Výpověď hned - zkušenosti
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
vypoved hned
Ahoj.mate zkusenost s vypovedi ze zdravotnich duvodu? mam najitou lepsi praci a tady mi delaji naschvaly a nechteji me pustit. i kdyz mi to slibili. myslela jsem dat vypoved takto ze bych pak mohla odejit hned.12 hodin stojim na nohou tak by se to dalo uhrat na zada nebo krecaky.mate nekdo podobnou zkusenost???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Záleží, co máš v pracovní smlouvě.
Ale dá se to udělat i tak, že prostě nepříjdeš do práce, oni tě vyhodí na nějaký ten extra paragraf pro hrubé porušení pracovní kázně a tím pádem dostaneš okamžitou výpověď a můžeš nastoupit jinde. Navíc pokud by tě z nové práce vyhodili, dostaneš zápočťák nový a tím pádem dostaneš i z úp podporu. Ten předposlední papír o porušení kázně vadit nebude.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
To me taky napadlo ale zas v novy praci se jim to nemusi libit ten paragraf.ted jsem podepsala dohodu z moji strany, ale k 31.5. tak premyslim jak utyct driv pac zacatkem kvetna musim na skoleni a nastoupit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blekota píše:
Ale dá se to udělat i tak, že prostě nepříjdeš do práce, oni tě vyhodí na nějaký ten extra paragraf pro hrubé porušení pracovní kázně a tím pádem dostaneš okamžitou výpověď a můžeš nastoupit jinde.
A případně zaplatit náhradu škody, pokud kvůli tomu dosavadní zaměstnavatel nestihne nějakou zakázku a bude platit smluvní pokutu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Blekota píše:
Ale dá se to udělat i tak, že prostě nepříjdeš do práce, oni tě vyhodí na nějaký ten extra paragraf pro hrubé porušení pracovní kázně a tím pádem dostaneš okamžitou výpověď a můžeš nastoupit jinde. Navíc pokud by tě z nové práce vyhodili, dostaneš zápočťák nový a tím pádem dostaneš i z úp podporu. Ten předposlední papír o porušení kázně vadit nebude.
ale kdepak. pokud by @NikyMel z nového zaměstnání vyhodili ve zkušební době, tak předchozí vyhazov pro hrubé porušení pracovních povinností samozřejmě vadit bude, protože nárok na podporu nemá mimo jiné ten, s kým byl v posledních 6 měsících před registrací na ÚP rozvázán pracovní poměr právě z tohoto důvodu.
nicméně za mne - pokud by novému zaměstnavateli nevadil takovýto odchod z předchozího zaměstání, tak bych měla obavy, že ani on zákony nebere příliš vážně a když se mu Zákoník práce nebude hodit, tak ho taky směrem ke mně klidně poruší
a ze strany zaměstnavatele by takovýto zaměstnanec byl pro mne nespolehlivý a nestála bych o něj.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja pracuju jako prodejce v Planeo elektro takze tam nevim jakou nahradu.nebo se hodit marod treba se zadama na mesic.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikyMel píše:
Ja pracuju jako prodejce v Planeo elektro takze tam nevim jakou nahradu.nebo se hodit marod treba se zadama na mesic.
no a když budeš doma se zádama, jak chceš chodit do jiné práce? to je ta nová práce tak časově nenáročná, že ji zvládneš v době vycházek?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já bych s tím paragrafem byla teda radši opatrná. I když to novému zaměstnavateli nyní nevadí, nevíš co přijde třeba za rok..To, že už předešlý zápočťák nemusíš ukazovat neznamená, že se to vymazalo ze světa.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@sagina píše:
nicméně za mne - pokud by novému zaměstnavateli nevadil takovýto odchod z předchozího zaměstání, tak bych měla obavy, že ani on zákony nebere příliš vážně a když se mu Zákoník práce nebude hodit, tak ho taky směrem ke mně klidně porušía ze strany zaměstnavatele by takovýto zaměstnanec byl pro mne nespolehlivý a nestála bych o něj.
Seriozní zaměstnavatel očekává seriozního zaměstnance a seriozní zaměstnanec drží pravidla. Takže ví, že na zaměstnance, který jde na lepší (čili není na ÚP ani není absolvent) bude nejspíš muset počkat výpovědní dobu.
Mimoto - pokud se nechá vyhodit pro hrubé porušení kázně, tak
- bude závislá na novém zaměstnavateli, že s ní podepíše smlouvu (a co když bude nevýhodná?)
- původní zaměstnavatel po ní může chtít náhradu škody, když kvůli její neomluvené absenci nestihne termín zakázky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@NikyMel píše:
Něco se najde vždy.
Jinak koukám, že obchízejí všeho, to tu jde snad všem. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit