Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den,
předem se velice omlouvám, za moje dotazy, možná sem nepatří, ale myslím, že tento, či jiné stránky jsou mojí poslední možností, jak si ověřit, zda-li si slečna vymyslela těhotenství..Budu velice ráda za každou reakci, či radu…Jedná se o mého nejlepšího přítele-jeho bývalá slečna mu oznámila, že je těhotná.Přestala s kouřením, nepila,byla na ní vidět únava a všimla jsem si častého chození na záchod (nejspíše kvůli zvracení) ale od zažátku si stěžovala na neustálé krvácení, se sdělením, že její gynekolog to nechává být…vesele si chodila každý, ano každý den do hospody, přidaly se cigarety a možná i alkohol…zvracení ustalo, a slečna se vesele usmívala, stále tvrdila, že krvácí…ve finále přišla se sdělením, že na prvním ultrazvuku jí bylo řečeno, že se plod nevyvíjí,proto na ní nebylo vidět bříško, na druhém ultrazvuku jí píchli injekci na vyvolání potratu a následně jí poslali domů…tak Vás žádám, může se tohle stát, nebo si slečna celé těhotenství vymyslela? Opomněla jsem dodat, že údajně na potrat šla ve třetím měsíci.
Všem děkuji za odpovědi či reakce.
taky mi to nesedi…gynekolog by krvaceni jen tak nenechal byt........a ta injekce, no nevim…slecna bud nebude z nejbystrejsich a cele to nejak doplantala, nebo lze
![]()
Bříško by nebylo vidět, ani kdyby těhotná fakt byla, ale historka s injekcí je fakt podivná. Provádí se kyretáž („vyčištění“ dělohy pod krátkou narkózou).
Injekce Agolutin (nebo jak), se dává třeba při opožděné menses pro vyvolání krvácení, ale když je příčinou toho zpoždění těhotenství, spíše ho to podpoří, nezpůsobí potrat.
O jiné injekci teda nevím, ale nejsem doktor, že.
no nějak mi to nesedí … krvácení bez reakce lékaře? injekce ve třetím měsíci? A že by ji nechali po injekci jít jen tak domů? Mám pocit, že slečna bude potomek barona Prášila …
Akasia píše:
Jsem v tomhle naprostý laik, ale pokud Vám dobře rozumím, takže ve třetím měsíci je už pozdě na potrat?
Interrupce se může provést do 12tého týdne těhotenství (kdy se to počítá od prvního dne poslední menstruace) a jde právě o to vybrání obsahu dělohy pod narkózou, injekce je blbost.
Ze zdravotních závažných důvodů se těhotenství může ukončit nějak do 24 týdne…
Akasia píše:
Jsem v tomhle naprostý laik, ale pokud Vám dobře rozumím, takže ve třetím měsíci je už pozdě na potrat?
není pozdě, ale provádí se (nebo aspoň před pár lety se prováděl při „smrti“ plodu) v celkové anestezii spolu s vyčištěním dělohy - mně osobně ráno provedli zákrok a nechali si mě v nemocnici přes noc na pozorování. Můj plod se přestal vyvíjet v devátém týdnu, takže jsem byla ve stejném stupni těhotenství jako ta slečna. Rozhodně se to neřeší injekcí a alou domů.
No, ono kdyby šlo o spontánní potrat, na utz by bylo v děloze „čisto“ a dostala injekci na zavinování dělohy, tak by v podstatě nemuselo jít o výmysl. Akorát o hodně chybnou interpretaci toho, co se stalo.
Ale nechala bych to plavat. Teď je už jedno, zda byla dotačná těhotná či ne, ať tak či tak není. Jestli si všechno vymyslela či opravdu prodělala spontánní potrat a její doktor jen automaticky neposílá na kyretáž, to se nedozvíme.
No před chvílí jsem se o tom s kamarádem bavila..viděla jsem smsku, ve které stálo, že se plodu chtělo ven, tak dostala injekci, a šup bum a bylo po potratu…cituji slečnu..
Gladys píše:
No, ono kdyby šlo o spontánní potrat, na utz by bylo v děloze „čisto“ a dostala injekci na zavinování dělohy, tak by v podstatě nemuselo jít o výmysl. Akorát o hodně chybnou interpretaci toho, co se stalo.Ale nechala bych to plavat. Teď je už jedno, zda byla dotačná těhotná či ne, ať tak či tak není. Jestli si všechno vymyslela či opravdu prodělala spontánní potrat a její doktor jen automaticky neposílá na kyretáž, to se nedozvíme.
Souhlasím. Mohla opravdu dostat injekci na cokoliv jiného. Nikdo u toho nebyl, tak nám to ani nikdo popravdě neřekne.
A je fakt, že teď už je to stejně jedno. Spíš aby slečně ještě někdo neublížil tím, že jí těhotenství nevěřil. Pokud opravdu o mimi přišla, musí to být bolestné..
No, nebudeme na ní útočit, jak píšete- to se stejně nedovíme jestli byla opravdu těhotná..ale víte..nevím jestli to bylo pro ní bolestný, když další ven vesele popíjela a veřejně zapíjela potrat…
Nebudu se v tom pitvat do hloubky, jen jsem chtěla o tom vědět více informací, jelikož nikdo z mého okolí bohužel o tomto tématu moc neví…všem velice děkuji za odpovědi.
Tak jsou i ženský,který to nijak neprožívaj tak to prostě je.
prijde mi to nesmysl,i kdyz kdyz jsem lehcejc krvacela,tak mi pochl injekci na zastaveni krvaceni z delohy,magnesko v injekci,je toho vic co mohla dostat,ale injekce na potrat? ![]()
psala jsem to výše…opravdu v té smsce stojí, že plod chtěl ven, takže jí píchli injekci a tím potratila, k tomu bylo posléze dodáno, že na ultrazvuku!…buď jak tu psala slečna/paní, že došlo k chybný formulaci, anebo lže…každopádně to už nezjistíme ![]()
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.