Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj lidičky, chci se zeptat, asi někdo budete vědět či mít zkušenosti. Kolik času PRE potřebuje na výměnu/přepis elektroměru při stěhování? Musí být nějaký čas elektroměr odpojen nebo to jde jen přepsat z jednoho majitele na druhého v ten stejný den? Šli bychom tam sami, s lidmi co v bytě bydlí teď se není možné dohodnout, vlastně ani ještě přesně nevíme datum stěhování, ale musí se to uskutečnit do konce měsíce… ![]()
Díky moc ![]()
Je to tak na max. 2 dny. Ten, kdo končí napíše ukončení smlouvy, ten kdo přebírá, tak ten vyplní formulář - žádost o připojení k soustavě… (jsou na netu). V ukončovací uvedeš přepis na tu další osobu.
U ČEZu to funguje tak, že stačí vše oskenovat a poslat mailem, mělo by to tak být i u PRE. U PRE to je otázka do druhého dne. Ale ten na koho to přehlašujete nesmí mít k PRE žádné pohledávky, jinak to nepřepíšou.
Zozole, díky…
Ono je to tak, že my se stěhujeme po někom (a nemáme mezi sebou dobrý vztahy, takže nás nenapíšou jako ty co přebírají) a po nás nepůjde do bytu nikdo, náš odhlásíme jako že úplně, ale nechceme zůstat bez elektriky v novém bytě ![]()
majitel mi podepsal papíry, které jsem připravila - ukončení jak plyn, tak elektřina. On podepsal výpověď - smlouvu o ukončení dodávky (formuláře jsou na netu). Já sepsala přihlášení a odnela jsem to. Přepsali to okamžitě
Gábinko, ale ti na které je elektroměr psán teď s námi nekomunikují a nepustí nás ani k tomu abychom si opasli číslo a stav elektroměru
že prý si máme počkat na 27.2. až se jim bude chtít odstěhovat ![]()