Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahojki, podařil se mi husarský kousek, do pračky s mimi prádlem nějak proklouzla pamprska. Teď mám na všem tom prádle ty gelové absorbční kuličky, i když jsem to dala vyprat znovu (samozdřejmě už bez té jednorázovky). Nemáte někdo typa jak to dostanu z prádla???
Asi neporadím, ale myslím, že máš 2 možnosti:
Neslo by to dolu takovym tim lepivym valeckem na odchlupovani? Napr. z Ikey nebo neco takovyho…
Taky asi moc neporadím, ale občas vyperu v kapse papírový kapesníček, a to je pak to oblečení jak když nasněžíš. Hlavně černé
Nechám to tam a až to uschne, tak to vyklepu nebo očešu, tak si myslím, že by to s tímhle mohlo jít taky tak. Ty kuličky by měly jako uschnout, a líp jít vyklepat.
Zkusila bych ten lepivý váleček.
Připomněla jsi mi, jak jsem jednou za studentských let do pračky hodila kalhotky s intimkou. Pračka byla samozřejmě s bočním plněním a vložka se pěkně připlácla na sklo a zůstala tam. Podnájem jsem měla s klukama, měli z toho dlouho radost ![]()
rozumbrada píše:
Zkusila bych ten lepivý váleček.Připomněla jsi mi, jak jsem jednou za studentských let do pračky hodila kalhotky s intimkou. Pračka byla samozřejmě s bočním plněním a vložka se pěkně připlácla na sklo a zůstala tam. Podnájem jsem měla s klukama, měli z toho dlouho radost
pěkný
![]()
Napadá mě to prádlo zkusit posolit resp. dát do slaný vody … sůl by mohla ten gel rozpustit … pak dát víckrát vymáchat a pak normálně vyprat …
Nejprv to s tou solí zkus na jen několika málo kouscích, jestli to vůbec fuguje ![]()
Jinak taky si myslim, že to budeš muset obrat ručně…tak se obrň trpělivostí máš po večerech co dělat ![]()
tak zkusím všechno do hromady … vytřepávám venku, jsem celá polepená od tech zasr… miniaturních kuliček. Jestli mě někdo vidí jak třepu plinky v ochranných brýlích (líta to do očí a štípe) bude si myslet, že mi už hrabe. Nechám to uschnout a zkusím okartáčovat a oválečkovat.
S tou solí si nemyslím, že by to vyšlo … moč je taky slaná a tu to má primárně pohlacovat.
Ad ta sůl: tak to zkus prosím aspoň na jednom kousku … třeba objevíš nějakej patent ![]()
Prostě jsem si vzpomněla jak se solí rozpouští slimáci
… a ten gel by se tou solí (močí) mohl zas nějak změnit a třeba líp vymáchat ![]()
Neporadím,jen Tě upřímě polituju.Několikrát se mi stalo že se plenka někde roztrhla a při přebalení se mi to začalo u toho sypat.je to spíš takový gel než kuličky užasné to dostávat z koberce
![]()
A co se zeptat přímo výrobce, ten by ti měl poradit nejlíp.. ![]()
tak … nechat uschnout! Vytřepavání za mokra je hnus lepí se to všude, měla jsme to snad i v uších, a dolů z prádla nic moc. Po uschnutí přejet prádlo jemým kartáčkem, odělí se to lépe od prádla a oválečkovat lepícím válečkem na chlupy.
Močení do soli nic … gelové kuličky zas hezky nabotnaly. Zkusila jsem i ocet a to samé.
odstraníš to jen po usušení, vytřepat, případně odstranit lepícím válečkem, nebo vykartáčovat. Jen proboha nemáčet, ty gelové kuličky znovu zvláční, a nežehlit! jinak bys to dolů nedostala ani náhodou, ten gel je na bázi polymeru, a přilne. To jen rada od výrobce
Taky to jde dolů benzínem, ale asi bych to moc nedoporučovala to snad jedině na to přežehlený ![]()