Výpověď, podpora/DPP
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Výpoved, podpora/dpp
Dobrý den,
potřebuji poradit s následující situací:
Dostala jsem výpověď od zaměstnavatele, u kterého jsem pracovala na hlavní pracovní poměr (HPP) po dobu 2 let. Výpovědní lhůta mi končí poslední den v srpnu. Vedle toho mám ještě přivýdělek na dohodu o provedení práce (DPP), kde si vydělám kolem 5000 Kč měsíčně., a pobírám příspěvek na bydlení. Bohužel peníze z příspěvku na bydlení a z DPP mi na živobytí nestačí.
Chtěla jsem se zeptat, zda bych měla s výpovědí jít na úřad práce a požádat o podporu v nezaměstnanosti. Zajímá mě také, jestli mi příspěvek na bydlení zůstane i při pobírání podpory v nezaměstnanosti. A dále, zda bych na úřadech měla říct pouze o výpovědi a ne o DPP, abych měla šanci na schválení podpory, nebo jestli si to úřady mohou nějak dohledat a mohl by to být problém.
Předem děkuji za radu a zkušenosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
No a co si najít práci? Výpověď je dvouměsíční, to už jsi mohla mít za sebou v tuto dobu několik pohovorů. A při braní podpory z úřadu práce nesmíš mít jiný příjem. Musela bys ukončit i to DPP.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na ÚP jít nemusíš. Máš měsíc na to, aby sis našla práci, což není zas tak krátká doba. A pokud by sis do září nenašla práci, tak o podporu nemůžeš žádat pokud máš/budeš mít aktivni DPP. Samozřejmě, DPP můžeš zapřít, ale pak počítej s tím, že jak se na to přijde (a ÚP není tak úplně blbý) a budeš muset podporu vracet a nedostaneš ani korunu. Tak zkus zvážit, zda ti to za to stojí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
DPP nezatajíš, dyk to je normální smlouva, žádná černota, dohledatelné.
Taky mi chybí info o hledání práce, no nic. Na pracák každopádně půjdeš, když práci nemáš,,,a s brigádou budeš muset skončit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@klipr731 A z jakého důvodu výpověď je? Dostanete odstupné? Na úřad práce se určitě zaregistrujte pokud nebudete mít novou práci, ale nemůžete dělat brigádu na DPP. Na pracáku pouze na DPČ a max. výdělek polovina minimální mzdy, ale nepobíráte podporu.
Příspěvek na bydlení se počítá podle příjmů, takže i z podpory
- načítám...
- Citovat
- Zmínit