Výpomoc kolegovi

94
5.8.22 12:24

Výpomoc kolegovi

Ahoj,
rád bych se vás zeptal na názor.
Máme v práci skvělého kolegu, je to férový chlap, ale musí se rozvádět pro rozmary své manželky.
Chtěly bychom mu pomoci v nelehké situaci a potěšit ho, je lepší koupit mu dovolenou k moři (i s dítětem), nebo raději darovat finance…cca 30k…jsme na to tři a držíme partu, ta jeho ho fakt dost zlomila.
Prosím jen slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3751
5.8.22 12:30

No, když ho pošlete jen s dítkem, tak na co a nad čím asi bude přemýšlet… :? Jeďte s ním, ať ho přivedete na jiné myšlenky. Taková otcovská jízda…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
5.8.22 12:31

A prachy bych mu nedávala, aby třeba nemusel půlku odevzdat budoucí ex…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1074
5.8.22 12:32
@Fee-bee píše:
No, když ho pošlete jen s dítkem, tak na co a nad čím asi bude přemýšlet… :? Jeďte s ním, ať ho přivedete na jiné myšlenky. Taková otcovská jízda…

Taky bych ho spíše někam vzala, než poslala samotného :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
5.8.22 12:34

Já bych se ho zeptala. :nevim: A asi buch mu dala ty peníze. Dejte mu je na ruku a je to. Je to dar. Ten nepodléhá SJM. Kdyztak pro jistotu můžete mezi sebou sepsat darovací listinu, kdyby se to manželka dozvěděla.
Možná se mu ty peníze budou hodit na právníka. To není levná záležitost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
5.8.22 12:34

@Fee-bee Jinak je to od Vas moc hezké, že jste taková skvělá parta. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
5.8.22 12:37

@Ťarbík01 Co tím myslíš? Asi mám přišlápnuté vedení… :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5683
5.8.22 12:40

Ve spoustě diskusi už tu proběhlo, jak je chlap skvělý společník, oblíbený v práci a u přátel, ale doma že se chová jak hovado…

Je ti teda od vás vic než hezky taková péče, ale nez takovéhle (mozna)Dunajská dary, bych spíš probajala nějakou chatu a tam si udělejte s ním sparku, opekacku, a tak. A klidně i s dětmi vašemu, s jejím, ať je co nejvíc živo a veselo.

Kdoví, jestli vůbec v takove situaci v jaké je, má cl8vek vubec chuť někam takto ještě cestovat a teď ještě k tomu jsou děsný znatky na letistich, velká zpoždění, z toho by nemusel být úplně nadšen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11560
5.8.22 12:43
@Fee-bee píše:
@Ťarbík01 Co tím myslíš? Asi mám přišlápnuté vedení… :oops:
Otcovská jízda- obdoba pánské jízdy. Nebude sám na dítě, ale budou s ním kamarádi a celé to bude lepší.
Takhle se to dá pochopit na první dobrou- bez hledání extrabuřtů.
Jen není zcela jisté, kdo by jel, protože mě mate:
@Karel1974 píše:Chtěly bychom mu pomoci v nelehké situaci a potěšit ho, je lepší koupit mu dovolenou k moři (i s dítětem)…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3751
5.8.22 12:50

@Ivan PPZ Máš pravdu, „chtěly“ jsem si nevšimla, koukala jsem na Karel1975… :mrgreen: To by pak mohla být jízda o to větší… :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25045
5.8.22 12:53
@Fee-bee píše:
@Ivan PPZ Máš pravdu, „chtěly“ jsem si nevšimla, koukala jsem na Karel1975… :mrgreen: To by pak mohla být jízda o to větší… :palec:

Já myslím, že se jedná o muže, co trochu plave v pravopise. Ta otcovská jízda mi připadá fajn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
5.8.22 12:56

A on o to stojí, je nějak bez peněz?
Nebude se cítit zavázán, zahanben?
Nebylo by nejlepší pozvat ho párkrát na panáka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1392
5.8.22 13:00

Tak já nevím lidi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3998
5.8.22 13:01

Jindy bych řekla moře s dítětem, u moře se všechno lépe snáší :srdce:. Jenže zrovna při rozvodu si říkám, aby to se tam nerozložil a nebyla to spíš zátěž navíc. Peníze to zas mi přijde až takový ponižující. Tak buď bych dala tu otcovskou jízdu i s dětma nebo se ho napřímo zeptala, co by mu teď nejvíc pomohlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Silverine247
5.8.22 13:31

Kdybych ja byla na miste toho kolegy, tak by me takova vypomoc uvedla do velkych rozpaku, at uz to more nebo 30K na ruku. 8o Nevzala bych si ani jedno, citila bych se ponizene, ze jsem takovy politovanihodny chudak, ze se na me kolegove skladaji. Je to moc! Vemte ho nekam ven, at prijde na jine myslenky. Na bowling, go-karting, na strilecku, do hospody, na steak. Ale ne zadne takove hogo fogo dary. Navic predpokladam, ze o rozvodu z „rozmaru manzelky“ vite od nej, ze jo? ;)

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma rodinné právo

Ikona - Zoltán Duna

Mgr. Zoltán Duna