Výpověď v pracovní neschopnosti, prosím o rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
4.4.25 11:56

Výpověď v PN, prosím o rady

Dobrý den, moc prosím o radu, jsem na PN a dnes jsem dostala pro nadbytečnost od zaměstnavatele výpověd. Má otázka zní, jestli výpověď podepsat, i když mi nemocenská trvá?… Chtěla bych se zeptat, zda mohu dále pokračovat v nemocenské tak, jak běží? Nebo se registrovat na úřadu práce? Vůbec nemám s tímto zkušenost. Děkuji moc za rady ❤️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
20821
4.4.25 12:00
@Nezamestnana935 píše: Více

Výpověď je jednostranný akt. Tam je jedno jestli něco podepíšeš nebo ne.

A normálně dal na nemocenské můžeš být.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16
4.4.25 12:02

Zkuste se poradit na úřadu práce nebo u odborů. Vždy jsem myslela, že v PN nelze dát výpověď pro nadbytečnost. Případně zkuste právníka. Určitě bych nic nepodepisovala než někde zkonzultujete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4.4.25 12:10

Moc děkuji za rady, řeším tuhle situaci poprvé, tak jsem z toho lehce ve stresu. Děkuji :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24536
4.4.25 12:14

Výpověď ti dát teď nemohou, leda by se celí rušili, nebo stěhovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
312
4.4.25 12:16

Pokud nejste ve zkušební době, tak vám výpověď pro nadbytečnost během pracovní neschopnosti dát nemůžou. Hlavně nic nepodepisujte, pokud od vás chtějí něco podepsat, tak to bude spíš dohoda o ukončení pracovního poměru a to byste nemusela pak dostat ani odstupné.
Na neschopence můžete být jak dlouho chcete. Hodně lidí běží k doktorovi okamžitě kdy se dozví, že je zaměstnavatel chce vyhodit a pak jsou na neschopence klidně i půl roku právě proto, aby je nikdo vyhodit nemohl ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
4.4.25 12:19
@Cenarius píše: Více

Tak musí být zřejmé doručení, takže proti podpisu, na doručenku apod.

• Citovat
  • Upravit
33134
4.4.25 12:51

Výpověď můžeš podat ty, když jsi na PN, ale obráceně ne. Jestli tedy nejsi ve zkušebce, to by ti ale nedávali výpovědˇ. Jinak na neschopence zůstaneš dál, jen musíš na ZP nahlásit ukončení PP.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat