a psem dohromady nelze. pes ma jet vzadu a kocar uprostred, coz je dost nerealne kdyz jezdim sama.
prckovi budou tri mesice, za chvili bude naockovanej, uz zacina byt teplo tak chceme nekam vyrazit. akorat je problem ze musime vynechat autobusy. po praze me treba nekdo hodi na vlak jenze pak potrebuju aby cilove misto bylo pobliz vlaku aby jsme nesli 10 km pesmo. napada vas nejaky vylet ktery je pobliz vlaku?